Μιλάμε με το Chania Otaku Club! Η anime/manga κοινότητα Χανιών Κρήτης που διοργάνωσε και Cosplay Party!


Cosplay Πάρτι στα Χανιά Κρήτης; Και όμως! Το Chania Otaku Club, η anime / manga κοινότητα της πόλης, τόλμησε το 2014! Μιλάμε για όλα!


OTAKU ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ !


Enter Chania Otaku Club! H μοναδική anime / manga κοινότητα των Χανιών Κρήτης! Μπορεί το Ηράκλειο να αποτελούσε διαχρονικά το επίκεντρο του Cosplay στην Κρήτη, με αλλεπάλληλες διοργανώσεις από τέσσερεις διαφορετικούς διοργανωτές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η μόνη πόλη που ασχολήθηκε με το θέμα! 

Ξεκινώντας στις 7 Μαϊου 2012 ως Facebook Group, ξεπερνά τα 500 μέλη το 2016! Κεντρικό χαρακτηριστικό της ομάδας οι πολλές δεκάδες τακτικές συναντήσεις των μελών της, από την αρχή μέχρι σήμερα ( οι οποίες βρίσκονται σε προσωρινή παύση λόγω της πανδημίας )! Ανάμεσα τους μερικές ιαπωνικές μουσικές βραδιές, gaming nights, εξορμήσεις στην παραλία αλλά και τέσσερα anime parties κατά την περίοδο 2014 – 2015, με το πρώτο, στις 12 Αυγούστου 2014, στο οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά, να περιλαμβάνει στην κεντρική θεματολογία του το Cosplay επίσης!

Πάμε να μιλήσουμε για όλα με τον Ευτύχη Μπαλωμενάκη, συντονιστή του Chania Otaku Club!

Βρείτε το Chania Otaku Club στα ακόλουθα μέσα!
Facebook

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του με Cosplays, με όλες τις πληροφορίες και δεκάδες φώτο, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!


ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας! Πως προέκυψε το Facebook Group; Πως προέκυψε η εκδήλωση που κάνατε στα Χανιά; Γιατί επιλέξατε τα Χανιά για την εκδήλωση αυτή; Τι είδους εκδήλωση ήταν και ποια θέματα πραγματευόταν; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των μελών της ομάδας, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά;

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε στο Facebook από τον Θοδωρή Παπαδόπουλο και την παρέα του για την τότε μικρή κοινότητα των Χανιών, η οποία έφτανε τότε, το 2012, μόλις τα 20 άτομα! Κάπου εκεί μπήκα και εγώ στην ομάδα, και άρχισα να είμαι ενεργό μέλος στο Chania Otaku Club. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μου δοθεί η θέση διαχειριστή της ομάδας έπειτα από λίγο καιρό. Η εκδήλωση προέκυψε έπειτα 2 χρόνια μετά. Η ομάδα αυτά τα δύο χρόνια παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη, καθώς οι απλές συναντήσεις της ομάδας γινόντουσαν τακτικά ( μία με δύο φορές τον μήνα ), ενώ ο αριθμός προσέλευσης ξεκινούσε κάθε φορά από τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι και 45 άτομα! Φανταστείτε πως, στο πάρτι που διοργανώσαμε τότε, είχαμε μόλις 55 άτομα. Ήταν η πρώτη εκδήλωση που διοργανώναμε, και θέλαμε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι!

Βασίσαμε το πάρτι στην πολύ μουσική και στον χορό, καθώς εκείνη την εποχή το να πήγαινες σε κάποιο μαγαζί το οποίο θα έπαιζε την αγαπημένη σου ιαπωνική μουσική ήταν “δώρο θεού” από μόνο του! Είχαμε παράλληλα ως χορηγό το AnimeHouse, το οποίο μας είχε στείλει μερικά δωράκια για να τα μοιράσουμε στα πλαίσια των διαγωνισμών μας! Υπήρξε ένας διαγωνισμός για το καλύτερο Cosplay, ένας για την καλύτερη ζωγραφιά που διεξήχθη μέσο της κοινωνικής πλατφόρμας του Facebook, ενώ τα υπόλοιπα δωράκια μοιράστηκαν με κλήρους που δόθηκαν κατά την είσοδο του κόσμου. Τα προαναφερόμενα θέματα της εκδήλωσης προέκυψαν από τους προφανείς λόγους αγάπης για την συγκεκριμένη κουλτούρα ( ιαπωνική μουσική και χορός ). Όσο αφορά τον διαγωνισμό ζωγραφικής, προφανώς είχαμε παρατηρήσει ότι υπήρχε έντονη συμμετοχή στο Facebook Group από ζωγραφιές, ενώ αναφορικά με τον διαγωνισμό Cosplay, θέλαμε τα παιδιά να έχουν ένα κίνητρο για να συμμετέχουν με τις στολές τους στο πάρτι ή έστω με τα props τους.

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

2) Τι χρειάστηκε για το στήσιμο της εκδήλωσης; Ποιο ήταν το πλάνο επιτέλεσης της που ακολουθήσατε;

Ήταν σημαντικό βήμα για εμάς σαν ομάδα να κάνουμε την πρώτη μας εκδήλωση και το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς ήταν να βρούμε ένα μαγαζί το οποίο θα μπορέσει να μας ανεχτεί κιόλας! Παραδόξως, φάνηκε πως δεν ήταν τόσο δύσκολο να βρούμε μέρος, αλλά φάγαμε πολλές πόρτες πριν κατασταλάξουμε στο συγκεκριμένο μέρος. Σαν συνολικό πλάνο επιτέλεσης, θα ήταν πολύ όμορφο να έλεγα ότι τα είχαμε σχεδιάσει από την αρχή μέχρι το τέλος όλα, αλλά δυστυχώς ήταν ένα χάος. Ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε ( διαγωνισμούς, χορούς, μουσική κλπ ), αλλά δεν κινούμασταν τόσο συλλογικά όσο θα έπρεπε. Έπειτα από αυτόν τον προγραμματισμό, το μόνο που απέμενε ήταν να κολλήσουμε αφίσες στην πόλη οι οποίες επέδειξαν μερική απήχηση.

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

3) Πώς νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της εκδήλωσης σας και πως εφόσον αυτή ολοκληρώθηκε; Περιέγραψε μας την εμπειρία αυτή.

Η όλη εμπειρία καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήρθε σε μορφή έκστασης, αφού σαν μικρό παιδί και εγώ, είχα ενθουσιαστεί υπερβολικά από την διεξαγωγή της! Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, υπήρξε μία αίσθηση ολοκλήρωσης, διότι ένα μακρινό όνειρο που είχαμε τότε έγινε αληθινό με την δική μας προσπάθεια! Βέβαια, ήταν μία εμπειρία που μας έμαθε πολλά και εν τέλει ανακάλυψα και εγώ πως από πάντα είχα μία αγάπη για την δημιουργία εκδηλώσεων ( στοχεύοντας κιόλας να το ακολουθήσω σε μετέπειτα σπουδές, και έρχομαι στο συμπέρασμα πως ότι παρατηρείτε πως το κάνετε με αγάπη, να ξέρετε πως δεν το κάνετε μάταια ).

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

4) Γιατί αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία της εκδήλωσης; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρείχε η παρουσία του Cosplay σε αυτή;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, θεωρούσαμε σημαντικό να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το Cosplay ως θεματική ενότητα για να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά της ομάδας να έρθουν και αυτοί με στολές και να φέρουμε πιο κοντά την αγαπημένη μας κουλτούρα στα Χανιά.

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

5) Υπήρχε η πρόθεση να συνεχίσετε μελλοντικά με νέες επιπλέον εκδηλώσεις; Τι σας οδήγησε εν τέλη να μην το κάνετε και να περιοριστείτε μόνο στις τακτικές συναντήσεις μελών της ομάδας Facebook;

Η αλήθεια είναι πως υπήρξε άλλο ένα πάρτι το επόμενο έτος, το 2015, το οποίο είχε περισσότερη επιτυχία σε σύγκριση με το προηγούμενο αναφορικά με το θέμα ποιότητας του. Η προσέλευση παρέμεινε στον ίδιο αριθμό πάντως! Εκεί δεν είχαμε διαγωνισμό Cosplay, αν και είχαμε μερικά άτομα ντυμένα. Προμηθευτήκαμε δωράκια από το Otakustore.gr τα οποία τα μοιράσαμε μέσω τυχαίας επιλογής κλήρου! Το συγκεκριμένο πάρτι όμως είχε μονάχα μουσική, καραόκε και χορό μέσω Just Dance. Τα επόμενα χρόνια όμως δεν προέκυψε κάτι άλλο, διότι πέρα του ότι δυσκολευόμασταν να βρούμε μαγαζί για να κάνουμε το πάρτι, πλέον δεν είχαμε όλοι την ίδια όρεξη που είχαμε στην αρχή.

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

6) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο του κοινού του χώρου εκείνη την εποχή, στον οποίο απευθυνόταν η εκδήλωση σας; Συγκριτικά με τώρα διακρίνετε κάποια ποσοτική και ποιοτική διαφορά στο κοινό αυτό;

Θα αναφέρω κάτι πολύ απλό, για την διαφορά στα χρόνια. Όταν κάναμε την πρώτη μας εκδήλωση το 2014, βρισκόμασταν ακόμη στην εποχή όπου αν ο κάποιος παρακολουθούσε Anime θεωρούνταν περίεργος. Εν έτη 2021, το να μην παρακολουθείς Anime είναι πλέον το περίεργο! Ο αριθμός έχει αυξηθεί ξεκάθαρα πολύ! Για τα τότε χρόνια πάντως, το ότι καταφέραμε να μαζέψουμε 55 άτομα στα Χανιά, ήταν ένα θαύμα.

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

7) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, από όσα έχετε υπόψη σας σχετικά με το θέμα;

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να μιλήσω για αυτό μιας και που έχω χάσει επαφή με τον χώρο αυτό … αλλά παρακολουθώντας την σελίδα σας, βλέπω πως αρκετά άτομα έχουν μπει δυναμικά στον ελληνικό κόσμο του Cosplay. Ωστόσο, όλο και περισσότερα άτομα αρχίζουν σιγά σιγά να ντύνονται το Halloween ή στις αποκριές ως χαρακτήρες Anime και Videogames, τα οποία εγώ θεωρώ Cosplays, και ας με κοιτάξουν με μισό μάτι όσοι πουν πως οι αποκριές δεν μετράνε για Cosplays.

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

8) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο από την εκδήλωση σας;

Η αλήθεια είναι πως οι αναμνήσεις που μου έρχονται είναι περισσότερο ντροπιαστικές – αστείες παρά καθαρά αστείες, τις οποίες δεν θα ήθελα να τις μοιραστώ, αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι ακόμη και αυτές άξιζαν, εφόσον μάθαμε μέσα από αυτές.

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

9) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Έχω να πω απλά πως ότι κάνετε, φροντίστε να το κάνετε με μεράκι! Πόσο μάλλον όταν αυτό σας εκφράζει. Μοιραστείτε τις “τρελές” σκέψεις σας και ιδέες με τον κόσμο και δείτε πως μπορείτε να τις κάνετε να δουλέψουν. Παρόλα αυτά μην αφήσετε να σας ρίχνουν τα τοξικά λόγια του κόσμου, και στοχεύστε σε αυτό που εσείς θεωρείτε ιδανικό για εσάς. Τολμήστε και ας αποτύχετε παταγωδώς, η ουσία είναι να μάθετε από τα λάθη σας όσα θα μαθαίνατε, από τις νίκες σας και αντιστρόφως! 

Chania Otaku Club Cosplay Party – Φώτο από Nicole Gabbie

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ CHANIA OTAKU CLUB ME COSPLAYS ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΦΩΤΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (248 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: