Tsuyoi Sofu! Το απόλυτο Anime / Manga / Asia Club Ηράκλειου Κρήτης! Μιλάμε για τα Cosplay Parties που διοργάνωσε!


Το Ηράκλειο Κρήτης έχει την δική του κοινότητα Ασιατικής Κουλτούρας! Tsuyoi Sofu! Μιλάμε για τα Cosplay Parties τους το 2012-2014, την ομάδα και πολλά άλλα!


ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ  !


Τέλος 2012 με τέλος 2014, το Cosplay στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, ήταν συνώνυμο με ένα όνομα! Tsuyoi Sofu, η μοναδική Anime / Manga / Asia κοινότητα της πόλης, με πλέον 250+ μέλη!

Ξεκινώντας στις 11 Ιουλίου 2011 ως Facebook Group, επικεντρώνεται αρχικά στις τακτικές συναντήσεις των μελών της ομάδας με θέμα τα anime / manga και videogames! Στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 συνεχίζει με το πρώτο του Cosplay Party, το οποίο ακολουθούν άλλα άλλα πέντε Cosplay Parties μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2014! Κεντρικά χαρακτητιστικά αυτών, ο Διαγωνισμός Cosplay, τα τουρνουά καρτών. οι διαγωνισμοί σχεδίου και σεναρίου και φυσικά πολλές κληρώσεις!

Αποτέλεσε τον 2ο από τους 4 διαδοχικούς διοργανωτές εκδηλώσεων Cosplay του Ηράκλειου Κρήτης, καλύπτοντας την περίοδο 2012-2014, πραγματοποιόντας όλες τις εκδηλώσεις του εκτός της τελευταίας στο Papercut ( πλέον Cybercut ), το οποίο αποτέλεσε χρονολογικά τον πρώτο διοργανωτή εκδηλώσεων Cosplay της πόλης, και το οποίο διαδέχτηκε!

Πάμε να μιλήσουμε για όλα με τον Νίκο Σταυρουλάκη, τον εμπνευστή του Tsuyoi Sofu!

Tsuyoi Sofu Start of the Season Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

Βρείτε το Tsuyoi Sofu στα ακόλουθα μέσα!
Facebook

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του με Cosplays, με όλες τις πληροφορίες και δεκάδες φώτο, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!


ΠΑΡΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας, την ιστορία της και τις δραστηριότητες της! Πότε και πως ξεκίνησε η ενασχόληση της ομάδας με την διοργάνωση εκδηλώσεων; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση εκδηλώσεων; Ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε το Ηράκλειο Κρήτης για τις εκδηλώσεις σας; Τι είδους εκδηλώσεις πραγματοποιούσατε και ποια θέματα πραγματευόταν αυτές; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των μελών της ομάδας, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά;

Το Tsuyoi Sofu ( το οποίο μεταφράζεται χονδρικά σε Ισχυρός Γέροντας ) δημιουργήθηκε για τους fans των anime, των videogames και άλλων ανάλογων που βρισκόταν στον εσωτερικό κύκλο φίλων μου, με σκοπό κυρίως συγκεντρώσεις σε σπίτια και την διασκέδαση. Μετά από δύο τρεις συγκεντρώσεις, η φάση άρχισε να γίνεται γνωστή, οπότε σκέφτηκα γιατί να μην προσπαθήσω να κάνω κάτι σαν μια συνάντηση η οποία απευθύνεται προς όλους στην Κρήτη, η οποία θα περιείχε Cosplay και δραστηριότητες, και να δούμε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Cretan Asian Culture Fan Club. Μετά από αυτό, άρχισα να αποκτώ πολύ περισσότερες ιδέες για πράγματα που ήθελα να κάνω και ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε πάρτι Cosplay στο Papercut ( πλέον Cybercut ), καθώς και εβδομαδιαίες συναντήσεις για κοινωνικοποίηση, συζήτηση για anime και manga, παίξιμο videogames και φαγητό στο αγαπημένο μας Ασιατικό εστιατόριο.

Τι με οδήγησε να κυνηγήσω αυτόν τον τύπο εκδήλωσης; Η καθαρή θέληση να μην παραδίνομαι ποτέ. Με παρενοχλούσαν και κορόιδευαν εκτενέστατα πολλοί για αυτά που μου άρεσαν καθώς μεγάλωνα, αλλά και εφόσον μεγάλωσα. Θυμάμαι ότι όλοι αναγκαζόταν να φοράνε τα Cosplays τους στο χώρο όπου πραγματοποιούσαμε τις δραστηριότητές μας, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο παρενόχλησης από σκοτεινά στοιχεία που μας κοροϊδεύουν! Τι το άλλαξε αυτό; Συγκέντρωσα όλους τους Cosplayers και τον κόσμο που επισκέφτηκαν την εκδήλωσή μας ένα βράδυ και πήγαμε μια βόλτα περνώντας τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Ηρακλείου καταλήγοντας στο κέντρο της πόλης, γνωστό και ως Πλατεία Ελευθερίας. Πολλοί που γνώριζαν από anime ήταν παρόντες και αναγνώρισαν τους χαρακτήρες που κάναμε cosplay. Πολλοί βγήκαν φωτογραφίες μαζί μας και τις μοιράστηκαν στο διαδίκτυο, οδηγώντας σε αύξηση της συνειδητότητας για το τι αντιπροσωπεύει η μικρή μας ομάδα, οπότε και ο κόσμος άρχισε σταδιακά να μας δέχεται. Μέχρι σήμερα, το θεωρώ αυτό ανάμεσα στις πιο περήφανες στιγμές της ζωής μου!

Tsuyoi Sofu Christmas Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

2) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειαζόταν συνήθως για το στήσιμο μια εκδήλωσης; Ποιο ήταν το συνηθισμένο πλάνο επιτέλεσης που ακολουθούσατε;

Έπρεπε να πέσει πολλή δουλειά σε κάθε εκδήλωση που διοργανώναμε. Έπρεπε να αφιερώσω πολύ προσωπικό χρόνο για να βρω χορηγούς, να βρω έναν χώρο για την φιλοξενία των εκδηλώσεων και να αποφασίσω τις ανάλογες ημερομηνίες διεξαγωγής. Όσον αφορά τα χρήματα που χρειαζόταν, ευτυχώς οι ιδιοκτήτες των χώρων ήταν από την αρχή αρκετά πρόθυμοι να μας δώσουν τον χώρο τους κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο χαλαρές εργάσιμες μέρες τους, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη κίνηση με αυτόν τον τρόπο.

Tsuyoi Sofu Start of the Season Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

3) Πώς νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης την πρώτη σας εκδήλωση και πως εφόσον αυτή ολοκληρώθηκε; Περιέγραψε μας την εμπειρία αυτή.

Θεέ μου, ήμουν γεμάτος ανησυχία και άγχος σχετικά με το πώς να μιλήσω με τόσους πολλούς ανθρώπους, πώς να βεβαιωθώ ότι όλα πάνε καλά και με την ελπίδα να μην υποβληθεί κανείς σε οποιοδήποτε είδους δυσάρεστες εμπειρίες, έτσι ώστε να βρίσκονται μαζί μας ξανά αν πραγματοποιούσαμε περισσότερες εκδηλώσεις στο μέλλον. Θυμάμαι ότι αναγκάστηκα να βγάλω φωτογραφίες σε ένα πίσω δρομάκι, επειδή κάποιοι θα μας χλευάζουν διαφορετικά! Ωστόσο, όλα κατέληξαν καλά. Στο τέλος, όλοι ήταν χαρούμενοι και αυτό με ώθησε να οργανώσω περαιτέρω εκδηλώσεις οι οποίες οδήγησαν σε περισσότερα από 2 χρόνια επιτυχημένες εκδηλώσεις.

Tsuyoi Sofu Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

4) Ποια ήταν η πιο δύσκολη εκδήλωση που πραγματοποιήσατε; Τι την κατέστησε πιο δύσκολη;

Η πιο δύσκολη εκδήλωση από όλες ήταν η τελευταία που διοργάνωσα πριν φύγω από την Ελλάδα για να μετακομίσω στην Αγγλία. Ήθελα να είναι ένα καταπληκτικό και σωστό Cosplay πάρτι σε ένα πραγματικό κλαμπ! Χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο αναζητώντας έναν κατάλληλο χώρο και τόσα πολλά τηλεφωνήματα που ήταν τρέλα! Ευτυχώς, μια καλή φίλη πρόσφερε τις γνωριμίες που είχε με ένα κλαμπ και καταφέραμε να κλείσουμε μια μέρα για την εκδήλωση!

Tsuyoi Sofu School Madness Begins Cosplay Party / Tsuyoi Sofu First Cosplay Party of the Year / Tsuyoi Sofu Cosplay Party

5) Ήσασταν ικανοποιημένοι γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις σας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με τον αριθμό των Cosplays που παρευρισκόταν σε αυτές;

Ήμουν υπερβολικά χαρούμενος και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συμμετείχαν ούτε καν 10 άτομα στις εκδηλώσεις μας. Η παρουσία κόσμου κορυφώθηκε στο Tsuyoi Sofu Christmas Cosplay Party το 2012, με 80+ άτομα να παρευρίσκονται σε αυτό ταυτόχρονα! Για μένα, αυτό ήταν αδιανόητο! Είχαμε 20 περίπου cosplayers, πολλούς διαγωνισμούς και κάναμε ακόμη και το δικό μας βίντεο Harlem shake σε μεταγενέστερη εκδήλωση, καθώς ήταν τάση τότε.

Harlem Shake στο 3o Tsuyoi Sofu Cosplay Party – Βίντεο από Tsuyoi Sofu

6) Υπήρχε κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλατε να πετύχετε μέσω των εκδηλώσεων σας;

Ναι, ο μακροχρόνιος στόχος μου ήταν να θέσω τις βάσεις για την επόμενη γενιά fans έτσι ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους με ευκολότερο τρόπο, καθώς και να αυξήσω την επίγνωση για το αντικείμενο, ώστε όσοι θα ακολουθούσαν να μην χρειάζεται να περάσουν τις δυσκολίες που πέρασα εγώ. Το να βλέπω πώς κάποιες από τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν τις δικές μας ήταν πραγματικά επιτυχημένες μου φέρνει χαρά. Μόνο μια μικρή μερίδα ατόμων γνωρίζει πραγματικά τι πέρασα τότε και μου δίνει τα ένσημα που μου αναλογούν πάνω σε αυτό. Θυμάμαι επίσης ότι βοήθησα το Chania Otaku Club με κάποιες χορηγίες, έτσι ώστε να έχουν τις δικές τους εκπληκτικές εκδηλώσεις στα Χανιά.

Tsuyoi Sofu Christmas Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

7) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο του κοινού του χώρου στον οποίο απευθυνόταν οι εκδηλώσεις σας; Συγκριτικά με τώρα διακρίνετε κάποια ποσοτική και ποιοτική διαφορά στο κοινό αυτό;

Το μέγεθος των fans σίγουρα είναι μεγαλύτερο και ισχυρότερο τώρα. Συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι fans συνεχίζουν να διαδίδουν τα anime και cosplay. Πιστεύω ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο βελτίωσης για τα άτομα που διοργανώνουν τις πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι θα βελτιωθούν επίσης! Όντας στην Αγγλία, έχω παρευρεθεί και εγώ αντίστοιχα σε πολλά conventions ( που σχετίζονται με videogames, anime κλπ ).

Tsuyoi Sofu Start of the Season Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

8) Γιατί αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία των εκδηλώσεων σας από την πρώτη στιγμή; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρείχε η παρουσία του Cosplay στις εκδηλώσεις σας;

Το cosplay είναι απελευθέρωση! Μπορείς να είσαι κάποιος άλλος, κάτι που από μόνο του σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος! Θαύμαζα τους cosplayers από τότε που ήμουν μικρός και μου άρεσαν όλα τα cosplay που είδα στην πρώτη εκδήλωση που παρευρέθηκα στην Αγγλία όταν ήμουν 15 ετών, οπότε ήμουν σίγουρος ότι το Cosplay θα είχε μεγάλο ρόλο σε όλες τις εκδηλώσεις μου, και αυτός είναι ο λόγος το συμπεριέλαβα.

Tsuyoi Sofu Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

9) Ποια ήταν τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις εκδηλώσεις σας; Θεωρείτε ότι ήταν επαρκή ή υπήρχε κάτι που θέλατε ακόμα να πραγματοποιήσετε στις εκδηλώσεις σας αναφορικά με Cosplay, αλλά δεν προλάβατε;

Θα ήθελα πραγματικά να είχα έναν καλύτερο διαγωνισμό Cosplay στις εκδηλώσεις μου, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να κάνω περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Cosplay δυστυχώς, καθώς οι περισσότεροι cosplayers ήταν πολύ ντροπαλοί.

Tsuyoi Sofu Start of the Season Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

10) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, από όσα έχετε υπόψη σας σχετικά με το θέμα;

Πιστεύω ότι το μέγεθος της κοινότητας Cosplay που έχουμε στην Ελλάδα είναι καταπληκτικό! Είναι σίγουρα μεγαλύτερο ποσοστό αναλογικά σε σύγκριση με αυτό που έχω δει στην Αγγλία, αν λάβουμε υπόψη τους πληθυσμούς αυτών. Υπάρχουν μερικοί πραγματικά ταλαντούχοι cosplayers στην Ελλάδα και είμαι αρκετά τυχερός που τους γνώρισα ή είμαι φίλος με ορισμένους από αυτούς.

Tsuyoi Sofu Christmas Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

11) Τι σας οδήγησε εν τέλη στην παύση των δραστηριοτήτων της ομάδας;

Δυστυχώς, έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα για να αναζητήσω ένα λαμπρότερο μέλλον, καθώς η εύρεση εργασίας ήταν αδύνατη για μένα λόγω του μεγέθους μου. Με λυπεί ακόμα και σήμερα που έπρεπε να σταματήσω με την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεις, αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Tsuyoi Sofu Start of the Season Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

12) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σας με τον χώρο των εκδηλώσεων που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Εκείνη η περίπτωση που ανέφερα προηγουμένως, όπου κατάφερα να πείσω όλους τους cosplayers να περπατήσουμε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Ηρακλείου! Νομίζω ότι αυτό ήταν το σημείο καμπής για την κοινότητα του Ηρακλείου, εφόσον έπειτα από αυτό μέσα σε μια μόνο μέρα πήγαμε από 20 μέλη στην ομάδα μας Facebook στα 200+ και τα σημάδια ενοχλητικής συμπεριφοράς εναντίον της κοινότητας μας άρχισαν να εξαφανίζονται σιγά σιγά!

Tsuyoi Sofu Christmas Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

13) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Μην σταματήσετε ποτέ να κάνετε αυτό που σας αρέσει! Οτιδήποτε και να λένε άλλοι! Παλέψτε για την ευτυχία σας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κάνετε cosplay, να μπορείτε να μάθετε ιαπωνικά ή να παίζετε βιντεοπαιχνίδια! Υποστηρίξτε την κοινότητα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή σας! Χωρίς ανθρώπους να υποστηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τους, η κοινότητά μας θα πάψει να υπάρχει. Μείνετε ασφαλείς, μείνετε χαρούμενοι και συνεχίστε να καίγεστε μα τα χόμπι σας!

Tsuyoi Sofu Christmas Cosplay Party – Φώτο από Σωκράτη Βογιατζάκη

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ TSUYOI SOFU ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (248 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: