Το Techmaniacs μιλά για τα Digital 360 & Digital Universe! Τα 2 μεγάλα ελληνικά Gaming & Tech Conventions του παρελθόντος!


Το Techmaniacs, μας μιλάει για τα Digital 360 και Digital Universe, δύο μεγάλα Conventions Gaming και Τεχνολογίας του παρελθόντος, καθώς και για το Cosplay και το έργο του!


360 ΜΟΙΡΩΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ GAMING !


Digital 360 και Digital Universe! 2 μεγάλα conventions Videogames και Τεχνολογίας της Αθήνας, κατευθείαν από το παρελθόν! Ξεκινώντας στις 5 Απριλίου 2015, το Techmaniacs σε συνεργασία με το Gamespace και New York College, πραγματοποιεί το μεγάλο convention ηλεκτρονικών παιχνιδιών και τεχνολογίας Digital Universe στο New York College της Αθήνας! Έπειτα από 3 εκδηλώσεις, ακολουθεί σε συνεργασία με άλλους φορείς για μία και μοναδική φορα, το Digital 360, συγκεντρώνοντας 8.000+ άτομα κατά την διάρκεια των 2 ημερών του στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου της Αθήνας

Videogames, eSports, VR, indies, τεχνολογία, εκθέσεις, PCs, κονσόλες, youtubers, influencers, καλλιτέχνες, καταστήματα και γενικά ότι επιζητά ο κάθε gamer, βρισκόταν εκεί! Εννοείται ανάμεσα τους και το αγαπημένο μας Cosplay, με το Digital 360 της Αθήνας να συγκεντρώνει 47 Cosplays, το 2017!

Πολλαπλές ομιλίες, παρουσιάσεις, workshops, τουρνουά, shows, escape room και άλλα πολλά, συνέθεταν ένα εκτενέστατο πρόγραμμα, μη δίνοντας στο κοινό ευκαιρία να βαρεθεί ούτε στιγμή! Στο σύνολο αυτών περιλαμβάνονταν και Διαγωνισμός Cosplay και Cosplay Workshops τα οποία μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων! To Cosplay Alley αυτών παρείχε την δυνατότητα γνωριμίας της δουλειάς αρκετών Cosplayers, ενώ παράλληλα το Cosplayers//GR βρισκόταν εκεί ως και την τελευταία εκδήλωση είτε με την δική του περιοχή παρέχοντας Cosplay Photo / Video Shoot, Cosplay Photo Galleries & Videos και Φύλαξη Αποσκευών Cosplayers, είτε αποκλειστικά για την πλήρη κάλυψη των εκδηλώσεων! 

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και ορισμένες πρωτιές όσο αφορά το Cosplay!

Το 1ο Cosplay Workshop σε Convention στην Αθήνα, στο Digital Universe #2!

  Το 1ο Cosplay Alley στην Αθήνα και Ελλάδα, στο Digital Universe #3!

  Το 1ο Cosplay Stand και έκθεση φωτογραφίας σε Convention εκ μέρους του Cosplayers//GR στην Αθήνα, στο Digital Universe #3!

Πάμε να μιλήσουμε για όλα με τον Δημήτρη Αμπράζη, ιδρυτή του Techmaniacs, καθώς και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα Digital Universe και Digital 360!

Βρείτε το Techmaniacs στα ακόλουθα μέσα!
 PageFacebook - YoutubeTwitter - Instagram
PageFacebook - Instagram

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του, με όλες τις πληροφορίες και χιλιάδες φώτο και βίντεο αυτών, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για το Techmaniacs! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για εσάς;

To Techmaniacs.gr είναι μια ιστοσελίδα που ιδρύθηκε το 2012 και ασχολείται με ότι έχει να κάνει με τον κόσμο της τεχνολογίας. Από το 2012 μέχρι σήμερα παρουσιάζει σταθερή αύξηση στο κοινό της και αυτή τη στιγμή είναι από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα σελίδα τεχνολογίας. Συγκεκριμένα το 2020 έκλεισε με 3.500.000 unique χρήστες και πάνω από 16.000.000 pageviews. Η θεματολογία του περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία, από υπολογιστές και κινητά, μέχρι κονσόλες και συστήματα ψηφιακής ψυχαγωγίας. Γενικότερα είμαστε μια σελίδα που εξελίσσεται και προσθέτει συνεχώς νέες κατηγορίες, αφού και η τεχνολογία εξελίσσεται και αποκτά νέους τομείς καθημερινά. Φυσικά είχαμε και τα events μας, κάποια από αυτά και στον χώρο του gaming, με τα πιο γνωστά να είναι τα Digital Universe και το Digital 360.

Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

2) Πείτε μας λίγα λόγια για το Digital 360, την ιστορία του και το περιεχόμενο του! Πως προέκυψε; Ποια θέματα πραγματευόταν; Τα θέματα αυτά βασιζόταν σε προσωπικά ενδιαφέροντα των διοργανωτών, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά, πριν την πρώτη σας διοργάνωση;

To Digital 360 ήρθε μετά την λήξη της συνεργασίας που είχαμε για την δημιουργία του Digital Universe. Ήταν μια εκδήλωση που εκτός από το gaming κομμάτι, είχε και άλλους τομείς, όπως οι υπολογιστές, τα smartphones και φυσικά το cosplay στο οποίο δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση. Εμείς είμαστε gamers από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας και πάντα είχαμε αγάπη για τον χώρο, οπότε δεν γινόταν να μην δημιουργήσουμε εκδηλώσεις για άτομα που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα παιχνίδια, τα anime και γενικότερα τον κόσμο την ψηφιακής ψυχαγωγίας. Βλέπαμε στο κοινό μας ότι υπήρχε η ζήτηση για κάτι τέτοιο, οπότε προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του, έχοντας την εμπειρία και τους πόρους βέβαια και από τα Digital Universe.

Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

3) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση του Digital 360; Πόσο καιρό και τι ακριβώς χρειάστηκε μέχρι να είναι εφικτή η πραγματοποίηση του; Πως καταλήξατε από το Digital Universe στο Digital 360. Σε τι διέφερε το Digital 360 από τα προηγούμενα; Τι μπορούσε να συναντήσει κανείς σε αυτό και σε τι πιστεύετε ότι διέφερε συγκριτικά με άλλες εκδηλώσεις ανάλογου τύπου ή θέματος;

Μετά την λήξη των Digital Universe για εκείνη την περίοδο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα συνεργασία. Φυσικά έχοντας λίγο διαφορετικό τόνο, δεν θέλαμε να μπει κάτω από την ονομασία Digital Universe, αφού ήταν κάτι εντελώς νέο και ήταν ακόμα σε στάδιο δοκιμής. Σε αυτή την εκδήλωση ήταν θέλαμε να φέρουμε και τον κόσμο των escape rooms στο κοινό, δημιουργώντας το πρώτο κανονικό δωμάτιο απόδρασης σε τέτοια εκδήλωση και όχι απλά την επίλυση ξεκάρφωτων γρίφων. Έτσι στήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μας ένα χώρο για να μπει το κοινό σε ομάδες, να ζήσει την ιστορία και να καταφέρει αποδράσεις, κάτι που είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Με αυτό τον τρόπο είχαμε την εμπειρία real life gaming, που είναι πραγματικά πολύ δυνατή. Αυτό όμως που για εμάς το έκανε να ξεχωρίσει είναι και ο σεβασμός στις μικρότερες ηλικίες. Για κάποιο λόγω οι εκδηλώσεις αυτού του είδους στρέφουν το νεότερο κοινό σε συμπεριφορές που δεν θα έπρεπε, ενώ έχουν και περιεχόμενο και καλεσμένους χαμηλής ποιότητας, κάτι που δεν θέλαμε να δείξουμε στο κοινό και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Θέλαμε να μπορούν οι μεγαλύτεροι gamers να έρθουν με τα παιδιά τους, και να απολαύσουν την ώρα τους στην εκδήλωση, χωρίς να φοβούνται πως το περιεχόμενο δεν θα είναι kids friendly. Οπότε δεν είχαμε βωμολοχίες, ποζεριές και προσβολές σε κοινωνικές ομάδες, απλά επειδή πουλάνε σε ορισμένα άτομα, για να μαζέψουμε κόσμο από όπου τύχει.

Το βασικότερο όμως είναι πως κρατήσαμε την εκδήλωση δωρεάν για όλους. Θεωρούμε πραγματικά τρελό να ζητάμε λεφτά από παιδιά που ακόμα διανύουν τα σχολικά τους χρόνια, όταν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις τα έξοδα μπορούν αν βγουν με άλλους τρόπους. Έτσι δεν κοιτάξαμε την εύκολη λύση του να πάρουμε το χαρτζιλίκι παιδιών, αλλά χρησιμοποιήσαμε της συνεργασίες που έχουμε με εταιρίες για να χορηγήσουν τα κόστη της εκδήλωσης.

Εκθέτες στο Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

4) Ποιο ήταν το πιο μεγάλο και πιο δύσκολο από τα Digital Universe και Digital 360; Τι τα καθιστούσε ως τέτοια;

Μια εκδήλωση έχει 1000 σημεία που θέλουν προσοχή. Το Digital Universe ήταν συνεργασία με το New York College, οπότε δεν χρειάστηκε να ασχοληθούμε την εύρεση χώρου και υποδομών. Το Digital 360 ήταν κάτι που έγινε από το 0. Έπρεπε να βρεθεί όχι μόνο ο χώρος, αλλά να φτιαχτούν και υποδομές για να στηριχθεί η εκδήλωση και να λειτουργήσει. Μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις ήταν η κακή γραμμή που έχουν οι περισσότεροι χώροι σαν αυτόν. Όμως με την βοήθεια των συνεργατών μας, σε μια εβδομάδα καταφέραμε να φέρουμε νέα γραμμή στον εκθεσιακό χώρο και όλα τα πρωταθλήματα έτρεξαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Μέχρι εκείνη την εποχή δεν νομίζω να υπήρχε άλλη εκδήλωση με 500 Mbit γραμμή. Οπότε θα έλεγα πως το 360 ήταν αρκετά πιο δύσκολο και με πολύ μεγαλύτερες ευθύνες. Από όσο γνωρίζω ήταν και η μόνη διοργάνωση στην χώρα που είχε κάνει ασφάλεια για τους παρευρισκόμενους, ενώ ήταν και η μόνη που είχε άτομα από τον Ερυθρό Σταυρό για να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης, αφού η ασφάλεια του κοινού είχε μεγάλη σημασία για εμάς. Στο Digital Universe δεν χρειάστηκε να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο γιατί τα είχε αναλάβει όλα το New York College.

Βίντεο με 35 από 47 Cosplays του Digital 360 – Βίντεο από Cosplayers//GR

5) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάστηκε για το στήσιμο του Digital 360; Ποιο ήταν το πλάνο προετοιμασίας που ακολουθήθηκε;

Το Digital 360 είχε κόστος κάπου ανάμεσα στις €40.000 με €50.000 ευρώ. Αυτό το γνωρίζαμε εξαρχής οπότε κοιτάξαμε να βρούμε αρκετούς χορηγούς για να καλύψουν αυτό το ποσό. Είχαμε ήδη μακέτα με το στήσιμο του χώρου και είχαμε ήδη επικοινωνήσει με προμηθευτές για τις δομές, οπότε είχαμε πολύ καλή οργάνωση στο κομμάτι του κόστους. Ευτυχώς το Techmaniacs.gr έχει χρόνια συνεργασίες με εταιρίες που το εμπιστεύονται, οπότε το κομμάτι των χορηγιών δεν ήταν το δυσκολότερο κομμάτι, ήταν όμως το πιο αγχώδες. Είναι πολύ εύκολο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να βρεθείς πολύ χρεωμένος.

Αυτές οι εκδηλώσεις χρειάζονται οργάνωση σε όλα και ξεκάθαρες κουβέντες. Δεν σηκώνουν δικαιολογίες σε ότι μπορεί να πάει στραβά, ειδικά όταν πρόκειται για την ασφάλεια του κοινού.

Cosplay Panel στο Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

6) Πως νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης του πρώτου Digital Universe και του πρώτου Digital 360 και πως εφόσον αυτά ολοκληρώθηκαν; Περιγράψτε μας την εμπειρία αυτή.

Αυτή ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Είχαν πέσει εκατοντάδες ώρες δουλειάς για το στήσιμο όλου αυτού. Μάλιστα στο τέλος, όταν έφυγε όλη η αδρεναλίνη και το άγχος, είχα βρει τον εαυτό μου να κλαίει από συγκίνηση. Το συναίσθημα την επίτευξης μετά από τόση δουλειά είναι απίστευτο. Το να βλέπουμε χιλιάδες κόσμο να φωνάζει Digital Universe και να πανηγυρίζει ήταν πραγματικά τρομερό. Στο Digital 360 ήμασταν πλέον “βετεράνοι” στις εκδηλώσεις, οπότε το είχαμε πάρει αρκετά πιο ψύχραιμα. Όσο σοβαρεύουν τα πράγματα και προχωράς σε κάτι πιο σοβαρό και δύσκολο, πρέπει να μην λειτουργείς τόσο με το συναίσθημα, αλλά πιο πολύ με την λογική.

Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

7) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το μέγεθος και το επίπεδο του κοινού του τομέα στον οποίο απευθυνόταν το Digital 360;

Η Ελλάδα είναι σχετικά πίσω σε σχέση με το εξωτερικό, όμως έχουν γίνει μεγάλα βήματα και όλο και περισσότερο κοινό αγκαλιάζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Θα έλεγα πως στην Αττική υπάρχουν περίπου 10.000 άτομα που ενδιαφέρονται για αυτές τις εκδηλώσεις και τις ακολουθούν και αυτό έχω δει από τις διοργανώσεις στον χώρο. Έχουν δυναμική να διπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια οι αριθμοί των φανατικών του χώρου, όμως τώρα με την πανδημία θα δούμε μια αρκετά μεγάλη πτώση κυρίως λόγω φόβου. Δεν είναι εύκολο να σηκώσεις τον άλλον από το PC του ή τον καναπέ του για να έρθει σε μια εκδήλωση αν δεν έχεις κάτι ξεχωριστό να προσφέρεις και πλέον υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις στην χώρα που λίγο πολύ είναι μια από τα ίδια. Ο κόσμος όμως ζητάει κάτι πιο interactive και τα μεγέθη κόστους ανεβαίνουν πολύ για την χώρα μας. Δεν αρκεί να βάλεις 5 περίπτερα και να ανέβουν στην σκηνή 10 άτομα, θέλεις κάτι που θα κάνει τον κόσμο να εμπλακεί στις δραστηριότητες και αυτό σπάνια το βλέπουμε. Γιατί να έρθει στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ μπορεί να τα δει όλα με ένα κλικ από τον καναπέ του και με την παρέα του; Όταν βρούμε λύσεις σε αυτό το κομμάτι, τότε θα δούμε τις εκδηλώσεις να αυξάνονται σε μέγεθος, γιατί μέχρι σήμερα σε πραγματικές τιμές, δεν βλέπουμε πάνω από 10.000 επισκέπτες σε μια εκδήλωση, ενώ οι διοργανωτές τείνουν τα φουσκώνουν τα νούμερα, σε σημείο που να μην δικαιολογείται ούτε από τον χώρο ούτε από τον κόσμο.

Επιτραπέζια Παιχνίδια στο Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

8) Ήσασταν ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου στο Digital 360, καθώς και με τον αριθμό των Cosplays που παρευρέθηκαν σε αυτό;

Η επιλογή χρόνου για το Digital 360 ίσως να μην ήταν η καλύτερη, αφού έγινε ανάμεσα σε άλλες δύο εκδηλώσεις όμως η ανταπόκριση ήταν αρκετά καλή δεδομένων των συνθηκών. Το Digital 360 κατάφερε να μαζέψει κοντά στα 8.000 άτομα, παρά τις δυσκολίες του, κάτι που μας ικανοποίησε. Φυσικά τα έχουμε πάει καλύτερα στο παρελθόν, αλλά ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα Digital Universe. Μεγάλη συμμετοχή είχε και το cosplay, με μεγάλο μέρος του κοινού να έχει έρθει αποκλειστικά για αυτό. Άλλωστε είχαμε συνεργαστεί με δυο από τις καλύτερες cosplayers της χώρας μας, την Μαριέττα Κορέ ( SilverCore Creations ) που ανέλαβε την οργάνωση και τη Ευαγγελία Ζορμπά ( Ailiroy )που ανέλαβε την παρουσίαση του διαγωνισμού Cosplay. Είχαμε ικανοποιητικό αριθμό cosplays στην εκδήλωση, αν και μετά από τόσα χρόνια μου διαφεύγει ο ακριβής αριθμός, όμως ο διαγωνισμός μονοπώλησε αρκετό από τον χρόνο της εκδήλωσης.

Βίντεο του Διαγωνισμού Cosplay του Digital 360 – Βίντεο από Cosplayers//GR

9) Πότε και για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία του Digital 360; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρείχε η παρουσία των Cosplays στο ίδιο το Digital 360;

Γίνεται τέτοια εκδήλωση χωρίς cosplay; Είναι μαγικό να βλέπεις τον κόσμο να έρχεται ντυμένος σαν τον αγαπημένο του χαρακτήρα στον χώρο της εκδήλωσης και όπως όλα δείχνουν το κοινό θέλει να βλέπει cosplay δρώμενα. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τους αγαπημένους σου χαρακτήρες να κυκλοφορούν στον χώρο. Εμένα μου κάνει σαν μια μικρή Disneyland, για gamers. Μήπως να την ονομάσουμε Gamersland;

Star War Hellenic Academy στο Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

10) Τι μπορούσε να συναντήσει κανείς σχετικά με το Cosplay στο Digital 360; Υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες και δρώμενα γύρω από αυτό;

Νομίζω δεν νοείται εκδήλωση που έχει στην θεματολογία του το gaming, το fantasy και τα Anime, χωρίς το cosplay. Εκτός από τον διαγωνισμό αποφασίσαμε να έχουμε και περίπτερα γνωστών cosplayers, αλλά και ομιλίες και workshops για το πως να μπεις στον κόσμο του cosplay. Κάτι που όπως φάνηκε αγκάλιασε η κοινότητα και το στήριξε με αρκετό μεγάλο πάθος, για αυτό και είχαμε μεγάλη συμμετοχή.

Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

11) Υπήρχε κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλατε να πετύχετε μέσω του Digital 360;

Πλέον ο χώρος έχει γεμίσει εκδηλώσεις τέτοιου είδους και το Techmaniacs έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που κυριολεκτικά τρώει το 100% του χρόνου μου. Είναι αρκετά δύσκολο να αφήσω τα πάντα για ένα 6μηνο για να στήσω μια εκδήλωση ξανά. Όμως είναι κάτι που αγαπάω πολύ να κάνω και το έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ήδη έχω έτοιμα πολλά πλάνα για ένα Digital Universe Reloaded, όμως πρέπει ο χρόνος και οι καταστάσεις να το επιτρέψουν πάλι.

Το Digital 360 ήταν μια δοκιμή σε μια λίγο διαφορετική προσέγγιση και πέτυχε τον στόχο του. Δεν θα δούμε όμως Digital 360 2 γιατί στην καρδιά του Techmaniacs έχει τα πρωτεία το Digital Universe. Οπότε ο μακροχρόνιος στόχος μας είναι η αναβίωση του Digital Universe, αλλά σε κάτι πιο δυνατό που να κάνει τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά, όχι μόνο να παρακολουθεί.

Ομιλίες στο Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR

12) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο από το Digital Universe και Digital 360 που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται αστείο, όμως τότε είχαμε χάσει την Γη κάτω από τα πόδια μας. Την ημέρα των τελικών στο Digital Universe #3, λόγω έργων στην περιοχή, είχαν κοπεί τα καλώδια του OTE με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθόλου internet. Ευτυχώς βρήκαμε λύση φέρνοντας δορυφορικό internet στον χώρο και μάλιστα χωρίς να έχουμε καθυστερήσεις στην διοργάνωση των τουρνουά. Αν με βλέπατε από μια γωνία σε τι πανικό ήμουν, σίγουρα θα βάζατε τα γέλια.

Βίντεο με πλάνα από όλο το περιεχόμενο και των Cosplay Panels του Digital 360 – Βίντεο από Cosplayers//GR

13) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που ακόμα δεν έχει αγκαλιάσει το gaming και την κουλτούρα του. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να κάνετε αυτό που σαν κάνει να αισθάνεστε καλά. Πού ξέρετε, μπορεί να σας αγαπάνε περισσότερα άτομα από όσο πιστεύετε. Εμείς στο πρώτο Digital Universe ήμασταν μια μικρή σελίδα με 300.000 αναγνώστες το μήνα. Κάναμε το πρώτο Digital Universe και ήταν παρέα μας 3.500 φίλοι που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν. Για αυτό μην τα παρατάτε ποτέ και κάντε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους και σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις.

Digital 360 – Φώτο από Cosplayers//GR


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ TECHMANIACS ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: