Ο Άρης Λουκίσας ( See Fate Photography ), o γνωστός φωτογράφος Cosplay, μιλάει για όλα!


Ο Άρης Λουκίσας ( See Fate Photography ), o γνωστός φωτογράφος Cosplay της Αθήνας, μας μιλάει για το Cosplay, την φωτογραφία και το έργο του!


ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ !


Τον συναντάμε σε όλα τα μεγάλα conventions της Αθήνας! Μόνιμα με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, αναζητώντας τον επόμενο Cosplayer που θα περάσει μπροστά από τον φακό του, και όχι μόνο. Αν συχνάζεις και εσύ σε αυτά, το πιθανότερο να τον έχεις ήδη γνωρίσει! Άρης Λουκίσας, γνωστός και ως See Fate Photography!

Ξεκινώντας την δράση του στις 7 Οκτωβρίου 2017 στο ΦantastiCon 2017, συνεχίζει σταθερά μέχρι σήμερα, έχοντας ήδη καλύψει 13 εκδηλώσεις με Cosplays και ένα σύνολο άνω των 920 Cosplays, υπό τα πλαίσια ανταπόκρισης για το Geek Cultura! Δεν είναι όμως μόνο τα Conventions που τραβάνε την προσοχή του όσο αφορά το Cosplay, καθώς έχει επιτελέσει μέχρι στιγμής και 5 ατομικές εξωτερικές φωτογραφήσεις Cosplay!

Αυτή την στιγμή αποτελεί έναν από τους 4 εναπομείναντες ενεργούς φωτογράφους Cosplay της Αθήνας ( και Ελλάδας ) οι οποίοι φωτογραφίζουν όσο περισσότερα  Cosplays τους επιτρέπει ο χρόνος σε μια εκδήλωση, παρέχοντας έτσι μια πιο σφαιρική εικόνα των παρόντων Cosplays μιας εκδήλωσης προς τον θεατή.

Η ενασχόληση του με την φωτογραφία δεν περιορίζεται όμως μόνο στο Cosplay! Πάμε να μας μιλήσει ο ίδιος αναλυτικά για όλα!

Βρείτε τον See Fate Photography και το έργο του στα ακόλουθα μέσα!
Page - Facebook - Instagram - Instagram
 Page - Facebook - Youtube - Instagram

Δείτε το προφίλ φωτογράφου και τις καλυμμένες εκδηλώσεις εκ μέρους του στην σελίδα μας, ΕΔΩ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ !


1) Πες μας λίγα λόγια για σένα! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σένα;

Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία, η μουσική και το καλό αλκοόλ.

Έχω μια σκύλα την Νέμεσις που αγαπώ πολύ. Η Νέμεσις δεν πίνει αλκοόλ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο εξωτικό Μπουρνάζι. Δηλαδή είμαι Περιστεριώτης και όχι Αθηναίος. Ωπ ωπ, τι έγινε Αθηναίοι φίλοι, γνωστοί και υπόλοιποι;

Πρόλαβα την αναλογική εποχή, αλλά ανήκω σε μια μικρογενιά η οποία εναρμονίστηκε πλήρως με την ψηφιακή “κάτι να γυαλίζει και ας είναι σκουπίδια” εποχή. Μεγάλωσα σε μια χρονική περίοδο όπου τα καλλιτεχνικά ερεθίσματα και ο κόσμος όλος έδειχνε τρομερά νεύρα, είτε μέσω της “grunge”, είτε μέσω της αρχής του μεταμοντερνισμού, ως προς την προηγούμενη γενιά, αυτή των baby boomers. Αν λέτε “ok boomer” επειδή είναι οι παππούδες σας, σκεφτείτε απλά να είναι οι γονείς σας. Αχ αυτά τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ πόσο διπολικά πια.

Έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο “City” του Λονδίνου. Έζησα στο Λονδίνο περίπου 7 χρόνια. Μέσω της δουλειάς μου στην Ελλάδα μπόρεσα να πάω σε κάποια μέρη και να βιώσω καταστάσεις οι οποίες με βοήθησαν να αποκτήσω μια αρκετά κοσμοπολίτικη κοσμοθεωρία. Ταξίδια όπως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Συρία ( πριν το πόλεμο ) με έκαναν να εκτιμήσω αυτά που έχουμε εδώ και θεωρούμε δεδομένα, όπως την ισότητα των φύλλων και γενικότερα την Δημοκρατία.

Κάπου το 2015 ήθελα να κάνω μια απόλυτη αλλαγή στην ζωή μου. Μου πήρε ένα χρόνο να καταλάβω τι θέλω, και εκεί κάπου με κέρδισε η φωτογραφία.

Από τότε δεν ξαναγύρισα πίσω. Όσο ασχολείσαι με την Τέχνη τόσο σε κερδίζει. Αλλάζει την οντότητα σου, την ποιότητα του πνεύματος σου.

Πέρα από το επαγγελματικό μέρος της φωτογραφίας είμαι μέλος και σε δύο φωτογραφικές ομάδες, “443 Photographica” και “Φωτοδυτικά“. Επίσης αρθρογραφώ και φωτογραφίζω και στο “Geek Cultura” και 3 χρόνια τώρα ασχολούμαι και με το διαδικτυακό ραδιόφωνο στο “Dreamcity” με την εκπομπή “Alien” μαζί την Έφη Βαγιανού.

AristosPower Cosplay ως Ant-Man από Ant-Man

2) Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την φωτογραφία; Πως απέκτησες τις γνώσεις σου πάνω στην φωτογραφία και τι είδους φωτογραφήσεις κάνεις;

Το 2007 χτύπησα την πλάτη μου με αποτέλεσμα να περάσω αρκετούς μήνες στο σπίτι εφόσον δεν μπορούσα να περπατήσω. Βαριόμουν και άρχισα να μαθαίνω Photoshop και Ιαπωνικά. Τα Ιαπωνικά τελικά δεν μπόρεσα να τα μάθω, αλλά έμαθα Photoshop. Μετά από δύο χρόνια βαρέθηκα και πήρα μια φωτογραφική μηχανή “Sony α300”. Μου έκαναν τρομερή εντύπωση οι καθαρές φωτογραφίες και φυσικά στο Photoshop το μενού Raw.

Μετά από μερικά χρόνια κατάλαβα ότι ήθελα να τραβήξω κάτι περισσότερο από ηλιοβασιλέματα και αναμνηστικά αγάλματα και κάπου το 2013 άρχισα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο Καλλιτεχνείο Αχαρνών με δασκάλα την Ιωάννα Γεωργοπούλου και ένα σωρό φώτο-συντρόφους. Από εκεί δημιουργήθηκε η “443 Photographica” στην οποία είμαι μέχρι σήμερα μέλος και 2 χρόνια μετά έγινα μέλος της ομάδας “Φωτοδυτικά” η οποία μου έδωσε άλλο ένα σημαντικό ερέθισμα ως προς τα διαφορετικά είδη φωτογραφίας και καλλιτεχνικών επεκτάσεων, και φυσικά ακόμη περισσότερους συνοδοιπόρους. Παράλληλα παρακολούθησα και μάθημα στον Βασίλη Γεροντάκο.

Waify Waifu Cosplay ως Katarina από League of Legends

3) Θεωρείς την ενασχόληση σου με την φωτογραφία ως ένα χόμπι ή ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο που φωτογραφίζεις;

Τα τελευταία χρόνια ( από το 2017 ) συνεργάζομαι με επαγγελματίες φωτογράφους και κάνω και εφαρμοσμένη φωτογραφία και βιοπορίζομαι από αυτή. Απέκτησα και μια “Canon 5D mIII” και σιγά σιγά κάποιους φακούς με αγαπημένο, μέχρι τώρα, τον σταθερό “Canon 50mm f1.2” Η ελευθερία του επαγγελματικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με την δυνατή επεξεργασία δίνει αποτελέσματα πολύ κοντά στο ιδεατό, εννοώντας, τη φωτογραφία που έχει ο φωτογράφος μέσα στο μυαλό του ως ιδέα και προσπαθεί να αποθανατίσει και να παρουσιάσει. Παραδίδω μαθήματα Photoshop επίσης. Είναι μεγάλη αγάπη να κάνεις πολύ photoshop και να φαίνεται φυσικό αποτέλεσμα.

Η φωτογραφία χωρίζεται για εμένα σε δύο μεγάλα ισότιμα μέρη. Το ένα αφορά την λήψη και το άλλο την επεξεργασία.

Η φωτογραφία ως η τέχνη της λήψης έχει τόσες κατευθύνσεις που νιώθω πολύ τυχερός που την γνώρισα. Από τους κλασσικούς φωτογράφους που σε βάζουν στην λογική της σύνδεσης του αισθήματος και του βλέμματος μέχρι φωτογράφους που ξέρουν να αξιοποιούν ένα μοντέλο και / ή το τεχνητό φως.

Η επεξεργασία για εμένα είναι το άλλο μισό της φωτογραφίας. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τι θέλεις να ξεχωρίζει σε μια σύνθεση, ενώ παράλληλα δίνει και τον όποιο περιορισμό ή ελευθερία στο προσωπικό στυλ του καλλιτέχνη. Η επεξεργασία γινόταν από πάντα ακόμη και στην εποχή των πλακών και φιλμ. Δηλαδή είναι τόσο παλιά όσο και η λήψη της φωτογραφίας.

Μου αρέσει να ασχολούμαι με τις ώρες μέχρι να μπορέσω να βρω την ιδανική πόζα και φως για ένα μοντέλο μου. Επίσης, να βγαίνω στον δρόμο και να περπατώ με τις ώρες, μέχρι να βρω κάτι που θα με κάνει να σηκώσω την μηχανή να υπηρετήσω την αποφασιστική μου στιγμή. Και όταν όλα αυτά τελειώσουν ακολουθεί μια μικρή τελετουργία με κρασάκι στο σπίτι για το τι μου αρέσει, και τι τελικά μου αρέσει αρκετά ώστε να επεξεργαστώ. Μετά παίρνω αγκαλιά την σκύλα μου την Νέμεσις και χαζεύω Nickelodeon ή Sci-Fi.

Cassiopi Cosplay ως Sabrina Spellman από Chilling Adventures of Sabrina

4) Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς συγκεκριμένα με την φωτογράφηση Cosplays. Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το θέμα; Σε τι πιστεύεις διαφέρει αυτή από άλλα θέματα φωτογράφησης;

Στο πρώτο “AthensCon” απλά έμεινα άναυδος. Όταν είδα πόσο σοβαρά και παθιασμένα ασχολούνται οι cosplayers με τα κοστούμια και τον εξοπλισμό τους, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να φωτογραφίζω αυτό το πάθος, αυτή την εξωτερίκευση των συναισθημάτων, την αγάπη για τους χαρακτήρες, το εκάστοτε franchise, την κουλτούρα και γιατί όχι και την υποκουλτούρα.

Αυτή η τόσο στενή αίσθηση που έχει ένας άνθρωπος για ένα φανταστικό χαρακτήρα είναι τόσο χειροπιαστή και αληθινή που αποκτά μια ουσία, μια ρεαλιστική ακούσια υπόσταση. Και αυτό όσο αληθινό είναι, άλλο τόσο μαγικό είναι. Και φυσικά επειδή η μαγεία σπανίζει στις μέρες μας, πρέπει να αποτυπώνεται και να γίνεσαι και μέρος της.

Αν με δείτε μπροστά σας ζητήστε μου να σας φωτογραφίσω, και άμα γνωριζόμαστε πείτε το μου, γιατί δεν σας αναγνωρίζω, καθώς μερικοί cosplayers είναι πολύ πιστικοί και incognito!

Στο cosplay είναι τρομερά δημιουργικό και μοναδικό ότι το κρύψιμο πίσω από ένα χαρακτήρα φανερώνει τα μέγιστα συναισθήματα.

Yungloli ως Krul Tepes από Seraph of the End

5) Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύποι φωτογράφησης είναι της προτίμησης σου όσο αφορά την φωτογράφηση Cosplays; Οι επιλογές αυτές βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το καθένα από αυτά; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου χαρακτήρες Cosplay που έχεις φωτογραφήσει μέχρι στιγμής;

Έχω σοβαρό θέμα, σχεδόν φανατισμού, με το Sci-Fi και την αισθητική του. Ότι έχει να κάνει με “Star Trek” και “Mass Effect” με τρελαίνει. Αγαπώ “Rick and Morty”. Είναι αυτή η αλληλεξάρτηση του συναισθήματος και της ιδιότητας. Τουλάχιστον υποσυνείδητα, αν δείτε πως φωτογραφίζω, προσπαθώ ο χαρακτήρας να έχει ένα ύφος που να εκφράζει συναίσθημα.

Δεν μπορώ το στήσιμο, θέλω ο χαρακτήρας να ξεπερνά τον εαυτό του, να χαρακτηρίζει και τον cosplayer και τον καλλιτέχνη, να υπάρχει μεταξύ τους μια οικειοθελή συμβίωση. Έτσι ναι μεν θα φωτογραφίσω τις πόζες του χαρακτήρα, αλλα μετά θα ζητήσω και άλλες, και μετά άλλες, και όταν έρθει η κούραση από την μεριά του cosplayer ή η αμηχανία τότε βγαίνουν οι καλύτερες φωτογραφίες, γιατί τότε βγαίνει άνεση να εκφράσει συναισθήματα και ο άνθρωπος συναντά τον φανταστικό χαρακτήρα. Όταν υπάρχει άνεση και συναίσθημα τότε υπάρχουν φωτογραφίες.

Επίσης μου αρέσουν εξωτερικά οι λήψεις σε μέρη ιδανικά με εγκατάλειψη. Λειτουργεί πολύ καλά με το cosplay. Για εμένα το cosplay είναι καθαρά ανθρωποκεντρική φωτογράφιση πορτραίτου. Όταν βλέπω μια προσπάθεια σύνδεσης με νεκρή φύση ή κάτι από κάποιου άλλου είδος επεξεργασία απλά γελάω υποτιμητικά. Ναι ξέρω πιπέρι.

Abyss Arts & Crafts ως Mera από Aquaman

6) Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς ανά περίσταση όταν φωτογραφίζεις Cosplays και πόσο σημασία έχει αυτός στο τελικό αποτέλεσμα; Πόσο σημασία πιστεύεις ότι έχει στο τελικό αποτέλεσμα η αντίστοιχη γνώση επεξεργασίας φωτογραφιών;

Γενικά σε φωτογραφίσεις χρησιμοποιώ τον φακό “Canon 50mm f1.2”.

Δεν είναι φακός με τρομερή ευκρίνεια και απόλυτη χρωματική πιστότητα, αλλά είναι τόσο ακριβός γιατί μπορεί και φιλτράρει αξιολάτρευτα στα f1.2, διατηρώντας ένα πολύ ρευστό πορτραίτο και ένα υπέροχα μοναδικό bokeh. Βασικά bokeh τόσο υπέροχο και πορτραίτο τόσο ρευστό δεν έχω δει σε άλλο φακό και συμπεριλαμβάνω και φακούς “Fuji”. Καμιά φορά χρησιμοποιώ όταν πρέπει να κάνω ρεπορτάζ και τον φακό μου τον “Canon 24-105mm f4.0L” για να παίρνω ομαδικές φωτογραφίες ή για φωτογραφίες τύπου ρεπορτάζ.

Χρησιμοποιώ πολλά τεχνάσματα στην φωτογράφιση για να δημιουργώ φως. Ξέρω τυφλώνω κόσμο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ποιοτικό και βγάζουν και μεροκάματο οι οφθαλμίατροι.

Ο φωτογραφικός εξοπλισμός είναι σημαντικός εφόσον ξέρεις να τραβάς φωτογραφίες. Βλέπω πολλούς «φωτογράφους» DSLR εκεί έξω που απλά δεν ξέρουν τι σημαίνει φως. Λυπάμαι πολύ που αρκετοί νομίζουν ότι επειδή έχουν εξοπλισμό και το μέσο, είναι ένα εύκολο “έλα μωρέ ένα κλικ κάνεις” και νομίζουν ότι έχουν κάτι αξιοπρεπές. Δεν έχουν. Θέλω να δείχνω τι είναι φωτογραφία και τι είναι απλά καταγραφή. Στις φωτογραφίες μου η σύνθεση, το φως και η πόζα έιναι αυτά που μηχανεύομαι να είναι, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τέλος η επεξεργασία είναι σημαντική ώστε να αναδεικνύει την φωτογραφία και όχι να δημιουργεί μη ρεαλιστικές οπτικές. Εάν βάλετε πολύ φίλτρο και γυάλισμα δεν είναι φωτογραφία, αλλά ζωγραφική ή κολάζ. Ειδικά για τους συνάδελφους δεν υπάρχει δικαιολογία. Σταματήστε να γυαλίζεται το σύμπαν, σταματήστε όλες σας οι φωτογραφίες να είναι σαν να δείχνουν ίδιες!

Konina Arts & Cosplay ως Spider-Gwen από Spider-Gwen

7) Πως κατέληξες να καλύπτεις εντατικά εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκόμισες από αυτό μετά από τόσο καιρό;

Από το 2017 και μετά φωτογραφίζω εντατικά γιατί εκτιμώ αφάνταστα την κοινότητα. Της δείχνω εμπιστοσύνη και μου δείχνει. Καμιά φορά υπάρχουν άνθρωποι που πάνε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, αλλά έχω τόση ανοικτότητα και διαύγεια στον τρόπο που λειτουργώ, που όσο κακόβουλος και να είναι ο άλλος, πάντα κρατάω το όνομα μου καθαρό.

Προσπαθώ να δείξω στον εκάστοτε cosplayer ότι θα τον αντιμετωπίσω με σοβαρότητα και ευγένεια, και είμαι ξεκάθαρος στο που θα ανέβουν οι φωτογραφίες όταν είναι event, και αντίστοιχα ξεκάθαρος στα οικονομικά και φωτογραφίες όταν είναι επί πληρωμή φωτογράφιση.

RainbowKat ως Azula από Avatar: The Last Airbender

8) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σένα κριτήριο επιλογής κάλυψης αυτής; Ποιες θα έλεγες ότι ήταν μέχρι στιγμής οι αγαπημένες σου εκδηλώσεις;

Σίγουρα οι μεγάλες εκδηλώσεις με τραβάνε με την έννοια ότι έχουν πολλά περισσότερα άτομα άρα και cosplays. Αλλά πέραν τούτου, δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα. Νομίζω η αγαπημένη μου εκδήλωση είναι αυτή που είναι στο Περιστέρι γιατί πάω με τα πόδια εκεί! Ναι το είπα ωφελιμισμός, ελπίζω όλες οι εκδηλώσεις να έρθουν στο Περιστέρι και να πηγαίνω με τα πόδια! Πλάκα κάνω … μπορεί και όχι. Σε παρακαλώ “AthensCon” έλα στο Περιστέρι Αττικής! Και το “GameAthlon“, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου!

Fantasy Fairy

9) Τι αποτέλεσμα επιδιώκεις στις εξωτερικές φωτογραφήσεις Cosplay που πραγματοποιείς και τι είναι αυτό που καθορίζει την επιλογή της τοποθεσίας και ώρας πραγματοποίησης αυτών;

Όταν είναι ένα event λειτουργώ όσο πιο “ρεπορτάζ” μπορώ ώστε να καλύψω περισσότερα άτομα και όλα τα συμβάντα. Ειδικά όταν πληρώνομαι προσπαθώ 100% όλα τα συμβάντα να είναι εκεί, να μην λείπει τίποτα. Νομίζω αυτό το κομμάτι της κάλυψης έχει επηρεαστεί από εσάς, προσπαθώ να καλύψω όσο περισσότερο μπορώ. Σε εξωτερικές φωτογραφίσεις, είτε επι πληρωμή είτε “δικιά μου”, θέλω να μαζεύω 10 με 15 καλές φωτογραφίες ανα cosplayer, αυτό το θεωρώ επιτυχία. Λατρεύω την χρυσή ώρα και πιστεύω ότι το φυσικό φως είναι αναντικατάστατο.

Aspa’s Cosplays ως Luka Megurine από Vocaloids

10) Είσαι ικανοποιημένος γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου πάνω στην δουλειά σου όλα αυτά τα χρόνια;

Ναι! Πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις ( δεν μπορείς να τα έχεις με όλους καλά υποθέτω … ) όσοι cosplayers με βλέπουν θέλουν να φωτογραφηθούν ξανά από εμένα και υπάρχουν και μερικοί που μιλάμε φιλικά και αυτό με γεμίζει με ακόμη πιο μεγάλη αγάπη για το χώρο. Πέρα από τα επαγγελματικά, είναι ωραίο να βλέπω ένα cosplayer, και να θέλει να βγει φωτογραφία, να περιμένει κάτι καλό από εμένα, και να μην σκέφτεται “ωχ πάλι αυτός”. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για όσους μιλάμε μαζί και κοινωνικοποιούμαστε, είστε μέρος της ζωής μου πλέον! Ελπίζω σιγά σιγά να γνωρίσω ακόμη περισσότερο την κοινότητα.

Bullet Witch Cosplay ως Brite Bomber από Fortnite

11) Θεωρείς ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος των φωτογραφήσεων σου; Αν ναι, τι σχέδια έχεις για το μέλλον πάνω σε αυτόν τον τομέα, τα οποία δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλεις να πετύχεις αναφορικά με αυτό;

Σίγουρα! Θέλω να συνεχίσω τα events και τις εξωτερικές φωτογραφίσεις. ΤΟ όνειρο μου είναι κάποια μέρα να κάνω κάτι πολύ καλό σε “Mass Effect” και “Star Trek”! Ανυπομονώ για αυτό! Επίσης μου αρέσει πολύ η Ιαπωνική κουλτούρα και παραδοσιακή, σε Anime και σε J-Metal, ακόμη και μόδα, απλά είναι υπέροχη! Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω κάτι σύντομα με ηρωίδα με σπαθί, απλά το λατρεύω! Η σχέση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ μιας γυναίκας και ενός σπαθιού είναι μοναδικά ιδιαίτερη. Νομίζω στην Ιαπωνία το κάνουν καλύτερα από όλους!

Έχω τόσα πράγματα να φωτογραφίσω και η κοινότητα φέρνει τόσες ιδέες κάθε φορά!

Itsundere ως Touka Kirishima από Tokyo Ghoul

12) Ποια είναι η άποψη σου, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, αλλά και το επίπεδο των εκδηλώσεων όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτά; Ποια είναι η εξέλιξη τους που παρατήρησες με την πάροδο των ετών;

Το επίπεδο ανεβαίνει κάθε χρόνο! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται και γενικά πρέπει να υπάρχει υγιείς ανταγωνισμός μεταξύ τους! Ελπίζω να ανέβει και άλλο το επίπεδο.

Το μόνο που έχω να πω εδώ είναι ότι θα ήθελα να υπάρχουν πιο πολλές αναφορές από σειρές, ταινίες και χαρακτήρες, και να γίνει η σκηνή πιο πολυδιάστατη. Καμιά φορά νιώθω ότι ένα παιχνίδι μπορεί να είναι το 50% των cosplays και αυτό δεν μου αρέσει. Εκτός άμα είναι “Mass Effect”, εκεί θα μου αρέσει!

Ελπίζω στο μέλλον να γίνει ακόμη πιο γνωστό το cosplay σαν είδος τέχνης και όχι σαν μια μόδα.

Επίσης να γίνουν events αποκλειστικά για cosplay. Παιδιά να οργανωθούμε λίγο!

Κωνσταντίνα ως Jigsaw από Saw

13) Θεωρείς ότι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις διάφορες εκδηλώσεις είναι ικανοποιητικά ή υπάρχει κάτι που θα ήθελες ακόμα να δεις σε αυτές αναφορικά με Cosplay;

Νομίζω ότι σιγά σιγά θα γίνουν όλο και περισσότερα events και ο κόσμος θα σταματήσει να κρίνει τους cosplayers σαν κάτι το ανούσιο ή παρωδικό. Έχω ένα πολύ θετικό μέλλον στο μυαλό μου και νομίζω ότι θα ανοίξει και άλλο σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους. Είναι στο χέρι της κοινότητας να αναπτυχθεί και να έχει απαιτήσεις! Θέλω πιο πολλές εκδηλώσεις cosplay! Επίσης όταν γίνονται εκδηλώσεις, ας υπάρχει ένα μέρος να μπορούμε να βγάλουμε και καμιά φωτογραφία της προκοπής, δωρεάν διαφήμιση κάνουμε … Επίσης προσέξτε τον κλιματισμό, καθώς με κρύο ή ζέστη δείχνεις ότι δεν σέβεσαι το κοινό σου.

Το ξαναλέω παιδιά να οργανωθούμε λίγο! Κλείστε σιγά σιγά ένα πιο μικρό χώρο βάλτε 2-3 χορηγούς, καθώς έτσι ή με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να έχουμε cosplay events!

Konina Arts & Cosplay ως Schoolgirl
Angelina Zero ως Black Widow από Avengers

14) Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα ήθελες να δεις γενικά να πραγματοποιείται στον τομέα του Cosplay στην Ελλάδα;

Θα ήθελα να υπάρχουν καλύτερες αμοιβές και κίνητρα στο χώρο. Επίσης να σταματήσουν να αμείβονται οι cosplayers για πενταροδεκάρες γιατί έτσι επαγγελματίες δεν θα υπάρξουν ποτέ! Προσωπικά θλίβομαι όταν βλέπω ανθρώπους να λένε ότι είναι επαγγελματίες και δεν μπορούν να έχουν ένα σταθερό, έστω δευτερεύον εισόδημα από το cosplay ως εργασία.

Πρέπει ο χώρος να οργανωθεί και να βάλει κατώτατες αμοιβές, ειδικά σε χώρους που έχουν σπόνσορες, γιατί έχουν και εμπορικό κέρδος και αντίστοιχο περιθώριο. Γιατί ένα μέρος να μην πηγαίνει στην κοινότητα και τόση εργασία και μεράκι να μένουν χωρίς αντίκρισμα και χωρίς ουσιαστική αμοιβή;

Kawaii Demon Cosplays ως Yuno Gasai από Future Diary
Alexa Chan Arts ως Captain America από Captain America

15) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σου έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σου με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Σημαντικό θεωρώ ότι έχω κάνει φιλίες και ξέρω πλέον άτομα από το χώρο. Αυτό είναι αναντικατάστατο. Τονίζει τον μικρόκοσμο μου και με κινητοποιεί.

Αστείο θα πω τις φάσεις όταν έρχεται κάποιος και μου λέει “Τι κάνεις Άρη, βγάλε με φωτογραφία”, και δεν ξέρω ποιος είναι και κοιτάω σαν βλάκας … μέχρι να μου πει όνομα και κάποιες φορές δεν ξέρω ακόμη ποιος είναι μέχρι να μου περιγράψει συγκεκριμένη φωτογραφία. Άλλο αστείο είναι όταν δεν σερβίρουν αλκοόλ και πρέπει να βγω έξω να πάρω μπύρες.

Μια μέρα φωτογράφιζα προϊόν Γλυφάδα, τελειώνω φωτογράφιση, κατευθείαν κατεβαίνω Φάληρο να φωτογραφίσω event, πάω να πάρω μπυρίτσα και βλέπω ξενερωμένη την ταμία να μου λέει, άστα να πάνε, μόνο αναψυκτικά έχει. Δεν μπορούσα καν να της γκρινιάξω είχε προλάβει να γκρινιάξει ήδη και για τους δύο μας, μόνο βλέποντας το ύφος μου!

Αλλα αστεία είναι όταν μου ζητάνε να καθαρίσω κάτι στην φωτογραφία από event επειδή όντως το έχω ξεχάσει, όπως μια βρωμιά στο ρούχο ή κάτι παρόμοιο, και είναι κάτι που φαίνεται έντονα. Απλά λέω στον εαυτό μου “είσαι απαράδεκτος” και γελάω, γιατί συνήθως η πόρωση να ανεβάσω γρήγορα το άλμπουμ οδηγεί σε παραλήψεις.

Άλλη κωμική κατάσταση, όταν με ρωτάνε που είναι η τουαλέτα, που είναι οι πληροφορίες, αν μπορώ να τους χώσω μέσα σε κάποιο private event, αν ξέρω τον τάδε influencer, πάντα απαντάω όχι να ξέρετε. Και φυσικά μια κοπελίτσα μια φορά με ρώτησε τι χαρακτήρας έχω ντυθεί ενώ φόραγα κανονικά τα ρούχα μου.

Alexa Chan Arts & Kawaii Demon Cosplay ως Booette & Chompette από Super Mario
Μαριλένα ως Himiko Toga από My Hero Academia

16) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την φωτογράφηση Cosplays;

Αν θέλει ποιότητα στις φωτογραφίσεις του, να συνεργαστεί με παλιό φωτογράφο, θα βοηθήσει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Να μελετήσει το έργο των άλλων φωτογράφων. Να έχει υπομονή και να ξέρει ότι όλα γίνονται ένα βήμα την φορά. Κανείς δεν προοδεύει αν δεν προοδεύσει πρώτα τον εαυτό του. Δείξτε καλοσύνη, δείξτε θετικότητα, δείξτε ειλικρίνεια. Μπορεί να ερχόμαστε από διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες, ηλικίες και καταβολές, αλλά τα συναισθήματα είναι κοινά και είναι αυτά που μας ενώνουν.

Μάθετε να αναγνωρίζετε το φως, και μακριά από την ζωγραφική και το κολάζ. Σταματήστε επίσης να την πέφτετε, η μηχανή δεν είναι προέκταση του μπιπ σας και σταματήστε να δείχνετε τις φωτογραφίες σας ενώ φωτογραφίζεται και να λέτε “σου αρέσει;” “ε σου αρέσει;” “εμ αυτή σου αρέσει; ” “καλή ε;”.

Ο φωτογράφος οτιδήποτε και να φωτογραφίζει είναι ο εαυτός του που φωτογραφίζει. Άρα, πηγαίνετε σπίτι για να διαλέξτε τι θα δώσετε προς δημοσίευση. Κάντε επιλογή!

Bullet Witch Cosplay ως Jaina από Heroes of the Storm
Art.e Make-up Artist ως Schoolgirl

17) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Ξέρω ότι είναι εύκολο να πάρεις ένα φως και να κάνεις ένα κλικ αλλά δεν αρκεί αυτό.

Ξέρω ότι συνηθίσατε στα έντονα χρώματα και στην επιδερμίδα βούτυρο αλλά δεν είναι σωστό γιατί τέτοιες φωτογραφίες δεν αντέχουν στο χρόνο και χάνεται και την προσωπική σας υπόσταση. Το Instagram είναι αντιαισθητικό πλέον.

Ηρεμήστε με τα φίλτρα και το Photoshop! Εάν κάτι φαίνεται ότι έχει Photoshop ή φίλτρα τότε έχει πρόβλημα και δεν είναι φωτογραφία, τόσο απλά.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στην σελίδα σας, και να σας πω ότι τέτοιο έργο από πλευρά σας είναι μοναδικό! Τέτοιο μέγεθος ρεπορτάζ δεν ξέρω άμα θα υπάρξει ξανά ποτέ!

Να ευχαριστήσω και την φίλη μου την Έφη που πέρα από την παρέα με έχει βοηθήσει σε αμέτρητες φωτογραφίσεις. Και το Μανώλη επίσης που πέρα από την παρέα βοηθά στην επιλογή των φωτογραφιών!

Ευχαριστώ όλη την κοινότητα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει.


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: