Η Γέφυρα! Μιλάμε με τον διοργανωτή του μοναδικού Anime / Manga / Cosplay Party της Ξάνθης!


Γνωρίζουμε την Ξάνθη για το καρναβάλι της! Με το Cosplay όμως τι γίνεται; Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα” απάντησε  σε αυτό με το ένα και μοναδικό Anime / Manga πάρτι το 2013!  Μιλάμε για όλα!


ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ !


Η Ξάνθη αποτελεί το επίκεντρο του καρναβαλιού της βόρειας Ελλάδας! Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον της πόλης για θεματικές ενδύσεις, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται όμως και στον τομέα του Cosplay! Μόνο για μία και μοναδική φορά δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό της πόλης να έρθει σε επαφή με το Cosplay χάρη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα“!

Στις 9 Νοεμβρίου 2013 διοργανώνηθε εκ μέρους του συλλόγου και της τότε σύστασης του, το μοναδικό Anime Manga Party της πόλης, υπό τα πλαίσια συνόλου δράσεων με θέμα τα Anime και Manga! Μια μουσική βραδιά γεμάτη Ιαπωνική anime μουσική, καραόκε, φαγητό  και φυσικά Cosplay!

Πάμε να μιλήσουμε αναλυτικά γι’αυτό με τον Δημήτρη Αρετή, μέλος του συλλόγου “Η Γέφυρα” εκείνη την περίοδο!

Βρείτε το "Η Γέφυρα" στα ακόλουθα μέσα!
Facebook - Group

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του με Cosplays, με όλες τις πληροφορίες και δεκάδες φώτο, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!


ANIME MANGA ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για τον σύλλογο! Πως προέκυψε η εκδήλωση που κάνατε στην Ξάνθη; Γιατί επιλέξατε την Ξάνθη για την εκδήλωση αυτή; Τι είδους εκδήλωση ήταν και ποια θέματα πραγματευόταν; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των μελών της ομάδας, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά;

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα” δραστηριοποιείται για πάνω από 25 χρόνια στην πόλη της Ξάνθης. Μέλη του συλλόγου είναι φοιτητές των σχολών που εδρεύουν στην πόλη, στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μέσα από ποικίλες ομάδες ( ραδιοφωνική, θεατρική, μουσική, εικαστικών, φωτογραφίας  και άλλα ) και να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους.

Η εκδήλωση με ονομασία “Anime Manga Party” οργανώθηκε από την ομάδα εικαστικών, της οποίας υπήρξα επικεφαλής εκείνη την περίοδο, στο πλαίσιο ενός συνόλου δράσεων σχετικών με την ανερχόμενα δημοφιλή κουλτούρα των anime / manga κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2013-14. Παραδείγματα των δράσεων αυτών αποτελούν σεμινάρια σχεδιασμού χαρακτήρων με τεχνοτροπία manga και αφιέρωμα στο Hayao Miyazaki με προβολή ταινιών, έκθεση έργων των μελών και κατασκευή ομοιώματος του “κινούμενου κάστρου του Howl” με τεχνική pepakura.

Η εκδήλωση είχε κυρίως το χαρακτήρα ενός πάρτι και περιλάμβανε μουσική επένδυση JRock / JPop, μπουφέ με ιαπωνικής έμπνευσης σνακ, face painting, διαγωνισμό karaoke με γνωστά anime opening τραγούδια και διαγωνισμό cosplay.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”

2) Τι χρειάστηκε για το στήσιμο της εκδήλωσης; Ποιο ήταν το πλάνο επιτέλεσης της που ακολουθήσατε;

Προκειμένου να δει το φως της μέρας ένα τέτοιο εγχείρημα, απαραίτητη ήταν η εθελοντική συνεισφορά των μελών της ομάδας και του συλλόγου γενικότερα, όταν παράλληλα είχαν ο καθένας βαρύ πρόγραμμα και υποχρεώσεις από τις σπουδές τους.

Υπήρχαν ζητήματα διαδικαστικά που έπρεπε να επιμεληθούμε για να χρησιμοποιήσουμε χώρο του πανεπιστημίου για την εκδήλωση, ενώ παράλληλα χρειάστηκε αρκετό brainstorming για να το στήσουμε με το περιορισμένο budget που είχαμε στη διάθεση μας.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”

3) Πώς νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της εκδήλωσης σας και πώς εφόσον αυτή ολοκληρώθηκε; Περιέγραψε μας την εμπειρία αυτή.

Την περίοδο που ήμουν μέλος του συλλόγου “Η Γέφυρα”, συμμετείχα στη διοργάνωση διαφόρων δρώμενων του συλλόγου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση ( “Anime Manga Party” ) αποτελούσε το πρώτο μας εγχείρημα για ένα τέτοιο event και το άγχος ήταν αρκετό. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο. Ευτυχώς, προς μεγάλη μας έκπληξη, προσήλθαν στην εκδήλωση όχι μόνο φοιτητές, αλλά και κάτοικοι της πόλης οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και έμειναν ευχαριστημένοι, τόσο εκείνοι, όσο και εμείς σαν ομάδα διοργάνωσης μετά το πέρας της.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”

4) Γιατί αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία της εκδήλωσης; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρείχε η παρουσία του Cosplay σε αυτή;

Η προσθήκη cosplay και διαγωνισμού καλύτερης στολής ήταν γενική απαίτηση των μελών της ομάδας. Θεωρήσαμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των anime / manga, καθώς και ότι θα προσέφερε ευκαιρία για δημιουργικότητα τόσο σε μας, όσο και σε όσους θα ήθελαν να παρευρεθούν.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”

5) Υπήρχε η πρόθεση να συνεχίσετε μελλοντικά με νέες επιπλέον εκδηλώσεις; Τι σας οδήγησε εν τέλη να μην το κάνετε;

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, όπως προανέφερα, σε συνδυασμό με άλλες σχετικές δραστηριότητες. Δε γνωρίζω αν έγινε κάποια προσπάθεια συνέχισής της ή αν υπήρχε ζήτηση, δεδομένου ότι αποφοίτησα την επόμενη χρονιά και έπαψα να είμαι ενεργό μέλος του συλλόγου.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”

6) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο του κοινού του χώρου εκείνη την εποχή, στον οποίο απευθυνόταν η εκδήλωση σας; Συγκριτικά με τώρα διακρίνετε κάποια ποσοτική και ποιοτική διαφορά στο κοινό αυτό;

Ως κάτοικος επαρχιακής πόλης, δε γνώριζα και δε γνωρίζω το μέγεθος της κοινότητας που υπήρχε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για μένα, η επιτυχία της εκδήλωσης απέδειξε πως υπήρχε κοινό με ενδιαφέρον για την anime / manga κουλτούρα, ακόμα και στην πόλη της Ξάνθης.

Σήμερα το κοινό είναι πιο μεγάλο και έχει περισσότερες γνώσεις. Η πληθώρα πολυμεσικού υλικού που υπάρχει, έχει οδηγήσει αρκετό νέο κόσμο να ασχοληθεί, να διαβάσει, να παρακολουθήσει σειρές και να έρθει σε επαφή με αυτή την κουλτούρα.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”

7) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, από όσα έχετε υπόψη σας σχετικά με το θέμα;

Έχω παρακολουθήσει τα conventions που διοργανώνονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και έχω παρατηρήσει πως από χρονιά σε χρονιά η βελτίωση είναι διακριτή. Μπορεί να μην έχουμε ως χώρα τόσο εύκολη ή άμεση πρόσβαση σε πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν οι cosplayers στο εξωτερικό, αλλά δε θεωρώ πως κάτι τέτοιο μπορεί να σταθεί εμπόδιο για οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το cosplay.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”

8) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Θα ήθελα να τους ευχηθώ να είναι δημιουργικοί και να μη σταματήσουν να ασχολούνται με αυτό που τους αρέσει και τους εκφράζει.

Anime Manga Party – Φώτο από “Η Γέφυρα”


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ “Η ΓΕΦΥΡΑ” ME COSPLAYS ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΦΩΤΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: