Κόρινθος Cosplay! Ο σούπερ διοργανωτής Cosplay Parties & Shoots στην Κόρινθο, με δράση και στην Αθήνα! Μιλάμε για όλα!


Ο ένας και μοναδικός διοργανωτής εκδηλώσεων Cosplay της Κορίνθου μας μιλάει για τις εκδηλώσεις του στην πόλη, τις δραστηριότητες του σε εκδηλώσεις της Αθήνας και πολλά άλλα!


ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ !


Κόρινθος Cosplay! Η Κόρινθος έχει τον δικό της διοργανωτή εκδηλώσεων Cosplay! Από το 2015 μέχρι και σήμερα πραγματοποιεί στην Κόρινθο τις δικές του εκδηλώσεις, αλλά δραστηριοποιείται και στην Αθήνα αναλαμβάνοντας δρώμενα Cosplay εντός συνεργαζόμενων εκδηλώσεων!

Ξεκινώντας στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιεί το πρώτο του Cosplay πάρτι στην Κόρινθο, έπειτα από την πρώτη εξωτερική φωτογράφηση Cosplay και παρέλαση Cosplay της πόλης! Το θέμα αυτών, Comics, Videogames & Anime! Ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει ξανά με το δεύτερο Cosplay πάρτι, φωτογράφηση και παρέλαση της πόλης, θέτοντας στη συνέχεια μια προσωρινή παύση στις δράσεις τις ομάδας στην Κόρινθο. 

Από τις 1 Απριλίου 2016 μέχρι και σήμερα αναλαμβάνει και στην Αθήνα εντός συνεργαζόμενων εκδηλώσεων την επιτέλεση των δραστηριοτήτων Cosplay αυτών! The Nostalgic Effect Party, Hobby Fair Play και Vintage Toys 2016, 2018 & 2019, με ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις να έπονται στο μέλλον! Στο σύνολο αυτών των δραστηριοτήτων βρίσκεται ο Διαγωνισμός Cosplay και οι κληρώσεις δώρων κοινού, όπως τα συναντάμε αντίστοιχα και στις εκδηλώσεις της ομάδας στην Κόρινθο! 

Παρευρέθηκε  και στο πρώτο Cretan Comic Con στο Ηράκλειο Κρήτης αναλαμβάνοντας χρέη μέλους κριτικής επιτροπής Διαγωνισμού Cosplay!

Πάμε να μιλήσουμε με τον Λάζαρο Κοριατόπουλο, τον ιδρυτή του Κόρινθος Cosplay, για όλα!

Cosplay Korinthos 2015 – Φώτο από Γιώργος Πρωτοπαππάς

Βρείτε το Κόρινθος Cosplay στα ακόλουθα μέσα!
FacebookYoutube

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του, με όλες τις πληροφορίες και εκατοντάδες φώτο και βίντεο αυτών, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!


ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας, την ιστορία της και τις δραστηριότητες της! Πότε και πώς ξεκίνησε η ενασχόληση της ομάδας με την διοργάνωση εκδηλώσεων; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση εκδηλώσεων; Ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε την Κόρινθο για τις εκδηλώσεις σας; Τι είδους εκδηλώσεις πραγματοποιείτε και ποια θέματα πραγματεύονται αυτές; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των μελών της ομάδας, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά;

Το Κόρινθος Cosplay ιδρύθηκε το 2015. Είμαστε η πρώτη κοινότητα Cosplay στην Κόρινθο και σε όλο τον νομό Κορινθίας γενικά. Αλλά ταυτοχρόνως ερχόμαστε δεύτεροι στην Πελοπόννησο. Την πρωτιά ως κοινότητα Cosplay στην Πελοπόννησο την έχει η Καλαμάτα, η οποία μερικά χρόνια νωρίτερα, το 2011, είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση Cosplay εκεί ( εκ μέρους της Kuroi Hana ). Ο λόγος που επιλέξαμε την Κόρινθο ήταν και είναι ο εξής. Εφόσον γινόταν εκδηλώσεις Cosplay σε όλη την χώρα, γιατί να μην δοκιμάζαμε και στην πόλη μας μία τέτοια εκδήλωση, η οποία θα αποτελούσε κάτι εντελώς νέο το οποίο οι κάτοικοι της πόλης δεν είχαν ξαναδεί;  Και έτσι και έγινε. Ο κόσμος ήρθε, τους άρεσε πολύ, το χάρηκαν. Και φυσικά γνωρίσαμε και τους Cosplayers  της Κορίνθου οι οποίοι έδωσαν το παρών. Αλλά το παρών όμως δεν το έδωσαν μόνο οι Κορίνθιοι Cosplayers, αλλά και Cosplayers από Αθήνα και Βόλο. Το 1ο Cosplay Korinthos έγινε το 2015 και το 2ο Cosplay Korinthos το 2016. Όλες οι εκδηλώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ή στις οποίες έχουμε συμμετάσχει σε Κόρινθο, Αθήνα και  Κρήτη, αφορούν το Cosplay.  Εκδηλώσεις με θέμα το Cosplay γενικού περιεχομένου αλλά και συγκεκριμένου.

Cosplay Korinthos 2016 – Φώτο από Corinthia Out

2) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για το στήσιμο μιας εκδήλωσης; Ποιο είναι το συνηθισμένο πλάνο επιτέλεσης που ακολουθείτε;

Πολύ κόπος, χρόνος και χρήμα καθημερινά. Να πρέπει μόλις σχολάς από την δουλειά σου, να επενδύεις όλο τον ελεύθερο χρόνο σου της υπόλοιπης μέρας ώστε να βγεις έξω επιτόπου να βρεις χορηγούς. Σίγουρα θα βάλεις και χρήματα από την τσέπη σου γιατί μπορεί να υπολόγισες κάτι λάθος και εκείνη την στιγμή δεν θα μπορείς να πράξεις διαφορετικά. Όσο για το πλάνο εκτέλεσης, βρίσκουμε τον χώρο, μετά αναζητούμε χορηγούς και έπειτα ορίζουμε ημερομηνία για την εκδήλωση.

Cosplay Korinthos 2015 – Φώτο από Γιώργος Πρωτοπαππάς

3) Πώς νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της πρώτης σας εκδήλωσης και πώς εφόσον αυτή ολοκληρώθηκε; Περιέγραψε μας την εμπειρία αυτή.

Σαφώς και υπήρχε πολύ άγχος σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Χάρηκα πάρα πολύ όμως που πήγε πολύ καλά η εκδήλωση και άρεσε επίσης στον κόσμο. Είναι πραγματικά πολύ όμορφη εμπειρία να χαίρεσαι που η εκδήλωση σου πήγε πολύ καλά και το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος.

Cosplay Korinthos 2016 – Φώτο από Corinthia Out

4) Ποια ήταν η πιο δύσκολη εκδήλωση που έχετε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής; Τι την κατέστησε πιο δύσκολη;

Δεν θυμάμαι να ήταν κάποια εκδήλωση δύσκολη στην πραγματοποίηση της, να πω την αλήθεια. Όλες οι εκδηλώσεις βέβαια είχαν και έχουν την δικιά τους διαφορετική, αλλά ευχάριστη, κούραση διοργάνωσης.

Cosplay Korinthos 2015 – Φώτο από Γιώργος Πρωτοπαππάς

5) Είστε ικανοποιημένοι γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις σας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με τον αριθμό των Cosplays που παρευρίσκονται σε αυτές;

Και ναι και όχι. Υπήρξαν κάποιες εκδηλώσεις όπου ήταν μειωμένη η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά περισσότερο μειωμένη η ανταπόκριση των Cosplayers. Ξέρω, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να παρευρεθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση. Αλλά δεν δικαιολογείται ο οποιοσδήποτε Cosplayer μετά την λήξη της κάθε εκδήλωσης να βγαίνει και να λέει ότι δεν έδωσε το παρών επειδή είχε είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης. Ενώ στην πραγματικότητα είχε ανακοινωθεί παντού ότι η είσοδος για τους Cosplayers είναι δωρεάν. Αυτά είναι ανοησίες και σαχλαμάρες.

Γενικά πλάνα και Συνεντεύξεις του Cosplay Korinthos 2016 – Βίντεο από eKorinthos.gr

6) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο του κοινού του χώρου στον οποίο απευθύνονται οι εκδηλώσεις σας, καθώς και το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays;

Για εμένα προσωπικά πρέπει όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν αν όχι τι σημαίνει, έστω τι είναι εκδήλωση Cosplay και γενικά το Cosplay. Υπάρχει ακόμα πολύ κόσμος που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το Cosplay. Στην Ελλάδα άργησε να έρθει το Cosplay, το 2006 δηλαδή, όταν ξεκίνησε στην χώρα μας.

Cosplay Korinthos 2016 – Φώτο από Corinthia Out

7) Γιατί αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία των εκδηλώσεων σας από την πρώτη στιγμή; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρέχει η παρουσία του Cosplay στις εκδηλώσεις σας;

Γιατί είναι κάτι το δημιουργικό, κάτι καινούριο για όλους. Μια νέα εμπειρία. Και για κάποιους μία νέα ασχολία, ένα νέο χόμπι.

Cosplay Korinthos 2015 – Φώτο από Γιώργος Πρωτοπαππάς

8) Ποια είναι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις εκδηλώσεις σας; Θεωρείτε ότι είναι επαρκή ή υπάρχει κάτι που θέλετε ακόμα να πραγματοποιήσετε στις εκδηλώσεις σας αναφορικά με Cosplay;

Τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay σε όλες τις εκδηλώσεις μας είναι η φωτογράφηση των Cosplayers, o διαγωνισμός Cosplay με βραβείο, και σε κάποιες εκδηλώσεις και με χρηματικό έπαθλο, καθώς και η παρέλαση Cosplay. Δεν θεωρούμε ότι είναι επαρκή παρόλα αυτά. Υπάρχουν ακόμα πράγματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους στο μέλλον, με το καλό.

Cosplay Korinthos 2016 – Φώτο από Corinthia Out

9) Τι σας οδήγησε εν τέλη στην παύση των δραστηριοτήτων της ομάδας στην Κόρινθο μετά την τελευταία εκδήλωση στην πόλη το 2016;

Η παύση των δραστηριοτήτων στην Κόρινθο ήταν καθαρά θέμα υγείας, ολίγον σοβαρό. Αλλά δόξα τον Θεό, τέλος καλό, όλα καλά.

Cosplay Korinthos 2015 – Φώτο από Γιώργος Πρωτοπαππάς

10) Έχετε συνεργαστεί κατά καιρούς με ορισμένους διοργανωτές εκδηλώσεων της Αθήνας, αναλαμβάνοντας τα παρεχόμενο δρώμενα Cosplay εντός αυτών. Συγκεκριμένα με τα The Nostalgic Effect Party, Hobby Fair Play, Cretan Comic Con και Vintage Toys 2016, 2018 & 2019. Πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες και ποια ήταν τα παρεχόμενα δρώμενα Cosplay εκ μέρους της ομάδας σας στο καθένα από αυτά;

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλες αυτές τις συγκεκριμένες μεγάλες εκδηλώσεις που μου άνοιξαν τις πόρτες τους και μου ζήτησαν με μεγάλη χαρά να διοργανώσω τα παρεχόμενα δρώμενα Cosplay αυτών. Να αναφέρω ότι από μόνοι τους ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου, και μου ζήτησαν την ανάληψη διοργάνωσης δρώμενων Cosplay κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων τους. Τα δρώμενα αυτά είναι όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω. Με μόνη διαφορά στο Cretan Comic Con, όπου δεν αναλάβαμε κάποια δρώμενα Cosplay, αλλά όπου το Κόρινθος Cosplay ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στον Διαγωνισμό Cosplay. Σαφώς είμαι ανοιχτός ξανά για οποιαδήποτε μελλοντική πρόταση στις ίδιες εκδηλώσεις αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Cosplays, Εξωτερική Φωτογράφηση και Παρέλαση του Cosplay Korinthos 2015 – Βίντεο από Cosplayers//GR

11) Τι μπορούμε να περιμένουμε εκ μέρους της ομάδας σας μελλοντικά στις δικές σας εκδηλώσεις, αλλά και άλλων όπου αναλαμβάνετε διάφορα δρώμενα Cosplay; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλετε να πετύχετε μέσω των εκδηλώσεων και συμμετοχών σας;

Υπάρχουν πολλά. Όπως ανέφερα προηγουμένως, το Κόρινθος Cosplay είναι ανοιχτό για οποιαδήποτε μελλοντική πρόταση συνεργασίας σε όσες εκδηλώσεις έχει παρευρεθεί, αλλά και οπουδήποτε αλλού. Σαφώς επίσης θα επιστρέψει και το Κόρινθος Cosplay ξανά στην Κόρινθο. Θα δείτε επομένως Cosplay Korinthos 3, 4, 5 κτλ, αλλά όλα στη ώρα τους. Χωρίς άσκοπη βιασύνη, ώστε να γίνουν όλα όσο το δυνατόν πιο σωστά. Στα επόμενα Cosplay Korinthos θα υπάρχουν επίσης λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους cosplayers από την Αθήνα στην Κόρινθο, και έπειτα από κάθε εκδήλωση πίσω στην Αθήνα, χωρίς καμία χρέωση για τους cosplayers. Αυτά για την ώρα, καθώς  αν τα αναφέρουμε όλα τώρα, δεν θα μείνει τίποτα για έκπληξη.

Cosplay Korinthos 2016 – Φώτο από Corinthia Out

12) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σας με την διοργάνωση εκδηλώσεων που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Αστεία εμπειρία; Χμμμ … Ήταν σε μια εκδήλωση Cosplay στον Διαγωνισμό Cosplay. Είχαμε βάλει το κοινό να διαλέξει την καλύτερη στολή και να βγάλει τον νικητή/α. Θυμάμαι τότε κάποιοι που δεν κέρδισαν να λένε ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος. Πώς γίνεται να είναι ο διαγωνισμός στημένος από την στιγμή που το κοινό αποφασίζει ποιος θα είναι ο νικητής; Ενώ κάποιοι άλλοι που πήραν την τρίτη θέση καλύτερης στολής, επέστρεψαν σπίτι τους κλαίγοντας επειδή πήραν την τρίτη θέση και όχι την πρωτιά. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά; Και όμως είναι.

Επίσης έχει τύχει ορισμένες φορές, κυριολεκτικά τυχαία, εκδηλώσεις στις οποίες είχαμε αναλάβει τα δρώμενα Cosplay να συμπίπτουν στις ίδιες ώρες και ημερομηνίες με άλλες εκδηλώσεις άλλων περιοχών και να λένε έπειτα ότι εμείς βάλαμε επίτηδες ίδιες ώρες και ημερομηνίες με αυτούς, ώστε να έρθουν σε εμάς οι Cosplayers & να μην πάνε σε αυτούς.

Επιπλέον έπειτα από την πραγματοποίηση των εσωτερικών μας δράσεων ως μέρος ορισμένων μεγάλων εκδηλώσεων όπου παρευρεθήκαμε, αναφέρθηκε από κάποιους, με ποιο δικαίωμα το Κόρινθος Cosplay έκανε αυτά τα εσωτερικά events. Και διάφορα άλλα απαράδεκτα όπως  ότι οι βλάχοι οι Κορίνθιοι το παίζουν και νομίζουν ότι είναι κάποιοι. Κορίνθιοι είμαστε, και είναι τιμή μας που καταγόμαστε από την Κόρινθο. Βλάχοι όμως δεν ήμασταν και ούτε είμαστε. Όταν όμως κάποιοι από εσάς τους Cosplayers ζητούσατε βοήθεια από το Κόρινθος Cosplay, εμείς σας βοηθούσαμε και το ευχαριστώ ήταν να μας γυρίσετε την πλάτη μετά, χωρίς να φταίμε σε οτιδήποτε ή να σας έχουμε πειράξει σε κάτι. Το ότι αποτελούμε μόνιμους κάτοικους της Κορίνθου, δεν σημαίνει ότι δεν μαθαίνουμε το τι λέτε για εμάς πισώπλατα. Απλά εσείς τα είπατε σε όσους δεν έπρεπε και έπειτα με την σειρά τους αυτοί μας τα μετέφεραν, απλό και εύκολο.

Cosplay Korinthos 2015 – Φώτο από Γιώργος Πρωτοπαππάς

13) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Για οτιδήποτε νεότερο αφορά το Κόρινθος Cosplay γενικά, και όχι μόνο, θα τα μαθαίνετε όλα στην ώρα τους μέσω της σελίδας μας στο Facebook, και φυσικά και μέσω του Cosplayers//GR. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Cosplayers//GR το οποίο από το 2015 μέχρι και τώρα δεν έχει σταματήσει να στηρίζει το Κόρινθος Cosplay και τις εκδηλώσεις του γενικά. Και σαφώς δεν ξεχνώ όλους όσους έχουν βοηθήσει το Κόρινθος Cosplay, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, ο καθένας με τον τρόπο του. Η κίνηση μετράει.

Cosplay Korinthos 2016 – Φώτο από Corinthia Out


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ COSPLAY ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: