Ο Πέτρος Σολωμός ( InCludints ), o γνωστός & παλιός φωτογράφος Cosplay, μιλάει μαζί μας!


Ο Πέτρος Σολωμός ( InCludints ), o παλιός γνωστός φωτογράφος Cosplay της Αθήνας, μας μιλάει για το Cosplay, την φωτογραφία και το έργο του!


ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ !


Τον συναντάμε σε διάφορες εκδηλώσεις και μεγάλα conventions της Αθήνας τα τελευταία 8 χρόνια! Με δεκάδες φωτογραφίες αλλά και βίντεο, καλύπτει με την δική του μοναδική ματιά μεγάλο μέρος των παρόντων Cosplays, καθώς και τις ίδιες τις εκδηλώσεις. Αν είσαι επισκέπτης αυτών, πιθανόν να τον έχεις συναντήσει και εσύ! Πέτρος Σολωμός, γνωστός και ως InCludints!

Ξεκινώντας την δράση του στις 13 Οκτωβρίου 2012 στο Oshare Play! Open Season Party, συνεχίζει μέχρι σήμερα, έχοντας καλύψει μέχρι στιγμής 23 εκδηλώσεις με Cosplays και ένα σύνολο άνω των 640 Cosplays

Αποτελεί έναν από τους 4 εναπομείναντες ενεργούς φωτογράφους Cosplay της Αθήνας ( και Ελλάδας ) οι οποίοι φωτογραφίζουν όσο περισσότερα  Cosplays τους επιτρέπει ο χρόνος σε μια εκδήλωση, παρέχοντας έτσι μια πιο σφαιρική εικόνα των παρόντων Cosplays μιας εκδήλωσης προς τον θεατή, και τον 2ο παλιότερο από αυτούς!

Πάμε να μιλήσουμε με τον ίδιο αναλυτικά για τα πάντα!

Βρείτε τον InCludints και το έργο του στα ακόλουθα μέσα!
Profile - Facebook - Facebook - YoutubeInstagram

Δείτε το προφίλ φωτογράφου και τις καλυμμένες εκδηλώσεις εκ μέρους του στην σελίδα μας, ΕΔΩ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ !


1) Πες μας λίγα λόγια για σένα! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σένα;

Χμμ, λίγα λόγια για έμενα και τι πρέπει να γνωρίζετε … Δύσκολη ερώτηση. Αρχικά ότι με λένε Πέτρο, ότι εκτός από την φωτογραφία έχω ένα κανάλι στο Youtube με όνομα InCludints και ότι ασχολούμαι με το 3D / 2D Animation και τον Ραδιοερασιτεχνισμό. Επίσης έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τα 80s και 90s, την rock μουσική, τα κινούμενα σχέδια / anime, αλλά και τα videogames εκείνης της εποχής, χωρίς να αποκλείω τα μεταγενέστερα. Απλά είναι οι 2 αγαπημένες μου δεκαετίες, όσο αφορά αυτά.

Abyss Arts & Crafts ως Jaina Proudmoore από World of Warcraft
Abyss Arts & Crafts ως Riven από League of Legends

2) Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την φωτογραφία; Πως απέκτησες τις γνώσεις σου πάνω στην φωτογραφία και τι είδους φωτογραφήσεις κάνεις;

Από μικρός μου άρεσε η φωτογραφία, αλλά δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα. Στα 25 μου αποφάσισα να σπουδάσω 3D / 2D Animation και είχαμε κάποια μαθήματα φωτογραφίας.

Άρχισα να ασχολούμαι εντατικά με την φωτογραφία από το 2012 με μια δανική DSLR και έπειτα αγόρασα σταδιακά τον δικό μου εξοπλισμό. Τα είδη φωτογραφίας που προτιμώ είναι τα πορτρέτα, τα τοπία και η φύση.

Marcelline Cosplay ως Valeera Sanguinar από Hearthstone
Βένια Ράλλη ως Nidalee από League of Legends

3) Θεωρείς την ενασχόληση σου με την φωτογραφία ως ένα χόμπι ή ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο που φωτογραφίζεις;

Ξεκίνησα χομπίστικα, αλλά με τον καιρό προέκυψαν και δουλειές. Το προσωπικό μου στυλ διαφέρει από το επαγγελματικό. Μου αρέσει να είμαι πιο ανάλαφρος και να τραβάω την στιγμή, ενώ στο επαγγελματικό δεν θέλω τίποτα να μένει στην τύχη του.

RenePolumorfous ως Akali & Katarina από League of Legends

4) Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς συγκεκριμένα με την φωτογράφηση Cosplays. Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το θέμα; Σε τι πιστεύεις διαφέρει αυτή από άλλα θέματα φωτογράφησης;

Η επαφή μου με την μαγεία της φωτογραφίας και το Cosplay ταυτίζεται, καθώς άρχισα να τα ανακαλύπτω μαζί. Τα Cosplay έχουν χρώμα και ζωντάνια. Κάθε άτομο που αποδίδει κάποιο χαρακτήρα θα βάλει τον δικό του κόπο και πινελιά. Οπότε άμα υπάρχουν 2-3 ή περισσότερα άτομα σε φωτογραφίες με το ίδιο Cosplay, θα μου έχουν προσφέρει το καθένα μια διαφορετική προσέγγιση στον χαρακτήρα που υποδύονται.

Star Trek Hellenic Federation ως Captain και Section 31 Officer από Star Trek

5) Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύποι φωτογράφησης είναι της προτίμησης σου όσο αφορά την φωτογράφηση Cosplays; Οι επιλογές αυτές βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το καθένα από αυτά; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου χαρακτήρες Cosplay που έχεις φωτογραφήσει μέχρι στιγμής;

Γενικά δείχνω ενδιαφέρον προς όλα τα Cosplays. Εκεί όμως που θα σπαταλήσω περισσότερο χρόνο είναι σε γνωστούς για μένα χαρακτήρες και σε εντυπωσιακά Cosplay.

Alisa Murphy ως Tyrande Whisperwind από World of Warcraft
Alisa Murphy ως Leon S. Kennedy από Resident Evil 2

6) Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς ανά περίσταση όταν φωτογραφίζεις Cosplays και πόσο σημασία έχει αυτός στο τελικό αποτέλεσμα; Πόσο σημασία πιστεύεις ότι έχει στο τελικό αποτέλεσμα η αντίστοιχη γνώση επεξεργασίας φωτογραφιών;

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο για εξοπλισμό. Χρησιμοποιώ μια Nikon D3200, η οποία με έχει βγάλει ήρωα τα τελευταία 7 χρόνια. Είχα έναν φακό, τον Nikon AF-S 18-55, ο όποιος πλέον είναι στην άκρη, και τώρα έχω 2 φακούς της Nikon, έναν 18-105 και έναν 55-300.

Μου αρέσει οι φωτογραφίες μου να έχουν χρώμα και μπορώ να πω ότι έχω καταργήσει σχεδόν το φλας. Μερικοί το θεωρούν κακό η λάθος, αλλά προσωπικά προτιμώ να έχω πιο φυσικές και αυθόρμητες λήψεις και σπανίως ζητάω να πάρουν μια πόζα η να στηθούν.

Όσο αφορά την επεξεργασία, συνεχίζω να μαθαίνω τεχνικές, κόλπα και τρικ, προσπαθώντας να μην μένω στάσιμος και να δείχνω συνέχεια διαφορετικά αποτελέσματα.

Star Wars Hellenic Academy ως Qui-Gon Jinn από Star Wars
Super Heroes GR ως Captain America από Marvel

7) Πως κατέληξες να καλύπτεις εντατικά εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκόμισες από αυτό μετά από τόσο καιρό;

Ξεκίνησα να καλύπτω conventions για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να φτιάχνω μουσικά βίντεο από conventions για το Youtube και ο δεύτερος ότι μου προσφέρουν πλούσιο υλικό και μπορώ να φωτογραφίζω με τις ώρες ασταμάτητα.

Be a Super Hero ως Batman από DC
Be a Super Hero ως Deadpool από Marvel

8) Πέρα από την φωτογράφηση ασχολείσαι και με την βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων. Τι μοτίβο λήψης ακολουθείς στα βίντεο σου και τι περιεχόμενο περιλαμβάνουν αυτά;

Στα βίντεο μου αρέσει να έχω πλανά τα οποία δεν εναλλάσσονται πολύ γρήγορα ή πολύ αργά. Θέλω να έχουν την ανάσα τους, όπως λέω.

Το περιεχόμενο τους εξαρτάται. Όταν πρόκειται για conventions, προσπαθώ να καλύψω όσο περισσότερο μπορώ περιπτερά και Cosplays, κάτι το όποιο δεν είναι εύκολο, καθώς έχω και την φωτογράφιση παράλληλα, με αποτέλεσμα να περιπλέκεται συνήθως η κατάσταση.

Βίντεο του GameAthlon Summer 2019

9) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σένα κριτήριο επιλογής κάλυψης αυτής; Ποιες θα έλεγες ότι ήταν μέχρι στιγμής οι αγαπημένες σου εκδηλώσεις;

Σίγουρα πάω επιλεγμένα σε conventions και εκδηλώσεις, αλλά δεν με απασχολεί άμα είναι μικρές ή μεγάλες, καθώς το κριτήριο μου είναι να με εκφράζει η θεματολογία τους.

Έχω πολλές αγαπημένες και δεν μπορώ να διαλέξω εύκολα. Μερικές από αυτές είναι το AthensCon, το Comicdom Con Athens και το GameAthlon, στα οποία προσπαθώ να είμαι από την πρώτη ημέρα το πρωί ως την τελευταία μέρα σχεδόν μέχρι το κλείσιμο.

Kirke Cosplay ως Storm από X-Men

10) Είσαι ικανοποιημένος γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου πάνω στην δουλειά σου όλα αυτά τα χρόνια;

Μπορώ να πω ότι για το επίπεδο που βρίσκομαι και ενώ δεν έχω ασχοληθεί με προώθηση του εαυτού μου, έχω μια αξιόλογη ανταπόκριση.

Eternum 3D Prints ως Red Ranger από Power Rangers
Darkenya Cosplay ως Mercy από Overwatch

11) Θεωρείς ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος των φωτογραφήσεων σου; Αν ναι, τι σχέδια έχεις για το μέλλον πάνω σε αυτόν τον τομέα, τα οποία δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλεις να πετύχεις αναφορικά με αυτό;

Έχω κάνει αρκετές φιλίες με Cosplayers και αυτό μου δίνει μια ώθηση να μην αφήσω αυτή την θεματολογία. Όπως είπα και παραπάνω, το Cosplay για έμενα είναι χρώμα και ζωντάνια και αυτό με βοηθάει να πειραματίζομαι και να εξελίσσομαι. Τους περισσότερους στόχους μου πάνω στο Cosplay τους έχω πετύχει. Αυτό που θέλω κάποια στιγμή είναι μια φωτογραφία μου να διακοσμήσει την αφίσα μιας εκδήλωσης.

Annaleocosplay ως Kayn από League of Legends
Horo von Kaida ως Sith από Star Wars

12) Ποια είναι η άποψη σου, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, αλλά και το επίπεδο των εκδηλώσεων όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτά; Ποια είναι η εξέλιξη τους που παρατήρησες με την πάροδο των ετών;

Είμαι στο χώρο από το 2012 και μπορώ να πω ότι υπάρχει εξέλιξη. Έχω γνωρίσει άτομα που μπήκαν με δειλά και μικρά βήματα στον χώρο και έπειτα από καιρό, βλέποντας τα, μου προκαλούν μεγάλη χαρά, καθώς έχουν εξελιχθεί και κινούνται στο χώρο με τεράστια άνεση και αυτοπεποίθηση.

MikaMew Cosplay ως Raven από Teen Titans
Ελένη ως Kidagakash “Kida” Nedakh από Atlantis

13) Θεωρείς ότι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις διάφορες εκδηλώσεις είναι ικανοποιητικά ή υπάρχει κάτι που θα ήθελες ακόμα να δεις σε αυτές αναφορικά με Cosplay;

Είμαι καλυμμένος από τα δρώμενα. Αυτό που θέλω να δω είναι να γίνεται μια παρέλαση, εάν είναι δυνατόν με όλους τους Cosplayers, και να περνάνε μέσα από τον κόσμο και όχι μόνο στην σκηνή.

Power Rangers / Super Sentai GR

14) Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα ήθελες να δεις γενικά να πραγματοποιείται στον τομέα του Cosplay στην Ελλάδα;

Δεν έχω σκεφτεί κάτι. Πιστεύω ότι έχω δει αρκετά να γίνονται, από παρέλαση στο Σύνταγμα και στην Ερμού,  από events σε club και καφετέριες, έως και μεγάλα events και conventions σε οργανωμένα εκθεσιακά κέντρα.

Hikari & Lorian Cosplay & Crafts ως Black Lady από Sailor Moon
ToshiCosp ως Akali από League of Legends

15) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σου έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σου με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Έχω πολλές ωραίες και αστείες στιγμές και δυσκολεύομαι να διαλέξω. Αυτό που μου έχει μείνει από όλα τα events, είναι ότι βλέπω πολλά χαμογέλα και χαρούμενες φάτσες.

Lazaros Koriatopoulos Official ως Mumm-ra από ThunderCats
Eve Estenzia ως Janna από League of Legends

16) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την φωτογράφηση Cosplays;

Αυτό που λέω συνήθως σε νέους φωτογράφους που μπαίνουν στο χώρο είναι:

1) Να είναι ο εαυτός τους και να μην ντρέπονται

2) Να ρωτάνε τους Cosplayers εάν θέλουν να κρατήσει ο φωτογράφος την φωτογραφία και εάν μπορεί να την ανεβάσει κάπου ( στην πορεία αυτό συνήθως σταματά, αλλά είναι μια καλή αρχή για να γνωριστούν )

Super Heroes GR & Rennie Cosplay ως Wonder Woman από DC
Rennie Cosplay ως Daenerys Targaryen από Game of Thrones

17) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Για αρχή να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη και όσους την διαβάσουν. Όσο αφορά τα άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόληση με την φωτογραφία, ο χώρος του Cosplay προσφέρει πάμπλουτες εικόνες. Είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσουν το δικό τους portfolio ή να κάνουν εξάσκηση στην φωτογραφία, και έπειτα στο editing.

Ομαδικό Spider-Man: Into the Spider-Verse


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: