Ο Νίκολας Οσκανιάν ( Fotogames Specialists ), o ανερχόμενος φωτογράφος Cosplay της Αθήνας, μιλάει για όλα!


Ο Νίκολας Οσκανιάν ( Fotogames Specialists ), ο ραγδαία ανερχόμενος φωτογράφος Cosplay εκδηλώσεων της Αθήνας, μας μιλάει για το Cosplay, την φωτογραφία και το έργο του!


OVER ONE THOUSAND !


Μπορεί να έχει περίπου 2 χρόνια δράσης “μόνο” στον χώρο του ελληνικού Cosplay, πριν την έλευση της καραντίνας, αποτελώντας τον νεότερο εν δράση ενεργό φωτογράφο Cosplay της Ελλάδας, αλλά δεν τον σταματάει τίποτα! Νίκολας Οσκανιάν, μέλος της ομάδας των Fotogames Specialists!

Είσαι επισκέπτης εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν Cosplays της Αθήνας; Θα τον βρεις εκεί! Ξεκινώντας την δράση του στις 2 Ιουνίου 2018 στο GameAthlon Summer 2018, συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του μέχρι σήμερα, έχοντας καλύψει ήδη 20 εκδηλώσεις με Cosplays και ένα σύνολο άνω των 1170 Cosplays! Κάτι που τον κατατάσει όσο αφορά ποσότητα έργου ήδη στους Top 10 φωτογράφους Cosplay της χώρας διαχρονικά αλλά και 3ο όσο αφορά αποκλειστικά όσους παραμένουν ενεργοί!

Αποτελεί έναν από τους 4 εναπομείναντες ενεργούς φωτογράφους Cosplay της Αθήνας ( και Ελλάδας ) οι οποίοι φωτογραφίζουν όσο περισσότερα  Cosplays τους επιτρέπει ο χρόνος σε μια εκδήλωση, παρέχοντας έτσι μια πιο σφαιρική εικόνα των παρόντων Cosplays μιας εκδήλωσης προς τον θεατή, και τον νεότερο από αυτούς!

Πάμε να μιλήσουμε μαζί του για τον ίδιο, την ομάδα του και τα πάντα!

Βρείτε τους Fotogames Specialists και το έργο του στα ακόλουθα μέσα!
Page - Facebook - Group - Youtube - Twitter - Instagram

Δείτε το προφίλ φωτογράφου και τις καλυμμένες εκδηλώσεις εκ μέρους του στην σελίδα μας, ΕΔΩ!

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΛΙΚΣ !


1) Πες μας λίγα λόγια για σας! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σένα και την ομάδα σας; Από ποιους αποτελείτε και τι κάνει ο καθένας σας στα πλαίσια αυτής;

Είμαι ο Νίκολας Οσκανιάν. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τις πωλήσεις και ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Ανήκω στην ομάδα των Fotogames Specialists μαζί με την Βίκυ Γιακέ και την Μαρία Μαλόγλου, η οποία λόγω πρόσφατης περιπέτειας στην υγείας της αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από νέα μέλη. Στην ομάδα έχω αναλάβει την φωτογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων και τον τεχνικό τομέα, ενώ η Βίκυ αποτελεί cosplayer και αναλαμβάνει επίσης κατασκευές στολών, αξεσουάρ για cosplay καθώς και διάφορων ειδών.

Μαρία Μαλόγλου & Βίκυ Γιακέ ( Fotogames Specialists ) ως Γκέισες
Handmade by Coraline ως Erza Scarlet από Fairy Tail

2) Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την φωτογραφία; Πως απέκτησες τις γνώσεις σου πάνω στην φωτογραφία και τι είδους φωτογραφήσεις κάνεις;

Ξεκίνησα να φωτογραφίζω μαζικά εδώ και 3 χρόνια όταν πήγα για πρώτη φορά σε convention στο Comicdom Con Athens 2018 και εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο του cosplay και τις στολές. Έτσι ,και χάρη στον κάλο μου φίλο Παναγιώτη Παγωνίδη ( Cassiel Cosplay Photography / Cosplayers//GR ) που μου έδειξε τα πρώτα μου βήματα, άρχισα να φωτογραφίζω Cosplayers, το οποίο είναι και η βασική μου ασχολία όσο αφορά την φωτογράφιση.

Super Heroes GR ως Captain America από Marvel
Eternum 3D Prints ως Green Ranger από Power Rangers

3) Θεωρείς την ενασχόληση σου με την φωτογραφία ως ένα χόμπι ή ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο που φωτογραφίζεις;

Ξεκίνησα τη φωτογράφιση σαν χόμπι, όμως στη πορεία συνέχισα και σε επαγγελματικό επίπεδο, γι’ αυτό και φτιάξαμε τον “Παραμυθένιο Κήπο” των Fotogames Specialists με πρωτοβουλία και εκτέλεση της Βίκυς, για εξωτερικές θεματικές φωτογραφίσεις.

Kate’s Art Corner ως Ultear Milkovich από Fairy Tail
Dazzling Yvaine ως Black Cat από Marvel
Anja_daz ως Zatanna από DC

4) Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς συγκεκριμένα με την φωτογράφηση Cosplays. Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το θέμα; Σε τι πιστεύεις διαφέρει αυτή από άλλα θέματα φωτογράφησης;

Η επίσκεψη μου για χάρη της κόρης μου στο Comicdom Con Athens 2018, τυχαία μου αποκάλυψε ένα ολόκληρο κόσμο, τον κόσμο του Cosplay, ο οποίος βρισκόταν δίπλα μου, αλλά ποτέ δεν είχα προσέξει. Έτσι λοιπόν άρχισα να φωτογραφίζω cosplayers. Αυτές οι φωτογραφίσεις είναι μια μίξη μόντελινγκ με θεατρικό σε ένα κόσμο φανταστικού, όπου πρέπει να βλέπεις πέρα από τα στενά όρια του πλάνου που βλέπει ο φακός σου.

Aristospower Cosplay ως Leon S. Kennedy από Resident Evil 2
Dimitris Papadopoulos Photography ως Leon S. Kennedy από Resident Evil 4

5) Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύποι φωτογράφησης είναι της προτίμησης σου όσο αφορά την φωτογράφηση Cosplays; Οι επιλογές αυτές βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το καθένα από αυτά; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου χαρακτήρες Cosplay που έχεις φωτογραφήσει μέχρι στιγμής;

Για εμένα δεν υπάρχουν αγαπημένοι χαρακτήρες και ήρωες όταν φωτογραφίζω, άσχετα αν κάποιες στολές είναι περισσότερο ή λιγότερο εντυπωσιακές. Λόγω βεβαία του ότι μεγάλωσα στην εποχή του Star Wars και των Ghostbusters έχω μια μικρή προτίμηση προς αυτά. Παρόλα αυτά οι πιο αγαπημένοι μου είναι ο Logan, η Xena, η Astrid, ο Inuyasha, η Serenity, η Chun Li, χαρακτήρες που έχουν ενσαρκώσει η Βίκυ και η Μαρία.

Konina Arts & Cosplay ως Gwenom από Spider-Gwen

6) Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς ανά περίσταση όταν φωτογραφίζεις Cosplays και πόσο σημασία έχει αυτός στο τελικό αποτέλεσμα; Πόσο σημασία πιστεύεις ότι έχει στο τελικό αποτέλεσμα η αντίστοιχη γνώση επεξεργασίας φωτογραφιών;

Για τις φωτογραφίσεις μου χρησιμοποιώ δυο κάμερες, την Nikon D5600 με τον 18/55 φακό και την Nikon B700 COOLPIX. Στα conventions χρησιμοποιώ και κινητό Photobooth Studio για τις φωτογραφίες με πόζες. Βεβαία χρησιμοποιώ και το Photoshop για την επεξεργασία των φωτογραφιών γιατί θέλω να βγει ποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Βίκυ Γιακέ ( Fotogames Specialists ) ως Xena από Xena Xena: Warrior Princess
Shadow Aria ως Pastel Goth Fashion

7) Πως κατέληξες να καλύπτεις εντατικά εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκόμισες από αυτό μετά από τόσο καιρό;

Η ομάδα των Fotogames Specialists συμμετέχει ενεργά σε όλα τα συνέδρια και εκθέσεις όπου υπάρχει συμμέτοχη cosplayers. Έτσι λοιπόν βρίσκομαι πάντα εκεί μαζί με την ομάδα μου και αυτό είναι κάτι που μου δίνει χαρά και ευχαρίστηση.

RenePolumorfous ως Neeko από League of Legends

8) Παρευρίσκεστε συχνά με την ομάδα σας σε διάφορες εκδηλώσεις ως εκθέτης. Μίλησε μας για το περιεχόμενο που εκθέτετε στο τραπέζι σας. Ποια ήταν η αντιμετώπιση του κόσμου που σας επισκέπτεται και τι απήχηση παρατηρείς αναφορικά με την δουλειά σας στις εκδηλώσεις αλλά και διαδικτυακά;

Όπως είπα και παραπάνω η ομάδα μας συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκθέσεις, όχι μόνο σαν ομάδα cosplay ή φωτογραφίας αλλά και σαν έκθετες με χειροποίητες κατασκευές σε είδη δώρων, σε αξεσουάρ cosplay, σε μπιζού, και ζωγραφική ηρώων σε αφίσες. Ο κόσμος μας αγάπησε από την πρώτη στιγμή και μας υποστήριξε, όχι μόνο υλικά, αλλά και διαφημίζοντας μας μέσα από τα διάφορα μέσα του διαδικτύου.

Alexa Chan Arts ως Lux από League of Legends
D.Va από Overwatch
Alexa Chan Arts ως Ahri από League of Legends

9) Έχεις συνεργαστεί κατά καιρούς με διάφορους διοργανωτές εκδηλώσεων για την πραγματοποίηση Cosplay Photobooth εντός εκδήλωσης στα πλαίσια της ομάδας σας ως εκθέτης. Τι μοτίβο λήψης ακολουθείς σε αυτή την περίπτωση; Ποια περίπτωση ξεχώρισε περισσότερο για σένα από αυτές;

Σε όλο αυτό το διάστημα έχω συνεργαστεί για το στήσιμο Cosplay Photobooth σε conventions με τους διοργανωτές του GameAthlon, Digital Expo και Athens Retro Festival. Χρησιμοποιώ πάντα μαύρο πανί ως φόντο ώστε να μπορώ έπειτα να κάνω καλύτερη επεξεργασία. Και οι τρεις εκδηλώσεις είναι εξίσου καλές και σημαντικές για μένα και οι εμπειρίες είναι τόσες που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι καλύτερη.

Βένια Ράλλη ως Nidalee από League of Legends

10) Ανάμεσα στις δραστηριότητες σας περιλαμβάνονται και ο δικός σας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός, με ζωντανές εκπομπές. Πες μας λίγα λόγια για αυτόν και το περιεχόμενο των εκπομπών σας.

Στις δραστηριότητες της ομάδας μας περιλαμβάνεται και ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός Fotogames.gr. Ο σταθμός έχει ποικίλο πρόγραμμα με βάση πάντα το Cosplay. Έχουμε μουσικές εκπομπές από τα μέλη της ομάδας και ανεξάρτητους συνεργάτες, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις Cosplayers, διαφημίσεις, διαγωνισμούς και ειδήσεις από τη κοινότητα των Cosplayers.

Ashen Fire Keeper Cosplay and Art ως YoRHa Type A No.2 από NieR: Automata

11) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σένα κριτήριο επιλογής κάλυψης αυτής; Ποιες θα έλεγες ότι ήταν μέχρι στιγμής οι αγαπημένες σου εκδηλώσεις;

Το μοναδικό κριτήριο συμμέτοχης μου και κάλυψης μιας εκδήλωσης είναι να άφορα ή να υπάρχει συμμετοχή cosplayers. Αγάπησα όλες τις εκδηλώσεις που συμμετείχα, είτε μικρότερες, είτε μεγαλύτερες, καθώς η κάθε μία έχει τη δική της μαγεία.

Μαρία Μαλόγλου ( Fotogames Specialists ) ως Chun Li από Street Fighter 2

12) Είσαι ικανοποιημένος γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου πάνω στην δουλειά σου όλα αυτά τα χρόνια;

Αν και πολύ νέος στο χώρο αυτό, είμαι όχι απλά ικανοποιημένος από την αγάπη του κόσμου και το ενδιαφέρον τους για τη δουλειά μου, αλλά ενθουσιασμένος, και αυτό είναι που με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε φορά.

Be a Super Hero ως Batman, Batwoman & Robin από Batman

13) Θεωρείς ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος των φωτογραφήσεων σου; Αν ναι, τι σχέδια έχεις για το μέλλον πάνω σε αυτόν τον τομέα, τα οποία δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλεις να πετύχεις αναφορικά με αυτό;

Ναι, νομίζω ότι η θεματολογία του Cosplay είναι το μοναδικό κίνητρο που έχω για να κάνω φωτογραφίσεις. Το όνειρο μου είναι να φτάσω στο σημείο να γίνω ο επίσημος φωτογράφος των εκδηλώσεων με Cosplayers, πολύ δύσκολο αν σκεφτείς ότι υπάρχουν στο χώρο πολλοί και εμπειρότεροι φωτογράφοι με περισσότερες γνώσεις από εμένα. Προς το παρόν θέλω να κάνω ένα μεγάλο εξωτερικό Photoshooting όταν βρεθούμε ξανά όπως παλιά.

Βίκυ Γιακέ ( Fotogames Specialists ) ως Wolverine από X-Men

14) Ποια είναι η άποψη σου, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, αλλά και το επίπεδο των εκδηλώσεων όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτά; Ποια είναι η εξέλιξη τους που παρατήρησες με την πάροδο των ετών;

Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 15 ετήσιες σταθερές εκδηλώσεις αποκλειστικά ή με συμμετοχή cosplayers κάθε χρόνο και η κοινότητα, cosplayers και fans, αριθμεί περίπου 10000 μέλη, τα οποία θεωρώ αναλογικά αρκετά για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών των Cosplayers και με ένα σχετικά κάλο επίπεδο οργάνωσης. Τα 2 τελευταία χρόνια δεν παρατήρησα πάντως κάτι διαφορετικό σχετικά με τη θεματολογία και την οργάνωση τους.

Be a Super Hero ως Grodd από The Flash

15) Θεωρείς ότι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις διάφορες εκδηλώσεις είναι ικανοποιητικά ή υπάρχει κάτι που θα ήθελες ακόμα να δεις σε αυτές αναφορικά με Cosplay;

Γενικά τα συνέδρια έχουν παρά πολλά θέματα τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου ποσοστού επισκεπτών τους. Για μένα είναι αρκετά πιστεύω, όμως πάντα υπάρχει τρόπος να γίνουν καλύτερα και περισσότερα.

Μαρία Μαλόγλου ( Fotogames Specialists ) ως Inuyasha από Inuyasha

16) Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα ήθελες να δεις γενικά να πραγματοποιείται στον τομέα του Cosplay στην Ελλάδα;

Αυτό που θα ήθελα να δω να γίνετε κάποτε στην Ελλάδα είναι ένας διεθνής Διαγωνισμός Cosplay, όπως στην Αγγλία ή Αμερική.

Λεωνίδας Γιαννίσης ως Doctor Strange από Marvel

17) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σου έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σου με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Η σημαντικότερη στιγμή για μένα ήταν το πρώτο μου κλικ σε cosplayer, το σημείο δηλαδή από όπου ξεκίνησε το ταξίδι μου στο χώρο του Cosplay.

Cassiopi Cosplay ως Sith από Star Wars

18) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την φωτογράφηση Cosplays;

Φυσικά και θα παρότρυνα οποιονδήποτε θα ήθελε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία Cosplay να το κάνει. Θα του έλεγα “κλείσε τα ματιά και μπες στο όνειρο σου”.

Luna._.cosplay ως Val’kyr από World of Warcraft 

19) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και φίλους από την κοινότητα για την βοήθεια και την στήριξη τους, στην ομάδα μου που ήταν πάντα δίπλα μου και φυσικά σε όλο τους cosplayers οι οποίοι με αγάπησαν όλο αυτό το διάστημα που τους φωτογραφίζω στις εκδηλώσεις.

Μαρία Μαλόγλου ( Fotogames Specialists ) ως Serenity από Sailor Moon


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: