Fantasy Festival! Όλος ο κόσμος της Φαντασίας σε ένα μεγάλο Fantasy Convention στην Αθήνα! Μιλάμε για όλα!


Fantasy Festival, το νέο επίκεντρο της Φαντασίας στην Αθήνα! Μιλάμε για το Cosplay, την διοργάνωση και την επερχόμενη πρώτη φυσική εκδήλωση του!


Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ !


Aπό το 2020 και έπειτα, ο κόσμος του Φανταστικού στην Αθήνα φάνταζε για μια στιγμή ότι δεν θα είχε πλέον το δικό του μεγάλο ετήσιο Convention, το οποίο θα συγκέντρωνε κάθε χρόνο όλους τους λάτρεις του Φανταστικού σε ένα μέρος! Αυτό το κενό έρχεται και συμπλήρωνει το Fantasy Festival, εκ μέρους των Rising Star Promotions και Hellenic Fantasy Legion!

Ξεκινώντας στις 16 Οκτωβρίου 2020 και 3 Οκτωβρίου 2021 σε διαδικτυακή μορφή, επιστρέφει στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2022 για πρώτη φορά σε φυσική μορφή, όπως προοριζόταν εξαρχής, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρέχοντας ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ γεμάτο με λογοτεχνία, κόμικς, μουσική, χορό, θέατρο, χειροτεχνίες, videogames, παιχνίδια, εικαστικές τέχνες και άλλα πολλά, γύρω από το Φανταστικό!

Ανάμεσα σε αυτά και το αγαπημένο μας Cosplay και οι αντίστοιχες ενδύσεις Φανταστικού, καθώς και οι σχετικές με αυτά δραστηριότητες!

Πάμε να μιλήσουμε για όλα αναλυτικά με τον Κώστα Στριφτό, μέλος της διοργάνωσης του Fantasy Festival!

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

Βρείτε το Fantasy Festival στα ακόλουθα μέσα!
PageFacebook - Youtube - Instagram


ΑΦΕΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ  !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για το Fantasy Festival, την ιστορία του και το περιεχόμενο του! Πότε και πως ξεκίνησε ως ιδέα; Ποια θέματα πραγματεύεται; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των διοργανωτών, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά, πριν την πρώτη σας διοργάνωση;

Το Fantasy Festival είναι ένα ετήσιο Πολιτιστικό φεστιβάλ με θεματικό αντικείμενο το Φανταστικό, που πραγματοποιείται στις αρχές φθινοπώρου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας 22 στην Αθήνα.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός φεστιβάλ το οποίο θα συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε το Φανταστικό – το βιβλίο, τα κόμικς, τα επιτραπέζια, τα videogames και σχετικά χόμπι – σε ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν να ενημερωθούν και να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε πληθώρα δρώμενων, δίνοντας ταυτόχρονα βήμα στους επαγγελματίες του χώρου, και όχι μόνο, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Κάθε φεστιβάλ αντανακλά το όραμα και τα χαρακτηριστικά των διοργανωτών του, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου και θεματικής όσο και σε επίπεδο διοργάνωσης και φιλοσοφίας. Εμάς σκοπός μας είναι να συμβάλουμε ενεργά στην εξέλιξη του είδους, να αυξήσουμε και να διευρύνουμε το κοινό του φανταστικού, να δημιουργήσουμε ένα φεστιβάλ στα πρότυπα του εξωτερικού, επαγγελματικό, με ουσία, ήθος και νέες ιδέες, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της χώρας μας και της εποχής, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες του κοινού.

Όλοι μας στην Οργανωτική επιτροπή αλλά και οι συνεργάτες που εμπλέκονται στο εγχείρημα αυτό δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο αρκετά χρόνια τώρα με διάφορους τρόπους και ιδιότητες και διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και την εμπειρία. Είμαστε όλοι ενεργοί fans, που το Φανταστικό έλκυσε από μικρή κιόλας ηλικία μέσα από τα βιβλία, τα RPG, τις ταινίες και τα videogames – χόμπι και ενδιαφέροντα που ακόμα διατηρούμε! Η ιδέα της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ υπήρχε στο μυαλό όλων ανέκαθεν. Ωστόσο οι περιστάσεις, οι συνθήκες και η τύχη μας έφεραν μαζί τη δεδομένη στιγμή και μας ένωσαν σε αυτή τη κοινή προσπάθεια που φέρει το όνομα Fantasy Festival!

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

2) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση του Fantasy Festival; Τι οδήγησε στην έναρξη του ως διαδικτυακό δρώμενο τελικά το 2020; Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτού;

Η ανιδιοτελής αγάπη για οτιδήποτε αποτελεί από μόνη της κινητήριο δύναμη για οποιαδήποτε προσπάθεια! That’s the case here!

To 2020 το Fantasy Festival διεξήχθη ψηφιακά καθότι λόγω της πανδημίας του COVID-19 δεν υπήρχε η εναλλακτική της υλοποίησης του Φεστιβάλ στη φυσική του μορφή! Ωστόσο έπρεπε με κάποιο τρόπο να ολοκληρωθούν οι δράσεις που είχαμε διοργανώσει. Αναφέρομαι στη ανακοίνωση των νικητών των διαγωνισμών Magic Pen Writing Contest, Magic Brush Illustration Contest και την απονομή των Βραβείων Έβερλι. Η ακύρωση ή η αναβολή τους δεν αποτέλεσε ποτέ δίλλημα για εμάς! Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ηθικό άλλωστε ως προς τους συμμετέχοντες και τους ανθρώπους που στήριξαν ενεργά τις προσπάθειες αυτές καθόλη τη διάρκεια του έτους. Αρχίσαμε λοιπόν να προσαρμοζόμαστε στη σκληρή πραγματικότητα και να σχεδιάζουμε ένα μικρό αλλά ουσιαστικό ψηφιακό event …

Το event αυτό ονομάστηκε Fantasy Festival Online Edition, έλαβε χώρα στη Ελληνοαμερικανική Ένωση και μεταδόθηκε ψηφιακά στο διαδίκτυο για το ευρύτερο κοινό. Αν και κλειστού τύπου event είχε αρκετές δυσκολίες στην υλοποίηση καθότι ήταν υποκείμενο σε αρκετούς περιορισμούς που ισχύανε εκείνες τις μέρες! Καταφέραμε ωστόσο να στήσουμε μια όμορφη τελετή απονομής με Fantasy αισθητική!

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

3) Τι θα μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτό όταν θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε φυσική μορφή και σε τι πιστεύετε ότι θα διαφέρει συγκριτικά με άλλες εκδηλώσεις ανάλογου τύπου ή θέματος;

Υπάρχουν πολυάριθμες ιδέες τις οποίες θέλουμε να υλοποιήσουμε, πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει και πράγματα που θα γίνουν με τρόπο που δεν έχουν ξαναγίνει. Ωστόσο οι εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του COVID-19 είναι αυτές που θα καθορίσουν τις δυνατότητες και τις επιλογές που θα έχουμε αλλά και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα εφαρμόσουμε το πλάνο μας.

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

4) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται για το στήσιμο του Fantasy Festival σε φυσική μορφή; Ποιο είναι το πλάνο προετοιμασίας που ακολουθείτε έως ότου παρουσιαστεί η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί αυτό;

Οι παράμετροι που αναφέρετε μεταβάλλονται μεταξύ άλλων ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που αποτελούν την διοργανωτική ομάδα, τις ικανότητες τους, το management που ασκείται και το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει κανείς… Προφανώς όσο μεγαλύτερο το φεστιβάλ τόσο μεγαλύτερα τα μεγέθη, τόσο και το ρίσκο.

Δυστυχώς το COVID-19 δημιούργησε ένα νέο τοπίο όπου οι εξωτερικοί παράγοντες μεταβάλλονται ταχύτατα και συνεχώς και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι διοργανωτές καλούνται πλέον να είναι πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί αλλά και να αναθεωρούν συνεχώς τα δεδομένα. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει απολύτως σωστά τις εξελίξεις και να συντάξει συγκεκριμένο πλάνο που θα υλοποιηθεί στο έπακρον. Υπάρχει γενικότερα δισταγμός στο χώρο των εκδηλώσεων. Η αοριστία των δεδομένων αυξάνει το ρίσκο. Τα περισσότερα φεστιβάλ και οι εκθέσεις έχουν παγώσει.

Εμείς ξεκινάμε κάθε φορά με ένα ολοκληρωμένο πλάνο, το οποίο αναθεωρούμε και προσαρμόζουμε συνεχώς βάσει των συνθηκών … μέχρι να καταλήξουμε ρεαλιστικά στο τι είναι εφικτό, τι είναι βιώσιμο και τι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει.

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

5) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το μέγεθος και το επίπεδο του κοινού του τομέα στον οποίο απευθύνεται το Fantasy Festival;

Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη δυναμική και ο κόσμος αγαπάει γενικότερα τις τέχνες και τον πολιτισμό! Επίσης θεωρούμε ότι το κοινό του φανταστικού είναι αρκετά μεγάλο αναλογικά με το μέγεθος της χώρας και πλέον είναι αρκετά εξοικειωμένο με τα φεστιβάλ.

Ωστόσο για να εξελιχθεί περισσότερο το κοινό του φανταστικού και αντίστοιχα των φεστιβάλ μένουν να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα.

Σημαντικότερο από όλα κατ’ εμάς είναι να δημιουργηθεί μια σοβαρή εγχώρια βιομηχανία πρωτογενούς παραγωγής γύρω από το φανταστικό. Στην Ελλάδα περιοριζόμαστε στη παροχή υπηρεσιών και την πώληση εισαγόμενων προϊόντων … αυτό δεν αρκεί. Μπορούμε και πρέπει να δημιουργήσουμε και να αναδείξουμε τα δικά μας ταλέντα και προσπάθειες …

Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ Hollywood αλλά πρέπει επιτέλους να μπορούμε σαν χώρα να παράγουμε δικές μας ταινίες και σειρές που να μην είναι B-movies, να μπορούμε να παράγουμε αξιόλογα επιτραπέζια και σοβαρά videogames, να προωθούμε σθεναρά τους αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς και εικαστικούς του φανταστικού και να τους συστήνουμε στο ευρύτερο Ελληνικό κοινό και γιατί όχι και του εξωτερικού. Κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε περισσότερο κόσμο, θα τον έκανε πιο ενεργό, θα αναβάθμιζε και θα διεύρυνε το χώρο.

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

6) Για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία του Fantasy Festival; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι θα παρέχει η παρουσία των Cosplays στο ίδιο το Fantasy Festival;

Το Cosplay είναι μια καθιερωμένη πλέον τέχνη που αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι των περισσοτέρων φεστιβάλ και event αυτού του είδους και θεωρούμε ότι οι Cosplayers έχουν τη δύναμη πλέον να προσδιορίζουν και να διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τον τόνο και την αισθητική του κάθε φεστιβάλ!

Εμείς παροτρύνουμε και προσκαλούμε όλον τον κόσμο, από τους απλούς επισκέπτες μέχρι τους επαγγελματίες cosplayers, να επισκεφθούν και να συμμετέχουν στο φεστιβάλ με τις στολές, τις ενδυμασίες και τα props τους … Θέλουμε να δούμε περίεργα πλάσματα της φαντασίας, ιππότες, μάγους, υπερήρωες, ρομπότ και άλλους γνώριμους και μυστηριώδης χαρακτήρες να τριγυρνάνε στον χώρο και να αλληλοεπιδρούνε μεταξύ τους και με τον κόσμο. Αυτό είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό που θέλουμε να έχει το φεστιβάλ μας.

Βίντεο του διαδικτυακού Fantasy Festival 2020: Online Edition – Βίντεο από Fantasy Festival

7) Τι θα μπορεί να συναντήσει κανείς σχετικά με το Cosplay στο Fantasy Festival; Θα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες και δρώμενα γύρω από αυτό; Θεωρείτε ότι το Cosplay ως θέμα θα αποτελεί μακροχρόνια βασικό μέρος του Fantasy Festival;

Σκοπός είναι το φεστιβάλ να περιέχει ένα είδος event σχετικό με το Cosplay. Έχουμε στο μυαλό κάποιες ιδέες και βάσει των εξελίξεων θα αποφασίσουμε προσεκτικά ποια από αυτές θα υλοποιήσουμε αλλά και το πότε … Το ξέρετε άλλωστε καλά ότι το στήσιμο ενός πετυχημένου Cosplay event δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό που να έχει ουσία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για το κοινό που θα ενδιαφερθεί να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο event. Μόλις οριστικοποιήσουμε τις σκέψεις θα σας ενημερώσουμε … rest assured you’ll be the first to know!

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

8) Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλετε να πετύχετε μέσω του Fantasy Festival;

Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός πρωτοποριακού, διαδραστικού φεστιβάλ, στα πρότυπα του εξωτερικού και ακόμα παραπέρα … που να προάγει το φανταστικό και να αποτελεί μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι τους οποίους προσπαθούμε να πετύχουμε σταδιακά. Το σημαντικό είναι να χτίζονται γερά θεμέλια. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτεί αποφασιστικότητα, διαύγεια, υπομονή και επιμονή για να ευδοκιμήσει.

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

9) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται σοβαρά να επισκεφτεί το πρώτο Fantasy Festival;

Rise up, wear your best mood and costumes and let us take you far away … αλλά πέρα από αυτό, το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις και το περιεχόμενο του φεστιβάλ θα αποτελέσουν από μόνες τους ισχυρό κίνητρο για τον κόσμο να επισκεφθεί το Fantasy Festival.

Ας μην λέμε όμως παραπάνω, ας περιμένουμε πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη πανδημία για να μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Fantasy Festival 2020: Online Edition – Φώτο από Makri Irene Photography

10) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να βγούμε από τα σκοτάδια και να μπορέσουμε να βρεθούμε μαζί με όλους τους φίλους που αγαπάνε το φανταστικό σε μια τεράστια γιορτή – στο Fantasy festival.

Έως ότου έρθει αυτή η στιγμή προσκαλούμε όλους τους αναγνώστες και φίλους του Cosplayers//GR να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Fantasy Festival, να ενημερωθούν σχετικά, να μας γνωρίσουν και να μας στηρίξουν ενεργά στα social media αλλά και γενικότερα.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη πρόσκληση στη συνέντευξη!

Until we meet, stay sane and safe and keep imagining beyond reality!

Βίντεο του διαδικτυακού Fantasy Festival 2021: Online Edition – Βίντεο από Fantasy Festival


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ FANTASY FESTIVAL ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: