Will o’ Wisps Festival “Ο Παραμυθένιος Κήπος”! Ένα μοναδικό Φεστιβάλ Φαντασίας στην Αθήνα! Μιλάμε για όλα!


To Will o’ Wisps Festival “Ο Παραμυθένιος Κήπος”, ένας μαγικός κόσμος Φαντασίας στην Αθήνα! Μιλάμε για το Cosplay, την διοργάνωση και το έργο του!


ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !


Για δύο χρονιές και μόνο, τον Ιούνιο του 2018 και 2019, αμέτρητος κόσμος είχε την ευκαιρία να ζήσει μια παραμυθένια εκδήλωση του Φανταστικού στον μαγικό κήπο του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον της Αθήνας!

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παραμύθια και παιδιά που αγαπούν ιστορίες, μαγεία και το φανταστικό, στο πιο ταιριαστό περιβάλλον! Μία ημέρα, και έπειτα Σαββατοκύριακο, γεμάτο θεατρικά, συναυλίες, εκδηλώσεις παραμυθιού επί σκηνής, παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, παρελάσεις πλασμάτων του φανταστικού και άλλα, με μέρος των εσόδων του να πηγαίνουν στην ενίσχυση του έργου των μη κερδοσκοπικών οργανισμών Make-A-Wish Greece και Κιβωτός του Κόσμου!

Το Cosplay, με την αυστηρή έννοια του ορισμού, δεν αποτέλεσε το επίκεντρο του, αλλά απεναντίας οι πολλές δεκάδες θεματικές ενδύσεις του φανταστικού, οι οποίες κυριαρχούσαν παντού στην εκδήλωση!

Οι συνθήκες μπορεί να μην επέτρεψαν της συνέχιση της διοργάνωσης, αλλά θα μείνει σίγουρα για πάντα στις καρδιές όσων την επισκέφτηκαν!

Πάμε να μιλήσουμε αναλυτικά για τα πάντα με την ομάδα διοργάνωσης του Will o’ Wisps Festival!

Will o’ Wisps Festival 2018 – Φώτο από Ναταλία Μαραγκού

Βρείτε το Will o' Wisps στα ακόλουθα μέσα!
Page - Page - Facebook - Youtube - Instagram


ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΝΕΡΑΙΔΩΝ
 !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για το Will o’ Wisps! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για εσάς;

Το Will o’ Wisps.gr είναι το ελληνικό portal αποκλειστικά για το είδος του Φανταστικού, που παρουσιάζει όλες τις πολιτιστικές εκφάνσεις του: λογοτεχνία, εικονογράφηση, μουσική, κόμικς, παιχνίδια, κινηματογράφο κλπ. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από την εικονογράφο Μαριλένα Μέξη, µε όραμα και όνειρο να επιτευχθεί κάτι διαφορετικό για τα δεδομένα του ελληνικού Φανταστικού. Οι αναγνώστες αγκάλιασαν πολύ γρήγορα τη προσπάθεια και πλέον το website έχει δεκαεφτά χιλιάδες αναγνώστες μηνιαίως και από την αρχή της ίδρυσης τους μετράει 270 χιλιάδες επισκέπτες και 10.000+ followers στην Facebook Page.

Το 2017 με χορηγία του Will o’ Wisps και σε συνεργασία με τον AthensCon, φέραμε στην Ελλάδα τον concept artist της κινηματογραφικής μεταφοράς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, John Howe. Τον Οκτώβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Halloween, το Will o’ Wisps Halloween Treat στο Death Disco. Και τον Δεκέμβριο του 2019 το Will o’ Wisps Christmas Night μια υπέροχη βραδιά αφιερωμένη στα Χριστούγεννα. Ενώ ετησίως διοργανώναμε το Will o’ Wisps Festival “The Fairytale Garden” το ελληνικό fairy fair στον κήπο του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Τα ιδρυτικά μας μέλη είναι οι: Μαριλένα Μέξη, ‘Άρτεμις Βελούδου, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Γιώργος Χατζής, Ειρήνη Μανωλάκου, Δήμητρα Μπενίση. Αργότερα προστέθηκαν στην ομάδα μας ο Ανδρέας Μιχαηλίδης όπου είναι και ο συντονιστής – αφηγητής των δυο ανθολογιών μας και ο editor μας Γιώργος Αγγελίδης.

Will o’ Wisps Festival 2018 – Φώτο από Ναταλία Μαραγκού

2) Πείτε μας λίγα λόγια για το Will o’ Wisps Festival, την ιστορία του και το περιεχόμενο του! Πότε και πως ξεκίνησε; Ποια θέματα πραγματευόταν; Τα θέματα αυτά βασιζόταν σε προσωπικά ενδιαφέροντα των διοργανωτών, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά, πριν την πρώτη σας διοργάνωση;

Το Will o’ Wisps Festival “Ο Παραμυθένιος Κήπος” ήταν ένα ελληνικό fairy fair που πραγματοποιήθηκε στον μαγικό κήπο με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον! Αγαπήσαμε τη συγκεκριμένη τοποθεσία και θελήσαμε να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση εκεί. Ένα παραμυθένιο φεστιβάλ γεμάτο σκηνικές εκδηλώσεις από γνωστούς παραμυθάδες, θεατρικά σκετς, συναυλίες με μουσικές του φανταστικού και του folklore, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests χαμένου θησαυρού στον κήπο και άλλα παιχνίδια, παρελάσεις παραμυθένιων πλασμάτων και πολλά άλλα. Το φεστιβάλ είχε 100% φιλανθρωπική δράση, καθώς ως ομάδα δεν είχαμε σύλλογο, απλά δρούσαμε ως εθελοντές. Την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 τα έσοδα δόθηκαν στο Make-A-Wish Greece και την δεύτερη χρονιά ( Ιούνιος 2019 ) τα έσοδα δόθηκαν στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Κιβωτός του Κόσμου. Η θεματολογία του φεστιβάλ βασίστηκε πρωτίστως σε δικά μας ενδιαφέροντα, αλλά είχαμε ως πρότυπο άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού που πραγματοποιούνται κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες μέσα σε διάφορα πάρκα και δάση.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography

3) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση του Will o’ Wisps Festival; Πόσο καιρό και τι ακριβώς χρειάστηκε μέχρι να είναι εφικτή η πραγματοποίηση του πρώτου; Τι μπορούσε να συναντήσει κανείς σε αυτό και σε τι πιστεύετε ότι διέφερε συγκριτικά με άλλες εκδηλώσεις ανάλογου τύπου ή θέματος;

Αρχικά η έμπνευση ήταν το ίδιο το μέρος, Ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον, ένα ιστορικό διαμάντι κυριολεκτικά στην καρδιά της Αθήνας, ένα μέρος βγαλμένο από τα παραμύθια. Η διοργανωτική ομάδα επισκέφθηκε το συγκεκριμένο μέρος για μια απλή ξενάγηση και εκεί οραματίστηκε ένα μεσαιωνικό fairy fair στον κήπο του κτήματος, ένα φεστιβάλ παραμυθιού όπου τα έσοδα θα δινόταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Αμέσως επικοινωνήσαμε την ιδέα στους ιδιοκτήτες και αγκάλιασαν αμέσως την επιθυμία. Μέσα σε ένα εξάμηνο από εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε το 1ο φεστιβάλ. Ήταν μια δοκιμαστική ημερίδα ουσιαστικά που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 και τα έσοδα δόθηκαν στο Make-A-Wish Greece. Το φεστιβάλ διέφερε, αρχικά γιατί πραγματοποιούνταν σε εξωτερικό χώρο και επειδή κυρίως συνδύαζε μουσική, χορό και παιχνίδια εξωτερικού χώρου όπως πχ παιχνίδια θησαυρού, κάτι που δεν είχε πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο αντίστοιχο φεστιβάλ, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε.

Η διοργανωτική ομάδα ήταν η εξής: Μαριλένα Μέξη, ‘Άρτεμις Βελούδου, Γιώργος Αγγελίδης, Κωνσταντίνος Λέπουρης, Μαρία Μπακάρα, Χριστίνα Υφαντή, Χρήστος Πιταράκης, Έφη Τσιμπή και Ζωή Ευσταθίου.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography

4) Ποιο ήταν το πιο μεγάλο, αλλά και το πιο δύσκολο Will o’ Wisps Festival που έχετε πραγματοποιήσει; Τι τα καθιστά ως τέτοια;

Το δεύτερο φεστιβάλ μας, το οποίο πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου 2019, ήταν πιο οργανωμένο, ενώ υπήρχαν και χορηγίες, σε αντίθεση με το πρώτο. Η προσέλευση του κόσμου επίσης ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Will o’ Wisps Festival 2018 – Φώτο από Ναταλία Μαραγκού

5) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειαζόταν συνήθως για το στήσιμο του Will o’ Wisps Festival; Ποιο ήταν το συνηθισμένο πλάνο προετοιμασίας που ακολουθούσατε;

Χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος προετοιμασιών, να γίνει επικοινωνία με τους νέους συμμετέχοντες, να βρούμε εθελοντές, χορηγίες για τον εξοπλισμό μας, και αυτό είναι μια πολύ απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία. Δεν θα θέλαμε να αναφέρουμε τι ποσό χρειάστηκε, αλλά λόγω έλλειψης χορηγιών τα περισσότερα έξοδα καλύφθηκαν από την διοργανωτική ομάδα. Με την μόνη λαμπρή εξαίρεση το 2019, όπου το World Anvil μας χορήγησε την ηχητική κάλυψη του φεστιβάλ.

Βίντεο με γενικά πλάνα του Will o’ Wisp Festival 2019 – Βίντεο από Constantinos Lepouris Photography & Γιώργος Αγγελίδης

6) Πώς νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης του πρώτου Will o’ Wisps Festival και πως εφόσον αυτό ολοκληρώθηκε; Περιγράψτε μας την εμπειρία αυτή.

Ήταν λίγο γλυκόπικρη αίσθηση, καθώς η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Δυστυχώς την ίδια ημέρα πραγματοποίησης του φεστιβάλ μας, διεξάγονταν και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες συνδεόταν με την pop κουλτούρα, οι οποίες είχαν μεγαλύτερη φήμη και διαφημιστική κάλυψη, με αποτέλεσμα η προσπάθεια κατά κάποιον τρόπο να χαντακωθεί.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από Elena Vasilaki

7) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το μέγεθος και το επίπεδο του κοινού του τομέα στον οποίο απευθυνόταν το Will o’ Wisps Festival;

Το δικό μας φεστιβάλ κυρίως απευθυνόταν σε παιδιά, μιας και πέρα από το φανταστικό η βάση του φεστιβάλ ήταν το παιχνίδι και το παραμύθι. O κόσμος φαινόταν εξοικειωμένος με αυτό και θεωρούμε πως αγκάλιασε αμέσως την ιδέα και το ύφος του φεστιβάλ μας.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography

8) Είστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου στο Will o’ Wisps Festival όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με τον αριθμό των ατόμων με ενδύσεις φαντασίας που παρευρισκόταν σε αυτό;

Την πρώτη χρονιά όπως αναφέραμε και παραπάνω απογοητευτήκαμε, αλλά τη δεύτερη χρονιά όλα πήγαν υπέροχα, η προσέλευση του κόσμου ήταν σημαντική και αισθανθήκαμε μια ηθική ικανοποίηση πως το όραμα και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Αξίζει να αναφέρουμε πως τη δεύτερη χρονιά τα έσοδα του φεστιβάλ μας δόθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography

9) Πότε και για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay και ενδύσεις φαντασίας στην θεματολογία του Will o’ Wisps Festival; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρείχαν στο ίδιο το Will o’ Wisps Festival;

Το φεστιβάλ ήταν θεματικό, ο τίτλος “φωνάζει” Παραμύθι. Διοργανωτές, εθελοντές, συμμετέχοντες ακόμα και επισκέπτες είχαμε ντυθεί αντίστοιχα. Αυτή η πρόσκληση ήταν ανοιχτή από την αρχή, μέχρι και οι εθελόντριες μας φορούσαν νεραϊδίσια στεφανάκια και υποδέχονταν τον κόσμο. Θεωρούσαμε πως αυτό το κομμάτι θα δώσει μια μορφή μαγείας στο φεστιβάλ και αμέσως θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια άλλη εποχή. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν όπως ο Ελληνικός Σύλλογος Τόλκιν, Σπαθασκία Pegasus, Ωρίων Έλληνες Ιπποτοξότες, Larp Τeam Χαμένου Θησαυρού, καθώς και οι ανεξάρτητοι cosplayers που παρευρέθηκαν αντίστοιχα, ήρθαν με μια εντυπωσιακή ενδυμασία και έδωσαν μια νότα φαντασίας και ονείρου στην εκδήλωση μας. Αξίζει να αναφερθεί πως η κορυφαία Body Painter παγκοσμίως Έφη Τσιμπή έκανε τα μαγικά της και μεταμόρφωσε δυο μοντέλα κατά τη διάρκεια των δυο φεστιβάλ σε φανταστικά πλάσματα. Έδωσε μορφή στην Will o’ Wisp ( Νατάσα Παπαδάκη ) και με τη βοήθεια του Κωστή Λέπουρη, Γιώργου Αγγελίδη και Αγγελικής Διδυμοπούλου πραγματοποιήθηκε και το promo trailer του φεστιβάλ μας.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography

10) Τι σας οδήγησε εν τέλη στην παύση των δραστηριοτήτων του Will o’ Wisps Festival;

Δυστυχώς οι συνθήκες τις πανδημίας καθώς και η προσωπική κούραση της διοργανωτικής ομάδας έφερε το τέλος του φεστιβάλ, όμως οι μαγικές αναμνήσεις θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας και αυτό έχει σημασία.

Βίντεο με γενικά πλάνα του Will o’ Wisp Festival 2018 – Βίντεο από Constantinos Lepouris Photography

11) Υπήρχε κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλατε να πετύχετε μέσω του Will o’ Wisps Festival;

Είχαμε πολλά όνειρα, αλλά οι συνθήκες τις πανδημίας, καθώς και η προσωπική κούραση της διοργανωτικής επιτροπής έφερε την οριστική ακύρωση του φεστιβάλ μας. Μακάρι κάποια άλλη ομάδα να βρει τη δύναμη, τις χορηγίες και τον χρόνο να πραγματοποιήσει μελλοντικά κάτι αντίστοιχο. Εμείς θα κρατήσουμε τις όμορφες αναμνήσεις για πάντα στην καρδιά μας.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography

12) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο από το Will o’ Wisps Festival που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Αστείες εμπειρίες πάρα πολλές. Είχαν συμβεί διάφορα ευτράπελα στα παρασκήνια. Σημαντική εμπειρία ήταν το σεμινάριο του σκηνοθέτη Φαίδων Σοφιανού και το live της Σαβίνας Γιαννάτου. Δυο σημαντικές προσωπικότητες μας στήριξαν, μας εμπιστεύθηκαν και αγκάλιασαν την ιδέα μας και αυτό για εμάς ήταν και είναι πολύ τιμητικό.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography

13) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Ευχόμαστε καλή δύναμη, υπομονή και να μην σταματήσετε να ονειρεύεστε. Μακάρι να ανταμώσουμε όλοι σύντομα στα ελληνικά φεστιβάλ που τόσο αγαπάμε και να μοιραστούμε ξανά όμορφες στιγμές.

Will o’ Wisps Festival 2019 – Φώτο από AD Photography


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: