Comic N’ Play! Το παλιότερο convention Comics & Επιτραπέζιων της Ελλάδας μιλάει μαζί μας!


Το Comic N’ Play της Θεσσαλονίκης, το παλιότερο συνέδριο comics & επιτραπέζιων στην Ελλάδα, μας μιλάει για το Cosplay, την διοργάνωση και το έργο του!


19 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ !


19 χρόνια! H μακροβιότερη έκθεση στην χώρα η οποία συνδυάζει κόμικς και επιτραπέζια, με έδρα την Θεσσαλονίκη! Κάθε Νοέμβριο τραβάει τα βλέμματα των φίλων των δύο αυτών θεμάτων πάνω της! Κόμικς, επιτραπέζια, καλλιτέχνες, εκθέτες, συλλεκτικά αντικείμενα, και γενικά οτιδήποτε μπορεί να ζητήσουν, βρίσκεται εκεί!

Ξεκινώντας το 2001 στα πλαίσια της Φοιτητικής Εβδομάδας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταβαίνει έπειτα το 2011 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, και τέλος το 2019 στην Αποθήκη Γ’ Λιμανιού Θεσσαλονίκης, μεγαλώνοντας παράλληλα δραματικά με κάθε μετάβαση του! Πλέον μετρά 19 ετήσιες τριήμερες εκδηλώσεις, με εξαίρεση το 2020 όπου επιτελέστηκε σε ψηφιακή μορφή, λόγω της πανδημίας! Κάθε χρονιά κατακλύζουν πλέον χιλιάδες επισκέπτες την εκδήλωση, γεμίζοντας  ασφυκτικά τους διαδρόμους ανάμεσα σε πολλούς εκθέτες και καλλιτέχνες!

Πολλαπλές ομιλίες, παρουσιάσεις, workshops, εκθέσεις έργων, και άλλα πολλά, συνθέτουν ένα εκτενέστατο πρόγραμμα, μη δίνοντας στο κοινό ευκαιρία να βαρεθεί ούτε στιγμή! Από το 2015 περιλαμβάνονται σε αυτό το σύνολο και οι αντίστοιχες δραστηριότητες Cosplay! Cosplay Workshops ( 2015, 2016, 2018 ), Διαδικτυακός Διαγωνισμός Φώτο Cosplay ( 2016 ),  Cosplay Show ( 2017 , 2018 ), Cosplay Props Showcase ( 2018, 2019 ) και Cosplay Face / Body Painting ( 2017, 2018 , 2019 ).

Ανάμεσα σε αυτά και τα αγαπημένα μας Cosplay, τα οποία άρχισαν να κάνουν την σταδιακή αυξανόμενη εμφάνιση τους ξεκινώντας από 2017 και έπειτα, φτάνοντας πλέον τα 55 Cosplays στην τελευταία φυσική διοργάνωση, στο Comic N’ Play 2019! Το Cosplayers//GR βρισκόταν εκεί ως και την τελευταία εκδήλωση για την πλήρη κάλυψη όλου του περιεχομένου της και των Cosplays αυτής, όπως πάντα.

Πάμε να μιλήσουμε αναλυτικά, με τον υπεύθυνο συντονισμού του Comic N’ Play, Νίκο Δαλαμπύρα!

Βρείτε το Comic N' Play στα ακόλουθα μέσα!
Page - Facebook - Youtube - Instagram 

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του, με όλες τις πληροφορίες και χιλιάδες φώτο και βίντεο αυτών, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!


ΚΟΜΙΚΣ & ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για το Comic N’ Play, την ιστορία του και το περιεχόμενο του! Πότε και πως ξεκίνησε; Ποια θέματα πραγματεύεται; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των διοργανωτών, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά, πριν την πρώτη σας διοργάνωση;

Η διοργάνωση μας δεν είναι ούτε η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με το περιεχόμενο των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών ( αν και μάλλον ήταν η πρώτη που τα συνδύασε ) στην χώρα μας, ούτε φυσικά η μεγαλύτερη, αλλά οπωσδήποτε είναι αυτή που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων η μακροβιότερη όλων – 19 διοργανώσεις έως τώρα ( ! ), αρχής γενομένης το 2001 και έχει ως έδρα της την Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στο κομμάτι των ελληνικών κόμικς, η έκθεση μας είναι το προϊόν της διάθεσης για εξωστρέφεια ενός πυρήνα νέων ( τότε ) δημιουργών κόμικς, που στα τέλη της δεκαετίας του ’90 συναντήθηκαν μέσα από ένα αυτοδημιούργητο – και σε εμβρυακή μορφή – δίκτυο διακίνησης ελληνικών κόμικς αυτοεκδόσεων.

Όσον αφορά στο κομμάτι των επιτραπέζιων παιχνιδιών, προσπαθήσαμε να εντάξουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις πρώτες αντίστοιχες ενέργειες του αρχαιότερου συλλόγου της χώρας μας ( Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. – έτος ιδρύσεως 1993, Θεσσαλονίκη ).

Φυσικά και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του χαρακτήρα της διοργάνωσης το γεγονός πως στην δημιουργική ομάδα των πρώτων αυτών εκθέσεων μας συμμετείχαν άνθρωποι που μοίραζαν εξίσου το ενδιαφέρον τους για τους δύο αυτούς δημιουργικούς χώρους. Η ενασχόληση του καθενός μας με αυτά τα χόμπι ανάγεται φυσικά στα παιδικά μας χρόνια και μας ώθησε στην αναζήτηση ανθρώπων με αντίστοιχα χόμπι / ενδιαφέροντα και κατά την φοιτητική μας ζωή. Επειδή λοιπόν δεν υπήρχαν τότε  ( αναφερόμαστε στο σχεδόν φανταστικά μακρινό 1997 ) χώροι που να παρείχαν μια συστηματική υποστήριξη ή κατανόηση των χόμπι μας, αποφασίσαμε σύντομα να τους δημιουργήσουμε από μόνοι μας!

Εκθέτες στο Comic N’ Play 2019 – Φώτο από Cosplayers//GR

2) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση του Comic N’ Play; Πόσο καιρό και τι ακριβώς χρειάστηκε μέχρι να είναι εφικτή η πραγματοποίηση του πρώτου; Τι μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτό και σε τι πιστεύετε ότι διαφέρει συγκριτικά με άλλες εκδηλώσεις ανάλογου τύπου ή θέματος;

Ο λόγος ήταν και παραμένει πάντα ένας: η ανάγκη να ανακαλύψουμε και άλλους ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα με εμάς και ο ενθουσιασμός μας να μοιραστούμε ( ή να μυήσουμε ) και άλλους στους φανταστικούς κόσμους των χόμπι μας! Επειδή υπήρχε ήδη μια προσωπική σημαντική εμπειρία από την συμμετοχή / οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων / φεστιβάλ, καταφέραμε ευθύς να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις αυτές στο να πείσουμε κάποιους φορείς να μας εμπιστευθούν χώρους / υποδομές και να εξασφαλίσουμε κάποια ελάχιστα χρήματα. Τα υπόλοιπα προέκυψαν εν καιρώ.

Έκτοτε, δεν έχουμε κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια στο να διαφοροποιηθούμε ως προς άλλες διοργανώσεις – άλλωστε οι περισσότερες εμφανίστηκαν μόλις τα τελευταία 5 χρόνια – αλλά περισσότερο προσπαθήσαμε να εστιάσουμε σ’ αυτά που μας αρέσαν περισσότερο στην πορεία αυτής της περίπου εικοσαετίας: δηλαδή, την εκπαιδευτική διάσταση της διοργάνωσης, καθώς θεωρούμε την παιδεία και τον οπτικό γραμματισμό των νέων ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αγάπη προς την ανάγνωση των κόμικς και της διάδοσης τους και την αγάπη προς την εκμάθηση της ιστορίας ( όσον αφορά στα παιχνίδια στρατηγικής ). Κάθε χρονιά λοιπόν, διοργανώνουμε δράσεις που έχουν ως στόχο τμήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Επίσης, θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας το πρωτότυπο εκθεσιακό κομμάτι της διοργάνωσης μας, καθώς πιστεύουμε ότι ο κατάλογος / λεύκωμα που την συνοδεύει κάθε χρονιά αποτελεί μια αποτύπωση τόσο του χαρακτήρα της, όσο και καταγραφή των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Είναι δηλαδή μιας μορφής ντοκουμέντο της διοργάνωσης μας, που έχει και συναισθηματική βαρύτητα για εμάς, πέρα από την ιστορική του διάσταση. Και όλα αυτά γίνονται μέσα από το πρίσμα της στήριξης των Ελλήνων δημιουργών, γιατί αυτοί είναι που πιστεύουμε πως, είτε νεότεροι, είτε πιο βετεράνοι, έχουν την πραγματική ανάγκη να έρθουν σε επικοινωνία με το κοινό.

Cosplay Show του Comic N’ Play 2018 – Φώτο από Cosplayers//GR

3) Ποιο ήταν το πιο μεγάλο, αλλά και το πιο δύσκολο Comic N’ Play που έχετε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής; Τι τα καθιστά ως τέτοια;

Κάθε χρονιά είχε τις δικές της δυσκολίες και απρόοπτα, συνεπώς δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση, αν και είναι σίγουρο πως το καλύτερο Comic N’ Play είναι πάντα … το επόμενο! Μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν με χιούμορ και … αυτοσχεδιάζοντας! Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόκειται για μια διοργάνωση μη εμπορικού χαρακτήρα – δεν έχει δηλαδή εισιτήριο εισόδου. Στηρίζεται επομένως στην ιδιωτική πρωτοβουλία, εργασία, χρόνο και χρήματα των ανθρώπων που πιστεύουν στην ιδέα του Comic N’ Play, επαγγελματίες και ιδιώτες, αλλά και στους φορείς που ενίοτε ταυτίζονται με το όραμα μας.

Ομιλία στο Comic N’ Play 2018 – Φώτο από Cosplayers//GR

4) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για το στήσιμο του Comic N’ Play; Ποιο είναι το συνηθισμένο πλάνο προετοιμασίας που ακολουθείτε;

Εδώ και 20 σχεδόν χρόνια δεν σταματήσαμε ποτέ να σκεφτόμαστε πράγματα που θα θέλαμε να ενσωματώσουμε ή να βελτιώσουμε στην διοργάνωση μας και η λήξη της κάθε έκθεσης είναι συνάμα και η αρχή προετοιμασίας για την επόμενη. Αυτό συμβαίνει επειδή το Comic N’ Play είναι προϊόν της αγάπης μας για τα χόμπι μας και μιας και δεν τα εγκαταλείπουμε ποτέ, είναι επόμενο το ότι η ενασχόληση μας με αυτά μας φέρνει μονίμως αντιμέτωπους με την επιθυμία να εξευρεθούν τρόποι, πόροι και άνθρωποι για να παρουσιάσουν καλύτερα τις εμπνεύσεις μας και στο ευρύτερο κοινό.

Βίντεο με 47 από 55 Cosplays και γενικά πλάνα περιεχομένου του Comic N’ Play 2019 – Βίντεο από Cosplayers//GR

5) Πως νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης του πρώτου Comic N’ Play και πως εφόσον αυτό ολοκληρώθηκε; Περιγράψτε μας την εμπειρία αυτή.

Οι λέξεις  “έκθεση κόμικς και παιχνιδιών στρατηγικής “ για τους Θεσσαλονικείς ήταν σχεδόν άγνωστες για τους μη μυημένους εν έτη 2001. Περισσότερο αντιμετωπίσαμε την απορία και πλήρη άγνοια ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των εκπροσώπων των φορέων στους οποίους απευθυνθήκαμε και κατόπιν τον ενθουσιασμό τους, για την απρόσμενη επιτυχία της διοργάνωσης μας. Κάποιοι άνθρωποι τότε είχαν ακόμη μια πολύ στεγανή εικόνα για το τι μπορεί να αντιπροσωπεύει η ένατη τέχνη ή οι εκπρόσωποι της, πόσο μάλλον όταν αυτοί δεν ήταν ακόμα κάποιας εγνωσμένης αξίας. Είμαι λοιπόν πολύ περήφανος πλέον, που ως υπεύθυνος συντονισμού του Comic N’ Play, γνώρισα καλλιτέχνες που συμμετείχαν με τα έργα τους στην έκθεση μας, είτε σποραδικά, είτε σε πιο τακτική βάση και πλέον χαίρουν πανελλαδικής και όχι μόνο αναγνωρισιμότητας στην τέχνη τους!

Διάδρομος Καλλιτεχνών & Αυτοεκδόσεων στο Comic N’ Play 2019 – Φώτο από Cosplayers//GR

6) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το μέγεθος και το επίπεδο του κοινού του τομέα στον οποίο απευθύνεται το Comic N’ Play;

Στη χώρα μας η κουλτούρα της ανάγνωσης και δη των κόμικς, είναι σαφώς αρκετά περιορισμένη, αλλά δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να την καλλιεργούμε, καθώς πιστεύουμε πως η παραγωγή τίτλων και εκδόσεων βελτιώνεται διαρκώς, τόσο σε αριθμό, όσο και ως προς τα καλλιτεχνικά και ποιοτικά στάνταρ. Από την άλλη βέβαια, τα κόμικς είναι μια λαϊκή μορφή τέχνης και γι’ αυτό δεν αντιμετωπίζουμε τους δημιουργούς ως κάποια ελίτ, ούτε έχουμε αυταπάτες ότι  “ευαγγελίζουμε “ κατ’ αποκλειστικότητα κάποιο ανώτερο / κρυφό μήνυμα της ένατης τέχνης προς τις μάζες. Σκοπός μας είναι απλά να παρέχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να προκύπτει η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και επικοινωνία μεταξύ δημιουργών και κοινού.

Εγκαίνια Comic N’ Play 2018 – Φώτο από Cosplayers//GR
Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. στο Comic N’ Play 2019 – Φώτο από Cosplayers//GR

7) Είστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου στο Comic N’ Play όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με τον αριθμό των Cosplays που παρευρίσκονται σε αυτό;

Θα πρέπει να παραδεχθώ πως η εκδοτική εικόνα στην χώρα μας έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία είκοσι χρόνια και οπωσδήποτε, πολιτιστικές δράσεις όπως η δική μας, έχουν βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό έχει αντανάκλαση τόσο στις συμμετοχές όσο και στην ανταπόκριση του κόσμου. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι μυούνται στα χόμπι μας, τόσο περισσότερο θα αναζητούν και θα αποζητούν και τις αντίστοιχες δημιουργικές διεξόδους!

Επιτραπέζια Παιχνίδια στο Comic N’ Play 2019 – Φώτο από Cosplayers//GR

8) Πότε και για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία του Comic N’ Play; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρέχει η παρουσία των Cosplays στο ίδιο το Comic N’ Play;

Επειδή εξαρχής το Comic N’ Play ήταν προσανατολισμένο περισσότερο προς την ελληνική σκηνή των comics, είναι αλήθεια πως δεν είχε πέσει άμεσα στο “ραντάρ” των δημιουργών cosplay. Άλλωστε, πράγμα που γνωρίζουν πολύ καλά και οι παλιοί φίλοι του Cosplayers//GR, μην ξεχνάμε πως η όποια κοινότητα των cosplayers υπήρχε πριν το 2009, περιορίζονταν σε αυτοαναφορικά parties σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώνονταν δειλά οι πρώτοι δηλωμένοι θιασώτες των anime και manga. To cosplay όμως δεν περιορίζεται μονάχα σ’ αυτά. Όταν λοιπόν κάποιοι από τους πιο αφοσιωμένους cosplayers αντιληφθήκαν πως το Comic N’ Play είναι ένας επιπλέον δίαυλος επικοινωνίας των χόμπι και τίποτα παραπάνω, σαφώς και τους αγκαλιάσαμε, όπως κάνουμε και με οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει πρωτότυπες δημιουργίες!

Βίντεο με 32 από 36 Cosplays και Cosplay Show του Comic N’ Play 2018 – Βίντεο από Cosplayers//GR

9) Τι μπορεί να συναντήσει κανείς σχετικά με το Cosplay στο Comic N’ Play; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες και δρώμενα γύρω από αυτό; Θεωρείτε ότι είναι επαρκή ή υπάρχει κάτι επιπλέον που θα θέλατε να παρέχετε αναφορικά με Cosplay; Θεωρείτε ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί βασικό μέρος του Comic N’ Play;

Κάθε χρονιά, ανάλογα με τις διαθέσιμες υποδομές και κονδύλια, προσπαθούμε να παρέχουμε στους φίλους του χόμπι αυτού ένα φιλικό περιβάλλον στο οποίο θα δείξουν τις δημιουργίες τους, αλλά και θα μάθουν πως να τις βελτιώσουν, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με κοινό και άλλους συμμετέχοντες. Ποτέ δεν είναι ιδανικές οι περιστάσεις, το συγκεκριμένο χόμπι είναι συνδυαστικό και επομένως αρκετά απαιτητικό και μοναχικό, αλλά θεωρώ πως μπορεί να γνωρίσει άνθηση, όσο οι παλαιότεροι δημιουργοί έχουν την διάθεση να μυήσουν νέους σ’ αυτό. Πάντοτε είμαστε ανοικτοί στις υποδείξεις των ανθρώπων που εκπροσωπούν και γνωρίζουν καλύτερα από εμάς το χόμπι. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το Comic N’ Play είναι, απ’ όσο γνωρίζω, η πρώτη έκθεση στην χώρα μας που απέκτησε τον δικό της χαρακτήρα / μασκότ ( LadyComics©, σε σχέδιο / έμπνευση του δημιουργού κόμικς Κιουτσιούκη Σταύρου ) και μάλλον παραμένει και το μοναδικό, ως προς αυτό.

Εκθέτες στο Comic N’ Play 2019 – Φώτο από Cosplayers//GR

10) Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλετε να πετύχετε μέσω του Comic N’ Play;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, κάθε χρονιά θέτουμε ως στόχο να επιστρέψουμε ανανεωμένοι με την επόμενη διοργάνωση μας. Πλέον συζητούμε για την υλοποίηση της 20ης έκθεσης μας και μάλιστα μετά από μια χρονιά παγκόσμιας πανδημίας, που όμως δεν κατάφερε να μας εγκλωβίσει. Προσπαθήσαμε, προσαρμοστήκαμε και βρήκαμε τον τρόπο για δημιουργική καταφυγή. Εύχομαι λοιπόν να παραμείνουμε, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, αφοσιωμένοι στα χόμπι μας και υγιείς ώστε να προσπαθούμε να τα απολαμβάνουμε! 

Παρουσίαση των Apocalyptic Knights στο Comic N’ Play 2018 – Φώτο από Cosplayers//GR

11) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο από το Comic N’ Playπου δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Κάθε χρονιά ξεθεωνόμαστε, αλλά περνάμε και πολύ όμορφα! Γνωρίζουμε νέα πρόσωπα που εντάσσονται στην παρέα μας και συνεπώς οι στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης, αποτυπώνονται στην επιθυμία μας να ξανασυναντηθούμε και στην επόμενη διοργάνωση! Θέλω να πιστεύω πως αυτή η διάθεση για ένα δημιουργικό ραντεβού είναι κάτι που το μεταδίδουμε και στους επισκέπτες μας, αλλά και στους επαγγελματίες που μας υποστηρίζουν. Δεν θα ήθελα λοιπόν να εστιάσω σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί 19 χρόνια είναι σχεδόν μια ολόκληρη ζωή για ορισμένους από τους αναγνώστες!

Εκθέτες στο Comic N’ Play 2017 – Φώτο από Cosplayers//GR

12) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται σοβαρά να επισκεφτεί για πρώτη φορά το Comic N’ Play; Και τι είναι αυτό που μπορεί να περιμένει να δει μελλοντικά σε αυτό;

Δεν θα έλεγα τίποτα απολύτως, γιατί αν το σκέφτεται σοβαρά, τότε θα έχει ήδη ψάξει την ενημέρωση για τις ημερομηνίες και τον χώρο διεξαγωγής ενός επόμενου Comic N’ Play! Σίγουρα λοιπόν θα ξέρει ότι θα επισκεφθεί έναν  “πολύχρωμο” χώρο, με χαμογελαστούς ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τα χόμπι τους!

Βίντεο με γενικά πλάνα περιεχομένου του Comic N’ Play 2018 – Βίντεο από Cosplayers//GR

13) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Ευχαριστούμε πολύ τόσο το Cosplayers//GR, όσο και τους πολυάριθμους cosplayers που γνωρίσαμε μέσω του Comic N’ Play την τελευταία δεκαετία, που χάρη σ’ αυτούς είχαμε την χαρά να ανακαλύψουμε ένα νέο σύμπαν δημιουργίας! Εύχομαι η προσπάθεια μας και οι μελλοντικές συνεργασίες μας να καλωσορίσουν στο ιδιαίτερο αυτό χόμπι και άλλους ανθρώπους!

Διάδρομος Καλλιτεχνών & Αυτοεκδόσεων στο Comic N’ Play 2019 – Φώτο από Cosplayers//GR

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ COMIC N’ PLAY ME COSPLAYS ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: