Kuroi Hana! Anime / Japan / Cosplay Parties στην Καλαμάτα! Μιλάμε για όλα με την ομάδα!


Επιστροφή στο παρελθόν με την Kuroi Hana, τον μοναδικό διοργανωτή Anime / Japan / Cosplay Parties της Καλαμάτας, το 2011-2016! Μιλάμε για το Cosplay, την ομάδα και το έργο της!


ANIME & MANGA ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ !


Δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η Καλαμάτα από την διοργάνωση εκδηλώσεων που σχετίζονται με Cosplay! Από το 2011 ως το 2016, η Kuroi Hana, έκανε τα αδύνατα δυνατά παρέχοντας 6 Anime / Japan Parties, καθώς και ένα Disney Party στο κοινό της πόλης!

Ξεκινώντας την διοργάνωση πάρτι στις 26 Αυγούστου 2011, συνεχίζει ως και 24 Ιουλίου 2016 γεμάτο μουσική και βίντεο κλιπ από Anime, Ιαπωνικά Videogames και από Ιαπωνία γενικά, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει του λάτρεις της Ιαπωνίας και του Cosplay της Καλαμάτας σε ένα μέρος! Σήμα κατατεθέν αυτών, ο Διαγωνισμός Cosplay και οι κληρώσεις δώρων κοινού!

Πάμε να μιλήσουμε αναλυτικά για όλα με την Μάγδα Ασημακοπούλου, δημιουργό της Kuroi Hana!

5o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

Βρείτε την Kuroi Hana στα ακόλουθα μέσα!
Facebook

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του με Cosplays, με όλες τις πληροφορίες και δεκάδες φώτο, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!


COSPLAYING ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
!


1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας, την ιστορία της και τις δραστηριότητες της! Πότε και πώς ξεκίνησε η ενασχόληση της ομάδας με την διοργάνωση εκδηλώσεων; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση εκδηλώσεων; Ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε την Καλαμάτα για τις εκδηλώσεις σας; Τι είδους εκδηλώσεις πραγματοποιούσατε και ποια θέματα πραγματευόταν αυτές; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των μελών της ομάδας, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά;

Η Kuroi Hana ξεκίνησε με μεράκι και πολύ άγχος το 2011 στην Καλαμάτα από όπου και κατάγομαι. Την απόφαση την πήρα όταν είδα ότι διοργανώνονται anime πάρτι στην Θεσσαλονίκη και σκέφτηκα γιατί όχι και στην Καλαμάτα;

Το θέμα των εκδηλώσεων όπως προανέφερα ήταν τα anime, καθώς και η Ιαπωνική μουσική. Η ενασχόληση μου με τα anime και την Ιαπωνία ξεκίνησε επίσημα στο Γυμνάσιο όταν έμαθα ότι τα κινούμενα σχέδια που έβλεπα μέχρι τότε στην τηλεόραση ονομάζονται anime και προέρχονται από την Ιαπωνία. Στη συνέχεια αγάπησα και την Ιαπωνική μουσική και γενικά την κουλτούρα της Ιαπωνίας.

Είμαι λάτρης του animation και είναι και ο κλάδος που σπούδασα λόγο της αγάπης μου για αυτά.

1o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

2) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειαζόταν συνήθως για το στήσιμο μιας εκδήλωσης; Ποιο ήταν το συνηθισμένο πλάνο επιτέλεσης που ακολουθούσατε;

Πονεμένη ιστορία. Έπρεπε τουλάχιστον ένα μήνα πριν να τα έχω οργανώσει όλα. Να βρω μέρος, να βρω χορηγούς, να αγοράσω ή να νοικιάσω πράγματα που χρειαζόταν, να μου στείλουν οι χορηγοί τα δώρα, να βγάλω αφίσες, να κάνω αφισοκόλληση, να φτιάξω την playlist κτλ. Σε όλα τα πάρτι αναγκαστικά έβαζα χρήματα από την τσέπη μου. Δεν είναι εύκολο να βρεις χορηγούς που να σε χρηματοδοτήσουν για μια εκδήλωση που όχι μόνο δεν έχει ξαναγίνει στην Καλαμάτα, αλλά των οποίων το θέμα είναι άγνωστο για τους περισσότερους. Ωστόσο υπήρξαν χορηγίες που με βοήθησαν πολύ. Σε κάποια πάρτι π.χ. έβγαλα τις αφίσες δωρεάν, και φυσικά οι χορηγοί με τα δώρα που έδινα στις εκδηλώσεις ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι. Είμαι ευγνώμον σε όσους χορήγησαν τα πάρτι και βοήθησαν με τον τρόπο τους. Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούσα να τα κάνω τελείως μόνη μου. Υπήρχαν και φίλοι οι οποίοι με βοήθησαν και μπήκαν στη συνέχεια στην ομάδα.

2o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

3) Πώς νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της πρώτης σας εκδήλωσης και πώς εφόσον αυτή ολοκληρώθηκε; Περιέγραψε μας την εμπειρία αυτή.

Μεγάλη χαρά αλλά και ΠΟΛΥ άγχος! Δεν έδειχνα ιδιαίτερα χαρούμενη λόγο του άγχους να πω την αλήθεια, αλλά μέσα μου το χάρηκα. Το να κάνεις πρώτη φορά κάτι είναι πάντα αγχωτικό, ειδικά όταν έχει πολλές ευθύνες.

2o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

4) Ποια ήταν η πιο δύσκολη εκδήλωση που έχετε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής; Τι την κατέστησε πιο δύσκολη;

Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα να οργανώσω κάποια εκδήλωση. H κυριότερη δυσκολία μου ήταν το άγχος να τα προλάβω όλα και να πάνε όλα καλά. Π.χ. να μην χαλάσει ο προβολέας, να μην πάθει κάτι το laptop κτλ.

6o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από IreneX Photography

5) Είστε ικανοποιημένοι γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις σας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με τον αριθμό των Cosplays που παρευρισκόταν σε αυτές;

Παραπάνω από ικανοποιημένη. Ειδικά στο πρώτο πάρτι δεν περίμενα τόσο κόσμο. Αν θυμάμαι καλά είχαν έρθει πάνω από 100 άτομα ( για την Καλαμάτα, πιστέψτε με, είναι πολλοί ). Στη συνέχεια είχα ένα σταθερό κοινό γύρω στα 60 με 80 άτομα αναλόγως. Τα cosplays δεν ήταν τόσα πολλά, όμως είμαι ικανοποιημένη με τη συμμετοχή … αλλά στην Καλαμάτα ξαναλέω, δεν είναι όπως στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο κόσμος. Είναι πιο κλειστός και ντρέπεται. Είχα μιλήσει με πολλά άτομα τα οποία θέλανε να κάνουν cosplay, αλλά δεν το τολμούσαν.

Cosplays, Διαγωνισμός Cosplay και Γενικά Πλάνα του πρώτου Kuroi Hana Japan Anime Party – Βίντεο από Kuroi Hana

6) Υπήρχε κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλατε να πετύχετε μέσω των εκδηλώσεων σας;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ήθελα να συνεχίσω τα πάρτι, αν όχι για πάντα, τότε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο δεν τα κατάφερα. Ήθελα να μεγαλώσει η κοινότητα των anime fans στην Καλαμάτα ( και γενικά στην Ελλάδα ).

2o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

7) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο του κοινού του χώρου στον οποίο απευθυνόταν οι εκδηλώσεις σας; Συγκριτικά με τώρα διακρίνετε κάποια ποσοτική και ποιοτική διαφορά στο κοινό αυτό;

Ναι σίγουρα υπάρχει διαφορά. Παλιά δεν ξέραμε για άλλους στον χώρο που να ασχολούνται με anime. Έπρεπε να ψάξουμε πολύ για να τους βρούμε. Μέχρι που ανακαλύψαμε τα fora, άνοιξαν σελίδες και διοργανώθηκαν εκδηλώσεις κτλ. Είμασταν και είμαστε πολλοί περισσότεροι από όσο πίστευα. Με τα χρόνια νομίζω αυξανόμαστε, ασχέτως αν δεν υπάρχουν τόσες εκδηλώσεις πλέον πάνω σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν όμως πολλές σελίδες και ο κόσμος έχει αρχίσει να μαθαίνει τι είναι τα anime παρόλο που στην ελληνική τηλεόραση δεν τα δείχνουν πλέον. Εμείς είχαμε προλάβει τα καλύτερα. Πλέον τα παιδιά μεγαλώνουν με Πέπα το Γουρουνάκι, ενώ εμείς μεγαλώσαμε με Pokemon.

6o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από IreneX Photography

8) Γιατί αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία των εκδηλώσεων σας από την πρώτη στιγμή; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρείχε η παρουσία του Cosplay στις εκδηλώσεις σας;

Το cosplay είναι κάτι που αγαπώ, αν και δεν έχω κάνει πολλά ( και σίγουρα δεν είμαι καλή cosplayer ). Ωστόσο θεωρώ ότι είναι μια τέχνη και μπορείς να εκφράζεσαι μέσα από αυτό. Τι καλύτερο από το να υποδύεσαι τον αγαπημένο σου χαρακτήρα;

Η παρουσίαση των cosplays στις εκδηλώσεις πιστεύω ότι είναι σημαντική γιατί δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που το αγαπούν να έχουν έναν χώρο όπου μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς ντροπές και να συναναστρέφονται με άτομα που κατανοούν την έννοια του cosplay.

4o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

9) Ποια ήταν τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις εκδηλώσεις σας; Θεωρείτε ότι ήταν επαρκή ή υπήρχε κάτι που θέλατε ακόμα να πραγματοποιήσετε στις εκδηλώσεις σας αναφορικά με Cosplay, αλλά δεν προλάβατε;

Υπήρχε η δυνατότητα ψήφου για το καλύτερο cosplay της βραδιάς το οποίο και βραβευόταν στο τέλος, όπως φυσικά φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις. Κάθε cosplayer ανέβαινε ή ήταν μπροστά στη σκηνή με τον προβολέα και εκφραζόταν ελεύθερα με πόζες και κινήσεις του χαρακτήρα του. Είχα σκεφτεί φυσικά να κάνω και παραπάνω πράγματα όπως μίνι σκετσάκια, μίνι βίντεο κτλ. Σίγουρα θα ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν έγινε.

5o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

10) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσον αφορά το πλήθος και το επίπεδο των Ελληνικών Cosplays, από όσα έχετε υπόψη σας σχετικά με το θέμα;

Έχω δει πολύ πρόοδο που δεν περίμενα. Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον του cosplay έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Βλέπω πολλούς Έλληνες cosplayers σε διάφορες εκδηλώσεις και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Πιστεύω πως έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα.

Cosplays, Διαγωνισμός Cosplay και Γενικά Πλάνα του τελευταίου Kuroi Hana Japan Anime Party – Βίντεο από Kuroi Hana

11) Τι σας οδήγησε εν τέλη στην παύση των δραστηριοτήτων της ομάδας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκοπό να τα σταματήσω … είχα κάνει και μια ανακοίνωση μετά το τελευταίο πάρτι ότι θα τα συνεχίσω πιο αραιά αλλά δυστυχώς δεν … Οι λόγοι είναι προσωπικοί και δεν θα ήθελα να τους αναφέρω.

3o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

12) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σας με τον χώρο των εκδηλώσεων που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Την πρώτη φορά που έκανα το anime party είχαν έρθει πολλές μαμάδες με τα 4-5 χρόνια παιδάκια τους θεωρώντας πως ήταν για μικρές ηλικίες. Όταν κατάλαβαν ότι τα συγκεκριμένα animation δεν ήταν για αυτές τις ηλικίες δεν ξανά ήρθαν ποτέ. Έχω ακόμα την αίσθηση ότι σοκαρίστηκαν όταν είδαν τι έπαιζα στις οθόνες ( γέλια ).

1o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana

13) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Ναι, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν, ακόμα και στα άτομα με τα οποία δεν έχω πλέον επαφές. Και εύχομαι σε όλους όσους αγαπούν τα anime, την Ιαπωνία και τα cosplay να μην σταματήσουν να κάνουν αυτά που αγαπούν, όσο και αν ο κόσμος δεν τους καταλαβαίνει.

3o Kuroi Hana Japan Anime Party – Φώτο από Kuroi Hana


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
KUROI HANA ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ !


ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: