Star Trek Hellenic Federation, η μεγάλη κοινότητα Star Trek της Ελλάδας, μιλάει μαζί μας για όλα!


Star Trek Hellenic Federation, η μεγάλη ελληνική κοινότητα Star Trek! Μιλάμε για το Cosplay, την ομάδα και την δράση της!


Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ STAR TREK !


Η Ελλάδα έχει την δική της μεγάλη κοινότητα φίλων του Star Trek εδώ και πάνω από 4 χρόνια! Το όνομα της; Star Trek Hellenic Federation

Ξεκινώντας την δράση της στις 24 Οκτωβρίου 2016 θέτει ως σκοπό την συγκέντρωση των φίλων του Star Trek υπό μία στέγη και την προώθηση των ιδεωδών της σειράς στην Ελλάδα! Το Cosplay με θέμα το Star Trek δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από το σύνολο!

Τους συναντάμε με το δικό τους booth σε διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις Cosplay της Αθήνας, όπου παρουσιάζουν την ομάδα τους και διαδίδουν την αγάπη τους για το Star Trek! Ορισμένες φορές επιτελούν σε αυτές και ομιλίες με θέμα το Star Trek, ενώ παράλληλα διοργανώνουν περιστασιακά και ανεξάρτητες προβολές Star Trek!

Πάμε να μιλήσουμε με τον Ευάγγελο Ζαφειρούλη, εκπρόσωπο του Star Trek Hellenic Federation, για όλα!

Βρείτε το Star Trek Hellenic Federation στα ακόλουθα μέσα!
Facebook - Facebook - Youtube - Instagram

BEAM ME UP, SCOTTY !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σας; Πόσα μέλη απαριθμεί;

Η ομάδα μας αποτελεί μία Facebook Page / κοινότητα ονόματι Star Trek Hellenic Federation. Αριθμούμε μέχρι στιγμής 544 ακόλουθους στην σελίδα μας, οι οποίοι ενημερώνονται τακτικά για τα δρώμενα στο Star Trek Universe.

AthensCon 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

2) Πότε και πως ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με το Cosplay και τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτό; Τι οδήγησε στην σύσταση της ομάδας σας; Ποια ήταν η πρώτη σας εμφάνιση και με ποια Cosplays;

Η αρχική ενασχόληση με το Cosplay άρχισε όταν με φιλοξένησε στο περίπτερο του ο φίλος μου Marwan Sanoussi στην Athenscon 2016, του οποίου η γνωριμία ήταν η αφορμή για την δημιουργία της κοινότητας μας.

GameAthlon Winter 2020 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

3) Το θέμα της ομάδας σας είναι το Star Trek. Ποιους χαρακτήρες συγκεκριμένα επιλέγετε συνήθως για τα Cosplay σας; Η επιλογή αυτού του θέματος βασίζεται σε προσωπικά σας ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με αυτό πριν την σύσταση της ομάδας;

Οι επιλογές μου είναι από δύο συγκεκριμένες σειρές, του Star Trek: Enterprise και Next Generation, με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας μας να έχουν επιλέξει στολές από άλλες σειρές όπως Star Trek: The Original Series, Star Trek: Voyager, Star Trek Discovery κ.τ.λ.

Η αρχή για να ασχοληθώ με το Star Trek έγινε την δεκαετία του ‘90 βλέποντας την σειρά Next Generation στα κρατικά κανάλια και αγοράζοντας όλες τις σειρές σε DVD ( λόγω απουσίας επιλογών στο διαδίκτυο ). Παλιές καλές εποχές.

GameAthlon Summer 2019 & GameAthlon Winter 2020 – Φώτο από Nick Kodizas Photography & Star Trek Hellenic Federation

4) Ποιοι χαρακτήρες σας θεωρείτε ότι είχαν περισσότερη πέραση στον κόσμο; Ποιους χαρακτήρες θέλετε να κάνετε περισσότερο στο μέλλον; Ποια είναι τα πιο δύσκολα Cosplays που έχετε κάνει μέχρι στιγμής; Τι τα καθιστά τα πιο δύσκολα;

Οι επιλογές μου έχουν να κάνουν με στολές Captain από τις σειρές Star Trek: Enterprise και Star Trek: Next Generation, με απώτερο σκοπό βελτιώσεις τους για περεταίρω ανανέωση της εμφάνισης τους. Η δε δυσκολία στην δημιουργία Cosplays, έχει να κάνει με το πόσο κοντά είναι το τελικό αποτέλεσμα με το πρωτότυπο.

AthensCon 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

5) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για την δημιουργία ενός Cosplay; Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο πλάνο και οι μέθοδοι που ακολουθείτε για την δημιουργία ή προμήθεια ενός Cosplay; Ποια είναι η άποψη σας αναφορικά με τα έτοιμα Cosplays; Αποτελούν μέρος του δικού σας συνόλου επίσης;

Η δημιουργία της στολής πρέπει να χαρακτηρίζετε από ακρίβεια, σωστή εφαρμογή και πιστότητα με την αυθεντική. Αυτό συνεπάγεται αρκετά υψηλό κόστος που κυμαίνεται μεταξύ 400-500 ευρώ. Ένα σωστό Cosplay πρέπει να είναι πάντα πιστό στο αρχικό πρότυπο.

Η επιλογή έτοιμων Cosplay δεν θεωρώ ότι αποτελεί πρόβλημα, αρκεί να είναι καλές και σωστές, με κάποιες επιδιορθώσεις ίσως που μπορεί να χρειαστούν για καλύτερη εφαρμογή.

GameAthlon Summer 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

6) Θεωρείτε την ενασχόληση σας με το Cosplay ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο με τον οποίο βγάζετε προς τα έξω την δουλειά σας;

Θεωρώ την ενασχόληση μου με το Cosplay ως ένα χόμπι που έχει απώτερο σκοπό την διάδοση του Star Trek Universe και της κοινότητας μας στο ευρύτερο κοινό.

AthensCon 2018 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

7) Πως νιώσατε την πρώτη φορά που εμφανιστήκατε δημόσια ή σε κάποια εκδήλωση με Cosplays. Περιγράψτε μας την εμπειρία σας.

Να πω την αλήθεια, ήταν αρκετά αμήχανα. Η πρώτη φορά είναι και η πιο δύσκολη μέχρι να πάρεις το κολάι. Μέχρι που εμφανιστήκαν οι πρώτοι Fans του Star Trek, βγάλαμε φωτογραφίες και αισθάνθηκα τέλεια.

GameAthlon Winter 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

8) Πως καταλήξατε να επισκέπτεστε εντατικά εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκομίσατε από αυτό;

Η ενασχόληση μου με τα Convention εν Ελλάδι, ξεκίνησε από την ανάγκη διάδοσης της Star Trek κουλτούρας και κατ’ επέκταση τις κοινότητας μας στο ευρύ κοινό. Οι εμπειρίες που αποκόμισα στην πορεία των συμμετοχών μου, ήταν και είναι θετικότατες. Η αναγνωρισιμότητα που αποκτήθηκε ήταν και είναι μεγάλη, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

AthensCon 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

9) Έχετε παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις ως εκθέτες Cosplayers. Μιλήστε μας για το περιεχόμενο που εκθέτετε στον χώρο σας. Ποια ήταν η αντιμετώπιση του κόσμου που σας επισκέπτεται και τι απήχηση παρατηρείτε αναφορικά με την δουλειά σας στις εκδηλώσεις αλλά και διαδικτυακά; Είστε ικανοποιημένοι γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου πάνω στην δουλειά σας όλα αυτά τα χρόνια; Υπάρχει υποστήριξη από συγγενείς και φίλους;

Το περιεχόμενο του περιπτέρου έχει να κάνει με θεματολογία που αφορά το Star Trek. Εκθέματα όπως διοράματα, αφίσες και προσωπικές συλλογές, οι οποίες έχουν μεγάλη ανταπόκριση στους επισκέπτες στις εκθέσεις και στο διαδίκτυο. Την δε μεγαλύτερη υποστήριξη την έχω από συγγενείς και φίλους που έρχονται και με βλέπουν. Αυτό με ικανοποιεί στο μέγιστο, βλέποντας τις προσπάθειες μου να ανταμείβονται.

GameAthlon Winter 2020 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

10) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σας κριτήριο επιλογής επίσκεψης αλλά και ένδυσης με Cosplays σε αυτές; Ποιες θα λέγατε ότι ήταν μέχρι στιγμής οι αγαπημένες σας εκδηλώσεις;

Το Star Trek αποτελεί κανόνα για την Pop Κουλτούρα παγκοσμίως. Η συμμετοχή της κοινότητας μας στα αντίστοιχα δρώμενα της Ελλάδας, ατομικά και ομαδικά, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική. Αγαπημένα μου δε Conventions θεωρώ το AthensCon και Gameathlon.

GameAthlon Winter 2020 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

11) Θεωρείτε ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σας; Αν ναι, τι σχέδια έχετε για το μέλλον πάνω στον τομέα αυτό, τα οποία δεν έχετε καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσετε; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλετε να πετύχετε αναφορικά με αυτό;

Σίγουρα θα αποτελεί το Cosplay για μένα σημαντικό τρόπο έκφρασης για το Star Trek. Όσο μπορώ θα επεκτείνω την γκάμα των επιλογών μου, ώστε να υπάρχει πάντα κάτι φρέσκο να δείξω προς τα έξω.

GameAthlon Winter 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

12) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, αλλά και το επίπεδο των εκδηλώσεων όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτά; Ποια είναι η εξέλιξη τους που παρατηρήσατε με την πάροδο των ετών;

Οτιδήποτε καινούργιο πάντα ξεκινάει με δειλά και μικρά βήματα. Σίγουρα γίνονται λάθη και παραλήψεις, αλλά ο χρόνος αποτελεί μεγάλο γιατρικό. Πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι φωτεινό και πολύ προσοδοφόρο.

AthensCon 2016 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

13) Θεωρείτε ότι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις διάφορες εκδηλώσεις είναι ικανοποιητικά ή υπάρχει κάτι που θα θέλατε ακόμα να δείτε σε αυτές αναφορικά με Cosplay;

Για τα δεδομένα της Ελλάδας πιστεύω ότι είναι αρκετά καλά. “Ο εχθρός του κάλου είναι το καλύτερο” λέει το σοφό γνωμικό. Οπότε κάθε νέο χρόνο και καλύτερα.

AthensCon 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

14) Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα θέλατε να δείτε γενικά να πραγματοποιείται στον τομέα του Cosplay στην Ελλάδα;

Θα έλεγα πολλά αλλά το βασικότερο είναι να μπορεί να εκφράζεται ο κόσμος με τα Cosplay άφοβα και χωρίς δισταγμούς στην έκφραση.

GameAthlon Winter 2020 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

15) Πιστεύετε ότι και εκτός σκηνής θα έπρεπε το roleplaying να αποτελεί βασικό κομμάτι ενός Cosplayer ή θεωρείτε κάτι τέτοιο πρακτικά μη εφαρμόσιμο;

Το να είσαι Cosplayer σημαίνει να μπαίνεις και να εκβαθύνεις το ρόλο σου, με κάθε επιθυμητό τρόπο. Οπότε ναι. Είναι επιθυμητό.

GameAthlon Winter 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

16) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σας με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσετε ποτέ; Τι σας έχει προσφέρει το Cosplay μέχρι στιγμής;

Η όλη διαδικασία της μεταμόρφωσης σου από έναν κοινό άνθρωπο σε ένα χαρακτήρα που σε εκφράζει, είναι πολύ σημαντική για μένα. Το να μπορείς να διαφέρεις από τους άλλους γύρω σου είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ξεχωριστός.

AthensCon 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

17) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα λέγατε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το Cosplay, σοβαρά και μη; Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να ξεκινήσει κανείς; Ψάχνετε άτομα που να ενδιαφέρονται να γίνουν μέλος της ομάδας σας; Α ναι, τι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με αυτό;

Υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλεία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας Cosplayer, και η ανταμοιβή του σε προσωπικό επίπεδο θα είναι πολύ μεγάλη.

Όσο αφορά τα μέλη της κοινότητας μας είναι στην ευχέρεια του καθενός να φτιάξει στολή ή όχι. Όλοι είναι καλοδεχούμενη όταν τους εκφράζει το Star Trek Universe.

GameAthlon Summer 2019 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation

18) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν έχεις πίστη και αγάπη για αυτό που κάνεις. Χαράξτε των δρόμο σας όπως εσείς θέλετε και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

AthensCon 2017 – Φώτο από Star Trek Hellenic Federation


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: