Η Μαρία Δεδεβέση ( RenePolumorfous ), η κορυφαία Ελληνίδα Cosplayer, μιλάει μαζί μας!


Η Μαρία Δεδεβέση ( RenePolumorfous ), μία από τις πιο καταξιωμένες Cosplayers της Ελλάδας, μας μιλάει για το Cosplay  και το έργο της!


Η ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !


Την γνωρίζουμε όλοι όσοι συχνάζουμε σε conventions της Αθήνας, αλλά και από μερικά της Θεσσαλονίκης! Χρόνια τώρα μας καθηλώνει με τις δημιουργίες της, είτε αυτές είναι Cosplay είτε σχέδια, είτε χειροτεχνίες! Και στα τρία απλά ξεχωρίζει! Το όνομα της Μαρία Δεδεβέση, ή αλλιώς γνωστή ως RenePolumorfous!

Μια από τις παλιότερες Cosplayers του χώρου! Από το 2009 μέχρι σήμερα, συνεχίζει ακλόνητη έχοντας στο ρεπερτόριο της ένα σύνολο από περίπου 40 κορυφαία Cosplays και όχι μόνο! Έχει διακριθεί σε διάφορους Διαγωνισμούς Cosplay της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την αντιπροσώπευση της χώρας μας στον ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Cosplay “EuroCosplay 2017“! Δεν περιορίζετε όμως μόνο επί σκηνής, καθώς έχει αναλάβει κατά καιρούς και χρέη μέλους κριτικής επιτροπής σε διάφορους Διαγωνισμούς Cosplay!

Την βρίσκουμε σε σχεδόν όλα τα μεγάλα conventions της χώρας με το δικό της τραπέζι, όπου εκθέτει τις δημιουργίες της προς το κοινό, οι οποίες ξεκινάνε από τα φοβερά σχέδια της, τα Cosplays της, μέχρι και τις άρτιες χειροτεχνίες της, καθώς και πάσης φύσης δημιούργημα που μπορεί να σκεφτεί κανείς, οι οποίες τιμάνε το ( πολυμορφικό ) ψευδώνυμο της! Το ταλέντο της σε οτιδήποτε καταπιαστεί, απλά εκπλήσσει. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι και ο δημιουργός του λογότυπου του Cosplayers//GR!

Πάμε λοιπόν να μας μιλήσει η ίδια αναλυτικά για όλα!

Samus Aran από Metroid – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

Βρείτε την Renepolumorfous στα ακόλουθα μέσα!
Facebook - Twitter - Deviantart - Tumblr - Twitch - World Cosplay - Instagram - Instagram - Instagram

OI ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ !


1) Πες μας λίγα λόγια για σένα! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σένα;

Είμαι η Μαρία Δεδεβέση. O κόσμος με γνωρίζει και ως RenePolumorfous ( Ρενέ Πολυμόρφους ). Είμαι γραφίστρια – εικονογράφος βιντεοπαιχνιδιών. Συγχρόνως ασχολούμαι και με το cosplay.

Alcina Dimitrescu από Resident Evil: Village

2) Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση με το Cosplay και τι σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό; Ποιο ήταν το πρώτο Cosplay σου; Τι σου έχει προσφέρει το Cosplay μέχρι στιγμής;

Το cosplay το πρωτοάκουσα από παλιά φίλη η οποία είχε ενημερωθεί από το διαδίκτυο, και μας άρεσε σαν ιδέα. Με ρούχα ντουλάπας και πολύ άπλα props ντυθήκαμε τις αποκριές χαρακτήρες απο το Lineage 2. Αυτό ήταν το πρώτο μου ερασιτεχνικό cosplay. Στη συνέχεια το  cosplay έγινε ένα κομμάτι της δουλείας μου.

Original Elf – Φώτο από SpirosK Photography
Elf Moonlight Sentinel από Lineage 2 – Φώτο από SpirosK Photography

3) Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύπο Cosplays επιλέγεις στα Cosplay σου; Οι επιλογές αυτές βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτά;

Η βασική πηγή για τα cosplay που επιλέγω είναι τα video games, με μικρές εξαιρέσεις και χαρακτήρες που μου τραβάνε την προσοχή και συγχρόνως μπορώ να τους υποστηρίξω εμφανισιακά. Ασχολούμαι με τα βιντεοπαιχνίδια από μικρή ηλικία.

Demon Hunter Night Elf από World of Warcraft – Φώτο από SpirosK Photography

4) Ποια είναι τα αγαπημένα σου Cosplays από όσα έχεις κάνει μέχρι στιγμής και γιατί; Ποιοι χαρακτήρες σου θεωρείς ότι είχαν περισσότερη πέραση στον κόσμο; Ποιον χαρακτήρα θέλεις να κάνεις περισσότερο στο μέλλον;

Πρώτη και αγαπημένη την Neeko απο το League of Legends γιατί είναι χαριτωμένη και χρωματιστή και πολυμορφική. Πιστεύω ότι μου ταίριαξε απόλυτα. Μετά θα επέλεγα το Elf Draconic από Lineage 2, όπου ευχαριστήθηκα πολύ το κομμάτι του crafting, παρόλο που ήταν δύσκολο και από τα πρώτα μου μεγάλα props.

Σίγουρα ο χαρακτήρας με την περισσότερη πέραση ήταν το Demon Hunter από το World of Warcraft.

Συνήθως βλέπω κάποιο χαρακτήρα που με εντυπωσιάζει, τον φτιάχνω και μετά τον ανακοινώνω. Ένας αγαπημένος χαρακτήρας για τα επόμενα σχέδια μου είναι η Bayonetta.

Alcina & Daniela Dimitrescu από Resident Evil: Village

5) Ποιο είναι το πιο δύσκολο Cosplay που έχεις κάνει μέχρι στιγμής; Τι το καθιστά το πιο δύσκολο;

Το πιο δύσκολο  cosplay ήταν η High Elf Gunner από το Tera Online, διότι είχε ένα πολύπλοκο και ογκώδες όπλο και κουστούμι με πολλές λεπτομέρειες και κεντήματα.

High Elf Gunner από Tera Online – Φώτο από Digital Rogue Photography

6) Πως απέκτησες τις γνώσεις σου πάνω στην δημιουργία Cosplays και τι είδους Cosplay προτιμάς να φοράς;

Είναι μια εμπειρία που μαζεύτηκε σταδιακά με πολλές δοκιμές και δημιουργίες. Πάνω στο κομμάτι της ραπτικής έκανα μαθήματα σε ιδιωτική σχολή.

Σίγουρα με εντυπωσιάζουν οι πανοπλίες και οι mascot, αλλά με τα χρόνια άρχισα να επιλέγω πιο άνετα και ευκολοφόρετα κουστούμια, ώστε να μπορώ να τα φοράω περισσότερο χρόνο χωρίς να ταλαιπωρούμε στα event.

Akali από League of Legends – Φώτο από Salamander Cosplay & Photography
Ryuko Matoi από Kill la kill

7) Ποια είναι η άποψη σου αναφορικά με τα έτοιμα Cosplays; Αποτελούν μέρος του δικού σου συνόλου επίσης;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα έτοιμα κουστούμια. Yπάρχουν άτομα που δεν έχουν το χρόνο ή τις γνώσεις να φτιάξουν ένα cosplay, οπότε μπορούν να πάρουν ένα έτοιμο και να το χαρούν.

Έχει τύχει για παράδειγμα στην Zero Suit Samus ( Metroid ) να πάρω ένα έτοιμο bodysuit, αλλά στη συνέχεια να το πλαισιώσω με prop και εφαρμογές, όπως και στην Catwoman ( The Dark Knight Rises ). Επίσης μερικά cosplay photoshoots γίνονται έκτακτα με ρούχα ντουλάπας.

Golden Deva από Blade & Soul – Φώτο από Elena Vasilaki Photography

8) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για την δημιουργία ενός Cosplay; Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο πλάνο και οι μέθοδοι που ακολουθείς για την δημιουργία ενός Cosplay; Πόσο σημαντικό είναι στο σύνολο αυτό το wig styling και make up;

Οι δυσκολίες και η διάρκεια ενός project εξαρτιούνται από το πόσο μεγάλο είναι και που προορίζεται για το πόση λεπτομέρεια θα ρίξεις πάνω του. Αντίστοιχα πάνε και τα χρήματα που θα διαθέσεις.

Ξεκινάω με ένα γενικό πλάνο αγορών και κοστολόγιο. Το πρώτο κομμάτι είναι η δημιουργία του πατρόν, αγορά υλικών και δημιουργία. Μπορεί να δουλεύω συγχρόνως ρούχο και props, ανάλογα με τι διάθεση και αν έχω στην κατοχή μου τα σωστά υλικά.

Περούκα και make up θεωρώ ότι είναι ουσιαστικά κομμάτια στο αποτέλεσμα ενός όμορφου cosplay.  Γι’αυτό και κάποια cosplay αποτελούνται μόνο από αυτά τα δυο.

Nidalee & Katarina από League of Legends – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

9) Θεωρείς την ενασχόληση σου με το Cosplay ως ένα χόμπι ή ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο με τον οποίο βγάζεις προς τα έξω την δουλειά σου;

Ξεκίνησε ως hobby αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κάτι πιο σοβαρό, το οποίο δεν το λέω εργασία, αλλά με έχει βοηθήσει και οικονομικά σε κάποιες περιόδους.

Ο τρόπος που εμφανίζουμε όλοι οι cosplayers τη δουλειά μας είναι μέσω φωτογραφιών και events.

Neeko από League of Legends – Φώτο από Elena Vasilaki Photography

10) Ασχολείσαι παράλληλα και με την δημιουργία cosplay props αναλαμβάνοντας αντίστοιχα commissions. Τι μπορεί να βρει κανείς από την μεριά σου και τι σε οδήγησε να ασχοληθείς και με αυτό;

Έχω ασχοληθεί ελάχιστες φορές με commissions που αφορούν ιδιώτες και εταιρίες . Συνήθως δεν έχω το χρόνο γιατί έχω τη δουλειά μου και θέλω να αφιερώνω χρόνο στα προσωπικά μου cosplay.

Akali από League of Legends – Φώτο από SpirosK Photography
Leifang από Dead or Alive 5 – Φώτο από SpirosK Photography

11) Πως ένιωσες την πρώτη φορά που εμφανίστηκες δημόσια ή σε κάποια εκδήλωση με Cosplay. Περιέγραψε μας την εμπειρία σου.

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μου ήταν σε ένα εμπορικό κέντρο με δυο φίλες, ήταν απoκριές και δεν ένιωσα άβολα. Έτυχε να το αναγνωρίσουν και κάποιοι παίχτες του Lineage 2 και αυτό μου έδωσε πολύ χαρά.

Nidalee από League of Legends – Φώτο από SpirosK Photography

12) Πως κατέληξες να επισκέπτεσαι εντατικά εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκόμισες από αυτό;

Πολλοί ξεκινήσαμε από τα cosplay parties και στη συνέχεια άρχισαν να γίνονται μεγάλες εκδηλώσεις στις οποίες άρχισε να ενσωματώνεται και το κομμάτι του cosplay μέσω διαγωνισμών και parades.

Akali & Evelynn από League of Legends

13) Έχεις παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις ως εκθέτης Cosplayer. Μίλησε μας για το περιεχόμενο που εκθέτεις στο τραπέζι σου. Ποια ήταν η αντιμετώπιση του κόσμου που σε επισκέπτεται και τι απήχηση παρατηρείς αναφορικά με την δουλειά σου στις εκδηλώσεις αλλά και διαδικτυακά; Είσαι ικανοποιημένη γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου πάνω στην δουλειά σου όλα αυτά τα χρόνια; Υπάρχει υποστήριξη από συγγενείς και φίλους;

Στα booth μου θα βρεις αφίσες από τις εικονογραφήσεις μου, χειροποίητα θεματικά αξεσουάρ εκ των οποίων κάποια αφορούν cosplay ( στέκες Pokemon ) και διάφορες τάσεις της μόδας ( καπέλα Steampunk ). Στέκες με κερατάκια, λούτρινα αυτάκια εμπνευσμένα από anime και games και διάφορα άλλα είδη ανάλογα με την τάση τις εποχής.

Ο κόσμος με έχει υποστηρίξει με πολύ ενθουσιασμό και πολύ αγάπη και αυτό το έχω εκτιμήσει πάρα πολύ . Και σίγουρα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους φίλους μου που πάντα βρίσκονται δίπλα μου.

Anivia από League of Legends – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

14) Έχεις παρευρεθεί σε εκδηλώσεις Cosplays στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Υπήρξε κάποια διαφορά που σου έκανε εντύπωση ανάμεσα στις δύο περιοχές όσο αφορά τα Cosplays και τις σχετικές εκδηλώσεις;

Κάθε εκδήλωση έχει τι δική της κουλτούρα και ομορφιά και θεωρώ ότι και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη υπάρχουν αντίστοιχα εξαιρετικά event και πολύ κάλοι cosplayers.

Nurse Joy από Pokémon – Φώτο από Chris Kon Photo
San από Princess Mononoke – Φώτο από Mary Chan Cosplay & Photography

15) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σένα κριτήριο επιλογής επίσκεψης αλλά και ένδυσης με Cosplays σε αυτές; Ποιες θα έλεγες ότι ήταν μέχρι στιγμής οι αγαπημένες σου εκδηλώσεις;

H θεματολογία είναι σίγουρα ένα κριτήριο για το τι στολή θα αποφασίσω να φορέσω. Το μέγεθος της εκδήλωσης δεν παίζει ρόλο για εμένα. Αλλά σίγουρα παίζει ρόλο στην επιλογή του κουστουμιού αν θα είμαι εκθέτης, αν θα είμαι επισκέπτης ή διαγωνιζόμενος, με το σκεπτικό αν αυτό το κουστούμι θα είναι άνετο ή εντυπωσιακό. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιες, καθώς μου αρέσει να συμμετέχω και να στηρίζω όλες τις εκδηλώσεις.

Elf Moonlight Sentinel από Lineage 2 – Φώτο από SpirosK Photography

16) Τι αποτέλεσμα επιζητάς από εξωτερικές φωτογραφήσεις Cosplay ή αντίστοιχες φωτογραφήσεις σε στούντιο στις οποίες λαμβάνεις μέρος; Ποιον τύπο προτιμάς περισσότερο;

Ο στόχος των εξωτερικών φωτογραφήσεων είναι ένα πιο αληθινό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα και το προτιμώ όταν έχω την δυνατότητα. Και πιάνομαι από την ερώτηση σου και θέλω να ευχαριστήσω εσάς και όλους τους φωτογράφους που έχω συνεργαστεί που με την καταπληκτική δουλειά σας με έχετε βοηθήσει να αναδείξω προς τα έξω τα κουστούμια μου.

Miss Fortune από League of Legends

17) Θεωρείς ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σου; Αν ναι, τι σχέδια έχεις για το μέλλον πάνω στον τομέα αυτό, τα οποία δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλεις να πετύχεις αναφορικά με αυτό;

Πιστεύω ότι έχω ακόμα κάποια χρόνια να αφιερώσω στο cosplay . Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά αγαπημένα κουστούμια και πάντα θα βγαίνουν καινούργια πράγματα και ιδέες που θα εμπλουτίζουν τα σχέδια μου.

Eevee από Pokémon – Φώτο από Dimitris Papadopoulos Photography
Bowsette από Super Mario Bros – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

18) Ποια είναι η άποψη σου, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, αλλά και το επίπεδο των εκδηλώσεων όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτά; Ποια είναι η εξέλιξη τους που παρατήρησες με την πάροδο των ετών;

Η άποψή μου είναι ότι αναλογικά για την Ελλάδα το επίπεδο και ο αριθμός των εκδηλώσεων είναι ικανοποιητικός. Όσον αφορά τους cosplayers βλέπω κάθε χρόνο καινούριες φατσούλες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Σχετικά με την εξέλιξη τους είναι θέμα διάθεσης και χρόνου το να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να δείξουν την δουλειά τους. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλούς cosplayers και μπορούν να εξελιχτούν και ακόμα παραπάνω.

Evelynn from League of Legends

19) Ποια είναι η εμπειρία σου από εκδηλώσεις Cosplay εκτός Ελλάδας και πως τις κρίνεις συγκριτικά με τις ελληνικές εκδηλώσεις Cosplay; Ποια η άποψη σου αναφορικά με την ποιότητα των Cosplays που συνάντησες σε αυτές; Ποια εκδήλωση σου έμεινε περισσότερο στην μνήμη και γιατί;

Έχω επισκεφτεί δυο φορές εκδήλωση στην Αγγλία, την μια φορά ως επισκέπτης και δεύτερη έως εκπρόσωπος στο EuroCosplay.  Σίγουρα οι εκθέσεις συγκριτικά είναι πολύ πιο μεγάλες και πλούσιες σε περιεχόμενο.  Σχετικά με τα cosplay δρώμενα έχουν πολλές εκδηλώσεις, panels, workshops, shows, parades και party με πολλές συμμετοχές και μεγάλο αριθμό cosplayer επισκεπτών. Σίγουρα αυτό που μου έχει μείνει είναι το EuroCosplay 2017 γιατί ήταν η χαρά αλλά και το άγχος της συμμετοχής μου.

Original Elf – Φώτο από Elena Vasilaki Photography

20) Θεωρείς ότι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις διάφορες εκδηλώσεις είναι ικανοποιητικά ή υπάρχει κάτι που θα ήθελες ακόμα να δεις σε αυτές αναφορικά με Cosplay;

Θεωρώ ότι σχεδόν όλα τα event προσπάθησαν κατά καιρούς να στηρίξουν το cosplay με διάφορα όμορφα δρώμενα ( workshops, διαγωνισμοί, parades ). Σίγουρα σε κάποια event δεν υπήρχε η εμπειρία της διοργάνωσης, αλλά και δεν υπήρξε και η αντίστοιχη υποστήριξη σε αριθμό συμμετοχών από τους cosplayer σε αρκετές περιπτώσεις. Με αποτέλεσμα να αδρανήσει και η διάθεση πολλών διοργανωτών να στηρίξουν τον χώρο του cosplay σε δρώμενα και να αρκεστούν σε παρουσία ξένου επώνυμου καλεσμένου cosplayer και εκθετών.

Yennefer από The Witcher – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography
Original Character απο Borderlands 3 – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

21) Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα ήθελες να δεις γενικά να πραγματοποιείται στον τομέα του Cosplay στην Ελλάδα;

Αρχικά ελπίζουμε να ξεκινήσουν ξανά τα events για να δούμε πως θα συνεχιστεί αυτό. Εγώ έως τότε θα συνεχίζω να παραμένω ενεργή cosplayer κάνοντας μικρά projects από το σπίτι μου.

Golden Deva από Blade & Soul – Φώτο από Elena Vasilaki Photography

22) Έχεις συμμετάσχει κατά καιρούς σε Διαγωνισμούς Cosplay και Cosplay Parades επί σκηνής διάφορων εκδηλώσεων. Πως ένιωσες την πρώτη φορά που ανέβηκες στην σκηνή; Πως νιώθεις πλέον κάθε φορά που ανεβαίνεις;

Η πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή ήταν το 2012 ως Nurse Akali απο League of Legends, ήμουν πολύ δισταχτική, αγχώθηκα και έκανα ένα αστραπιαίο πέρασμα ninja από τη σκηνή. Όσοι πρόλαβαν, με είδανε. Χαχαχα.

Πλέον ξέρω τι πρέπει να κάνω και έχω αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, δεν με τρομάζει η παρουσίαση και η σκηνή, οπότε το χαίρομαι. Αυτό που με αγχώνει στους διαγωνισμούς είναι να μην γίνει κάποια ζημιά ή κάποιο λάθος την ώρα της παρουσίασης.

Miss Fortune από League of Legends

23) Κατά καιρούς έχεις διακριθεί σε διάφορους Διαγωνισμούς Cosplay. Μίλησε μας για αυτές τις διακρίσεις και πως ένιωσες εκείνες τις στιγμές.

Μια νίκη σε ένα διαγωνισμό είναι πάντα ευχάριστη, γιατί ανταμείβεται ο κάθε cosplayer για τους κόπους του.  Επίσης βλέπεις και την αγάπη του κόσμου με τα μηνύματα που λαμβάνεις μετά και σου δίνει την ενέργεια να συνεχίζεις να φτιάχνεις κάτι ακόμα καλύτερο.

Fiora από League of Legends – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography
Catwoman από The Dark Knight Rises – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

24) Αποτέλεσες επίσης μέλος κριτικής επιτροπής σε Διαγωνισμούς Cosplay. Ποια είναι η εμπειρία σου από την αντίθετη αυτή πλευρά της σκηνής; Ένιωσες οποιαδήποτε πίεση η δυσκολία στον ρόλο αυτό;

Δεν μου είναι και πολύ ευχάριστο αλλά από την άλλη είναι μια τιμή να σε επιλέγουν για αυτή τη θέση. Στις φορές που συμμετείχα ως κριτής ένιωσα αρκετή πίεση διότι είναι μια ευθύνη η οποία κρίνεται όπως κρίνουμε και εμείς. Ο κόσμος πολλές φορές δεν έχει τις γνώσεις να κρίνει το κατασκευαστικό κομμάτι και θαμπώνετε από τον όγκο και το εντυπωσιακό, μην λαμβάνοντας υπόψιν τις λεπτομέρειες που εμείς έχουμε δει στο progress book και στο prejudging. Υπήρξαν φορές που παρεξηγήθηκα από cosplayers που θεώρησαν άδικη την βαθμολογία τους.

Nurse Joy από Pokémon – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

25) Πόσο σημασία πιστεύεις έχει μια διάκριση σε ένα Διαγωνισμό Cosplay αναφορικά με το αν άξιζε ο κόπος που έριξε κάποιος στην δημιουργία ενός δύσκολου Cosplay; Κατά πόσο θεωρείς ότι θα έπρεπε να επηρεάζει μια τέτοια πιθανή διάκριση τις επιλογές του Cosplayer κατά την δημιουργία ενός Cosplay του;

Ας ξεκινήσουμε με το ότι το cosplay το κάνουμε για την δική μας ευχαρίστηση. Είναι ένα αγαπημένο hobby και δημιουργούμε ένα χαρακτήρα που αγαπάμε πολύ. Το πόσο κόπο και χρήμα θα ρίξουμε επάνω του είναι δική μας απόφαση και δεν έχει καθόλου να κάνει με τα βραβεία που θα λάβουμε σε περίπτωση νίκης.

Water Genasi & Cult Witch από Dungeons & Dragons  – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

26) Πιστεύεις ότι και εκτός σκηνής θα έπρεπε το roleplaying να αποτελεί βασικό κομμάτι ενός Cosplayer ή θεωρείς κάτι τέτοιο πρακτικά μη εφαρμόσιμο;

Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι το να υποδύεσαι τον χαρακτήρα του κουστουμιού σου σε φωτογραφίσεις, videos και shows. Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Li Li από Heroes of the Storm – Φώτο από Dimitris Papadopoulos Photography

27) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σου έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σου με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν έκανα styling στην περούκα της Nurse Joy από Pokemon το οποίο ήταν πολύ δύσκολο.

Τα μαλλιά μου φαινόντουσαν πίσω όπως και αν την χτένιζα και αναγκαστικά να  κουρέψω με ξυριστική μηχανή ένα μεγάλο μέρος από το τελείωμα των μαλλιών μου στο σβέρκο.

Original Steampunk Cat – Φώτο από Chris Kon Photo
Original Dark Deer

28) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το Cosplay, σοβαρά και μη; Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να ξεκινήσει κανείς;

Πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει κάποιος με λιγότερο πολύπλοκα κουστούμια και να δει αν του αρέσει. Αν θέλει να εξελιχθεί, θα κάνει έρευνες σε τεχνικές και δοκιμές. Σιγά σιγά θα γίνεται καλύτερος.

Είναι κάτι που χρειάζεται πολύ χρόνο και πολύ αγάπη. Οπότε θα τον ρωτούσα “Έχεις διάθεσή;” Αλλιώς κάνε το κέφι σου με μια ωραία έτοιμη στολή ή ρούχα ντουλάπας και make up.

Classic Pinup – Φώτο από SpirosK Photography

29) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Ναι, θα πρότεινα στους αναγνώστες που αγαπάνε το cosplay και δεν είχαν το χρόνο να ασχοληθούν στο παρελθόν, να καλύψουν αυτή την άχαρη περίοδο που είμαστε κλεισμένοι, φτιάχνοντας έστω και κάτι μικρό με ότι υλικά περισσεύουν στο σπίτι τους και να παροτρύνουν και τους φίλους τους. Η δημιουργία έχει πάντα ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.

Ελπίζω να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνει όλος ο κόσμος και να γυρίσει η ζωή μας στους κανονικούς ρυθμούς της, χωρίς περιορισμούς. Να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να χαιρόμαστε τα hobby μας, τους φίλους μας και τη ζωή μας γενικά.

Ευχαριστώ Cosplayers//GR!


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: