Masterpolypragmon Studios! Μια ομάδα που δίνει ζωή στην τέχνη! ( συνέντευξη & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ )


Μια ομάδα αφοσιωμένων ηθοποιών, cosplayers, εικονογράφων, κατασκευαστών και άλλων φέρνουν στη ζωή γραπτά, φαντασία και ιστορίες!


ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ !


Έφτασε η στιγμή για την πρώτη μας συνέντευξη! Η πρώτη από πάρα πολλές που θα ακολουθήσουν! Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με το Masterpolypragmon Studios, μια ελληνική ομάδα αφοσιωμένων ηθοποιών, cosplayers, εικονογράφων, κατασκευαστών και άλλων, οι οποίοι φέρνουν στη ζωή γραπτά, φαντασία και ιστορίες! Μια ομάδα η οποία παράλληλα προσλαμβάνει με το αζημίωτο άτομα του χώρου μας για την παραγωγή του έργου του, κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο στον χώρο μας! Πριν μας μιλήσει η ίδια η ομάδα αναλυτικά για τα πάντα, ας ρίξουμε μια ματιά στον Διαγωνισμό της, ο οποίος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη!

Βρείτε το Masterpolypragmon Studios στα ακόλουθα μέσα!
Facebook  - Youtube - Instagram - Twitter - TikTok - Twitch - Reddit - 9Gag - Ko-fi - eShop

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ !


Αισθάνεσαι τυχερός; Τότε πάρε μέρος, μέχρι και 30 Ιανουαρίου, στον Διαγωνισμό της ομάδας, για 4 θεματικούς αναπτήρες, στους οποίους θα βρεις αποτυπωμένους 2 αυθεντικούς χαρακτήρες της ομάδας! 2 από αυτούς θα κληρωθούν στο Facebook και 2 στο Instagram, καθώς και στο κανάλι Twitch!

Λεπτομέρειες στην ακόλουθη ανάρτηση!

TO MASTERPOLYPRAGMON STUDIOS ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή; Από πόσα και ποια μέλη αποτελείτε;

Το Masterpolypragmon Studios φέρνει την τέχνη εν ζωή. Αυτήν τη στιγμή δημιουργούμε ένα fantasy universe, υπό την μορφή franchise. 

Το σύμπαν αυτό αποτελείται από ιστορίες οι οποίες στέκονται μόνες τους αυτόνομα ως αυτοτελείς, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μέρος του συνόλου σαν κομμάτια παζλ που δένονται μεταξύ τους. Κάθε ιστορία εκφράζεται με την μορφή διαφόρων μέσων.

Τα μέσα αυτά περιλαμβάνουν:

  Κόμικς

  Επιτραπέζια

  Live action movies / χορογραφίες μάχης

  Εκδηλώσεις

  Μυθιστορήματα και λοιπά λογοτεχνήματα

  Ποιήματα και τραγούδια

  Illustrated / animated video stories

  Εικονογραφημένα βιβλία

  Videogames

Έμπνευση και  κινητήρια δύναμη όλων των δράσεων μας είναι η αγάπη για την εκάστοτε τέχνη που πρεσβεύει το κάθε άτομο της ομάδας. Όλοι αξιοποιούμε τις δεξιότητες μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε κάθε κομμάτι του σύμπαντος μας να είναι αριστούργημα. Μεγαλώνοντας το franchise, προσλαμβάνουμε άτομα τα οποία αγαπούν επίσης την τέχνη, την δημιουργικότητα και την φαντασία.

Στόχος είναι να ανεβάζουμε το επίπεδο μας, χωρίς όρια, τόσο στην πραγματικότητα, όσο και στην φαντασία. Το cosplay είναι ένα μεγάλο κομμάτι όλων αυτών των δράσεων, καθώς αποτελεί επίσης το ίδιο τέχνη, η οποία φέρνει την φαντασία εν ζωή και συνδυάζεται υπέροχα με όλες τις τέχνες.

Όσον αφορά τα μέλη, ο συγγραφέας και ιδιοκτήτης του στούντιο είναι ο συντονιστής όλων των δράσεων. Για κάθε ιστορία του, προσλαμβάνει cosplayers, γραφίστες, animators, illustrators, voice actors και γενικά ότι χρειάζεται για το κάθε κομμάτι, ώστε αυτή  να διεκπεραιωθεί σε όλες τις μορφές τέχνης. Οι δουλειές μπορεί να είναι μίας φοράς ανά project ή συνεχόμενες.

Για κάθε μέλος που συμμετέχει, δίνεται credit στην εκάστοτε ανάρτηση. Ο ίδιος ο συγγραφέας δεν δείχνει ποτέ το πρόσωπο του και δεν αναφέρει το όνομα του. Έτσι υπάρχουν διάφορα μέλη κάθε φορά που τον αντιπροσωπεύουν.

Daria Tretiyakova ως αυθεντικός χαρακτήρας Scythe – Σχέδιο από Natasha Kiyiomi – Φώτο από Anastasis Michalopoulos

2) Πότε και πως ξεκίνησε η ομάδα και τι οδήγησε στην σύσταση της; Ποια είναι η συσχέτιση της ομάδας με το Cosplay;

Η πρώτη επαγγελματική δράση που ξεκίνησε το στούντιο, ήταν ένα μεγάλο event επιτραπέζιων με παιχνίδια ρόλων που οργάνωσε ο συγγραφέας πριν την καραντίνα. Η εκδήλωση αυτή περιλάμβανε ιστορίες του, όπου 120 άτομα έπαιζαν τις ιστορίες του στο ίδιο κόσμο σε 15 τραπέζια. Προσέλαβε cosplayers για να παίξουν τους χαρακτήρες του, οι οποίοι επηρέαζαν την ιστορία ανάλογα με τους διαλόγους τους με τους παίκτες. Η εκδήλωση διεκπεραιώθηκε πληρώνοντας είσοδο, και όλοι οι συμμετέχοντες πήραν μέρος επίσης επί πληρωμή.

Σε αυτήν την εκδήλωση συμπεριλήφθηκαν cosplayers, crafters και storytellers, πράγμα αρκετά σπάνιο σε άλλες περιπτώσεις, όπου να μπορεί κανείς να δουλέψει επαγγελματικά πάνω στο χόμπι του.

Η εκδήλωση πήγε καταπληκτικά, το μαγαζί γέμισε με όσα άτομα μπορούσε να χωρέσει, και πάρα πολλοί χορηγοί συμμετείχαν παρέχοντας τα προϊόντα τους ως μέρος της ιστορίας και για giveaways.

Ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος και σύμφωνα με τα λόγια τους «Δεν χρειαζόμαστε φανφάρες, όμορφες ιστορίες θέλουμε. Έγινε πολύ καλή δουλειά». Το cosplay επίσης, το οποίο δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ήταν επίσης σημαντικό κομμάτι.

Η συσχέτιση της ομάδας με το cosplay είναι ακριβώς αυτή: οι cosplayers φέρνουν χαρακτήρες εν ζωή, κάνοντας τον κόσμο να νιώσει τις ιστορίες σε όλο τους το μεγαλείο.

Η καραντίνα επηρέασε μεν αρκετά το live action κομμάτι, αλλά πάντα βρίσκονται τρόποι για δουλειές από απόσταση.

Elumia ως αυθεντικός χαρακτήρας – Σχέδιο από Eliso Arts – Φώτο από Mikaela Z. Moschou

3) Τα θέματα της ομάδας σας είναι πολλά. Ποια είναι αυτά; Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύπους Cosplays επιλέγετε ως Cosplay σας; Οι επιλογές αυτές βασίζονται σε προσωπικά σας ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με αυτά πριν την σύσταση της ομάδας;

Τα θέματα ενασχόλησης αναφέρθηκαν στην πρώτη ερώτηση. Στο Pragmonverse υπάρχουν κάθε λογής ιστορίες με πολλές διαφορετικές θεματολογίες.

Τα cosplays μολαταύτα, είναι όλα original. Οι επιλογές βασίζονται μεν στις ιστορίες του σύμπαντος, αλλά ο ίδιος ο κόσμος συμμετέχει, δείχνοντας το ανάλογο ενδιαφέρον για το ποια ιστορία θέλει να επεκταθεί, και τι θέλει να δει συνεπώς από cosplays, crafts, σκετσάκια και όλα τα σχετικά. Είναι όλοι μέρος του σύμπαντος με τον τρόπο τους.

Με τις σχετικές δραστηριότητες, το κύριο μέλος και διάφορα άλλα μέλη της ομάδας ασχολούνταν χρόνια πριν, αλλά με την δημιουργία του στούντιο δόθηκε πια η ευκαιρία να αξιοποιηθούν όλες επαγγελματικά.

Devoured Kingdom τρέιλερ μάχης σε συνεργασία με την κοινότητα LARP – Βίντεο από SpirosK Photography

4) Θεωρείτε την ενασχόληση σας με το Cosplay, μέσω της ομάδας σας, ως ένα χόμπι ή ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο με τον οποίο βγάζετε προς τα έξω την δουλειά σας;

Το cosplay σαφώς και είναι όμορφο ως χόμπι, και μακάρι να μην αλλάξει ποτέ αυτό. Είναι υπέροχο άτομα να κάνουν δημιουργικά πράγματα χωρίς κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, κέρδος ή οτιδήποτε άλλο, απλά επειδή αρέσει και σε αυτούς και στον κόσμο.

Όσον αφορά τις δουλειές του στούντιο, λόγω του επαγγελματικού επιπέδου που χαρακτηρίζει την κάθε δουλειά μας, αυτές αποτελούν κάτι το πιο σοβαρό. Ήδη έχουμε πάρει αρκετά commissions, κυρίως από τις ΗΠΑ, όπου μας ζητείται να κάνουμε για αυτούς ότι κάνουμε για εμάς εδώ στην Ελλάδα, να φέρουμε δηλαδή τα κόμικς, βιβλία, μάνγκα, και ότι άλλο μας αναθέτουν, εν ζωή.

Καθώς το στούντιο έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι συνδυάζει την έξυπνη γραφή με την όμορφη παρουσίαση, καθώς αυτή είναι η τάση στον κόσμο αυτήν την στιγμή, αυτό είναι που καθορίζει τον τρόπο που βγάζουμε την δουλειά μας προς τα έξω, με σκοπό πάντα να είναι προσεγμένη και επαγγελματική.

Blue Hair Veela ως αυθεντικός χαρακτήρας Evmenya – Σχέδιο από Eliso Arts

5) H ομάδα σας διαθέτει επίσης διαδικτυακό κατάστημα. Τι μπορεί να βρει ένας επισκέπτης σε αυτό και με ποιο τρόπο προμηθεύστε τα αντικείμενα που βρίσκονται προς πώληση;

Το διαδικτυακό κατάστημα δημιουργήθηκε κυρίως για τα δημοσιευμένα κόμικς και βιβλία του στούντιο, καθώς η κύρια δράση του, είναι η λειτουργία ως συγγραφική επιχείρηση. Όμως κάθε δουλειά απαιτεί υπερβολικό χρόνο και κόπο ώστε να ολοκληρωθεί και για να γίνει άρτια.

Τα αντικείμενα που υπάρχουν ήδη στο κατάστημα είναι όλα χειροποίητα εκ μέρους των crafters μας και είναι όλα αντικείμενα από τις ιστορίες του στούντιο. Αφίσες, σεντούκια, κεντητά, μαγικά αξεσουάρ, φιγούρες και άλλα. Τρανταχτό παράδειγμα οι αναπτήρες από μία ιστορία μιας ομάδας πυρομανών, από την ιστορία τραγούδι που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, “A Demon walks into a Bar”, με βάση την οποία δημιουργήθηκαν αναπτήρες, καθώς και cosplays, και για την οποία τρέχει αυτή την στιγμή Kickstarter ώστε να μετατραπεί και σε live action μετά το τέλος του giveaway τους.

Όλα τα αντικείμενα αποτελούν τρόπο διαφήμισης και διαμοιρασμού τέχνης ταυτόχρονα. Και δείγμα δουλειάς, καθώς πολλές εταιρείες – και ιδιώτες – από όλον τον κόσμο μας αναθέτουν  δουλειές ζητώντας όλο το πακέτο, ενώ βλέπουν ήδη τι μπορούμε να παρέχουμε προς αυτούς. Εφόσον όλα είναι χειροποίητα, μπορούμε να κάνουμε ότι παραμετροποίηση επιθυμεί ο καθένας και να τα χρησιμοποιούμε με δημιουργικό τρόπο σε διαφημίσεις.

Σαφώς, όποιο άτομο επιθυμεί να υποστηρίξει το στούντιο και του αρέσουν τα αντικείμενα αυτά, είναι ευπρόσδεκτο να αγοράσει ότι του αρέσει, με το  κόστος στην Ελλάδα να είναι πολύ μικρότερο, καθώς δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής. Αυτό γίνεται στέλνοντας ένα μήνυμα στις σελίδες μας, οπότε και έπειτα ένα μέλος μας παραδίδει αυτοπροσώπως την παραγγελία στον αγοραστή.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να μπλέξει με την προϋπάρχον τοπική αγορά. Φερειπείν όταν οι crafters τον ρώτησαν για παράδειγμα αν θα έπρεπε να δημιουργήσουν  και αυτάκια, έλαβαν σαφώς αρνητική απάντηση.  Όσα υπάρχουν στο Pragmonshop αποτελούν μοναδικά πράγματα, τα οποία δεν επηρεάζουν τις πωλήσεις κανενός άλλου στην Ελλάδα.

Διαφημιστικό διαδικτυακού καταστήματος Pragmonshop

6) Μιλήστε μας αναλυτικά για τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας και τα έργα που προέκυψαν μέχρι στιγμής εκ μέρους της ομάδας σας. Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Οι δουλειές που κάνουμε είναι σπάνιες σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, πολλοί εκτός Ελλάδας είδαν την δουλειά μας, και έχουμε κλείσει δουλειές μαζί τους για όλο το πακέτο:

  Voice acts για τις ιστορίες τους

  Animations, δημιουργία των χαρακτήρων των έργα τους, καθώς και 3d prints

  Motion comics από μάνγκα τους ως τρέιλερ διαφήμισης

  Cosplays ( φυσικά ) των χαρακτήρων τους,  με live action σκετσάκια των ιστοριών τους

  Να φτιάξουμε τα props τους για να τα αξιοποιήσουμε στα προαναφερόμενα σκετσάκια, και μετά να τους τα στείλουμε για δικιά τους χρήση

Όπως φέρνουμε την τέχνη μας εν ζωή, η κύρια δουλειά μας θα είναι πάντα να φέρνουμε και των άλλων. Και δεν είναι μόνο το χρηματικό κομμάτι, καθώς το ευχαριστιόμαστε κιόλας εμείς και όλοι οι συμμετέχοντες. Έχουμε κάνει πολλά άτομα, μέλη του στούντιο και μη, να απολαμβάνουν την όλη διαδικασία ως ζωγραφιστοί φανταστικοί χαρακτήρες, animations και φιγούρες, και σε όλους μας αρέσει να είμαστε μέρος ενός σύμπαντος και να το μοιραζόμαστε, μοιραζόμενοι την τέχνη και προσφέροντας χαρά στον κόσμο.

Χριστιάνα Θάνου ως αυθεντικός χαρακτήρας αμαζόνα – Παρουσιάστρια και μάρκετερ του τρέχον Kickstarter campaign “A Demon walks into a Bar”

7) Πιστεύετε ότι το roleplaying να αποτελεί βασικό κομμάτι ενός Cosplayer ή θεωρείτε κάτι τέτοιο πρακτικά μη εφαρμόσιμο;

Το roleplaying είναι απόλυτα βασικό κομμάτι. Είναι το μισό μέρος του “cosplay”, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το να φέρεις έναν χαρακτήρα εν ζωή, απαιτεί θεατρικότητα της ιδιοσυγκρασίας του χαρακτήρα, καθώς κάθε χαρακτήρας έχει πολλών τύπων βάθη που μπορούν να εξερευνηθούν.

Το να φτιάξεις την ενδυμασία ενός χαρακτήρα αποτελεί έναν όμορφο τρόπο να φέρεις την επιφάνεια εν ζωή. Το να επιτελέσεις και το roleplaying του παράλληλα, αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο να εμβαθύνεις τον εκάστοτε χαρακτήρα.

Erin Weiss ως αυθεντικός χαρακτήρας Lighterella – Σχέδιο από Δημήτρης Ρούσσος

8) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση της ομάδας σας με τον χώρο του Cosplay;

Το πιο σημαντικό πράγμα στο cosplay, είναι να περνάμε καλά. Όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε υπερβολικά πολλές σημαντικές και αστείες εμπειρίες. Τόσες πολλές που είναι δύσκολο να επιλεγεί έστω και μία. Στην κοινότητα του cosplay γνωριζόμαστε με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και πάθη, δενόμαστε μεταξύ μας, είτε για παρέα στα cons, είτε επειδή ταιριάξουμε αρκετά με κάποιους, μοιραζόμαστε φιλίες, όμορφες στιγμές και πολλά άλλα.

Εικονογραφημένο βίντεο κλιπ του τρέχον Kickstarter campaign “A Demon walks into a Bar”

9) Ψάχνετε άτομα που να ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ομάδας σας ή να συμμετέχουν στα δρώμενα αυτής με κάποιο τρόπο; Α ναι, τι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με αυτό;

Ναι, ειδικά όσο προκύπτουν περισσότερες δουλειές. Πάντα υπάρχουν δουλειές για:

  Cosplayers, άσχετα από φύλο, σωματότυπο, και οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό. Και οι δικοί μας χαρακτήρες είναι original, και οι επιχειρήσεις / ιδιώτες που συνεργαζόμαστε από όλον τον κόσμο έχουν τους δικούς τους original χαρακτήρες. Σαφώς και το make up κάνει θαύματα, αλλά μέχρι στιγμής ο συγγραφέας έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στην επιλογή του κατάλληλου ατόμου για κάθε ρόλο, ο οποίος του ταιριάζει απόλυτα, κρίνοντας από τα αποτελέσματα

  Voice actors, για να παίζουν τον χαρακτήρα τους στα animations και illustrated audiobooks. Μπορεί να είναι ο ίδιος ο cosplayer ή άλλος ο οποίος είναι ηθοποιός, τραγουδιστής ή κάποιος με ταλέντο

  Crafters για κατασκευή αντικειμένων

  Οπωσδήποτε επιπλέον άτομα να ασχολούνται με content management και marketing & παρουσίαση των πραγμάτων του στούντιο. Είναι μεγάλο βάρος για ένα άτομο όλα αυτά

Τα υπόλοιπα δεν αποτελούν καθαρό cosplay, αλλά όλοι οι καλλιτέχνες, illustrators, animators, game developers και ούτω καθεξής ( λεπτομέρειες δουλειάς στις σελίδες του στούντιο ) και όσοι έχουν να προσφέρουν το λιθαράκι τους είναι ευπρόσδεκτοι.

Δεχόμαστε όλα τα επίπεδα, και εφόσον υπάρχει πάθος και μεράκι, δεχόμαστε και πολλούς αρχάριους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να εκπαιδευτούν κάνοντας δουλειά επί πληρωμή, ανεβάζοντας παράλληλα το επίπεδο τους.

Οι δουλειές είναι είτε μίας φοράς, είτε συνεχόμενες. Χωρίς ωράριο, και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς προθεσμίες.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να στείλει μήνυμα στις σελίδες του στούντιο με δείγμα δουλειάς του για το εκάστοτε ταλέντο του.

Περιγραφή του αυθεντικού χαρακτήρα Evmenya, της πρωταγωνίστριας του επερχόμενου εικονογραφημένου audiobook, “Το Αγρίμι και η Νύμφη”

10) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Αποτελεί μεγάλη μας χαρά που φτιάξαμε κάτι δημιουργικό και όμορφο, το οποίο δίνει ταυτόχρονα και εργασία σε πολλά άτομα του χώρου. Χαιρόμαστε επίσης που δούλεψε και ήδη κάνουμε δουλειές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχουμε να πούμε: Μην εγκαταλείπετε τα όνειρα σας, καθώς είναι ρεαλιστικό να τα πετύχετε κάποια στιγμή. Υπάρχουν τρόποι, και ο καθένας με την κατάλληλη υπομονή, επιμονή, τρόπο και μεράκι, μπορεί να βρει τρόπο να κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα.

Αστείο σκετσάκι

ΤΟ KICKSTARTER CAMPAIGN “A DEMON WALKS INTO A BAR” ΞΕΚΙΝΗΣΕ !


Όπως αναφέρθηκε ήδη, μόλις ξεκίνησε το νέο Kickstarter campaign της ομάδας με τίτλο “A Demon walks into a Bar”. Στόχος του αποτελεί η αναβάθμιση του εικονογραφημένου βίντεο κλιπ της ιστορίας τραγούδι “A Demon walks into a Bar”, καθώς και να παρέχει την δυνατότητα στο Masterpolypragmon Studios να αναβαθμίσει του εξοπλισμό του  και να συμβάλλει στην επέκταση του, ώστε να συνεχίσει να μοιράζεται την τέχνη με τον κόσμο και να μπορεί να δίνει δουλειές, περιστασιακές ή μόνιμες, σε επιπλέον άτομα, όσο αφορά cosplays, crafts και όποια άλλα ταλέντα μπορούν να αξιοποιηθούν! Βρείτε το ΕΔΩ !


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: