Star Wars Hellenic Academy, η ανεπανάληπτη ακαδημία Star Wars της Ελλάδας, μιλάει μαζί μας!


Star Wars Hellenic Academy, το μεγάλο ελληνικό σωματείο Star Wars! Μας μιλάει για το Cosplay, την ομάδα και την φιλανθρωπική δράση της!


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ !


Πάνω από 5 χρόνια μετράει η μία και μοναδική ελληνική ακαδημία Star Wars της Ελλάδας! Το μεγάλο μη κερδοσκοπικό σωματείο φίλων που Star Wars με έδρα την Αθήνα, Star Wars Hellenic Academy!

Ξεκινώντας την δράση του στις 2 Δεκεμβρίου 2015 θέτει ως σκοπό του την διάδοση της ιστορίας, του πνεύματος και της αγάπης για το Star Wars στην Ελλάδα! Το Cosplay με θέμα το Star Wars δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το σύνολο, με το Star Wars Hellenic Academy να αποτελεί παράλληλα την μεγαλύτερη ομάδα Cosplayers στην Ελλάδα ανεξαιρέτως θέματος!

Η φιλανθρωπική του δράση αποτελεί επίσης μέρος των δραστηριοτήτων του, αποτελώντας την πρώτη περίπτωση συμμετοχής Cosplayers σε φιλανθρωπική δράση στην Ελλάδα, στις 25 Οκτωβρίου 2016, σε συνεργασία με το Make-a-Wish Greece και τους Mangatellers, για την πραγματοποίηση ευχής παιδιού! Η φιλανθρωπική του δράση συνεχίζει μέχρι σήμερα με την συμμετοχή τους σε ποικίλου τύπου εθελοντικές δράσεις! Η διευκόλυνση αυτού του σκοπού οδήγησε την ομάδα στην ανάληψη μορφής κατοχυρωμένου σωματείου!

Οι ποικίλες εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικά νέα δεν αποτελεί κάτι καινούριο, ούτε και η δημιουργία διαφόρων fanmade live action videos, με θέμα το Star Wars, είτε ως promos για διάφορες εκδηλώσεις που επισκέπτεται, είτε ανεξάρτητα! Αντίστοιχα η εμφάνιση τους σε διάφορες πρεμιέρες ταινιών Star Wars είναι φυσικά αυτονόητη. 

Τους συναντάμε με το δικό τους τεράστιο θεματικό booth σε διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις Cosplay της Αθήνας, όπου παρουσιάζουν την ομάδα τους και διαδίδουν την αγάπη τους για το Star Wars! Οι παράλληλες εμφανίσεις της ομάδας επί σκηνής σε διάφορα Cosplay Parades και Διαγωνισμούς Cosplay αυτών των εκδηλώσεων, αλλά και η μεγάλη παρέλαση Star Wars στους διαδρόμους αυτών,  συναρπάζουν τα πλήθη! Άλλωστε τι καλύτερο από το να βλέπεις μονομιάς τους αγαπημένους σου χαρακτήρες Star Wars μπροστά σου! Η παρουσία τους όμως δεν περιορίζεται μόνο σε μεγάλες εκδηλώσεις αλλά επεκτείνεται και σε μικρότερες οι οποίες σχετίζονται με τον κόσμο του Star Wars.

Στις 1 Δεκεμβρίου 2018, στα πλαίσια του AthensCon 2018 της Αθήνας, προχωρά στην ίδρυση του ελληνικού παραρτήματος της διεθνώς αναγνωρισμένης ομάδας Star Wars Cosplayers 501st Legion, υπό το όνομα 501st Legion Hellenic Outpost! Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η ίδρυση φέτος του αντίστοιχου ελληνικού παραρτήματος της αδελφής ομάδας Star Wars Cosplayers, Rebel Legion!

Πάμε να μιλήσουμε με τον Marwan Sanoussi, εκπρόσωπο του Star Wars Hellenic Academy, για όλα!

Βρείτε το Star Wars Hellenic Academy στα ακόλουθα μέσα!
Page - Page - Facebook - Facebook - Youtube - Instagram

ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΛΑΞΙΑ ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σας; Πόσα μέλη απαριθμεί;

Αρχικά να αναφέρω ότι δεν είμαστε μια συνηθισμένη ομάδα, αλλά ένα σωματείο με καταστατικό και διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο επιτελούνται κάθε 2 χρονιά εκλογές για την επιλογή μελών. Αυτή την στιγμή η ομάδα μας απαρτίζεται από 35 ενεργά μέλη όλων των ηλικιών.

Χρήστος Οικονόμου ως Sith Lord Darth Valaz – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

2) Πότε και πως ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με το Cosplay και τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτό; Τι οδήγησε στην σύσταση της ομάδας σας; Ποια ήταν η πρώτη σας εμφάνιση και με ποια Cosplays;

Το Cosplay αποτελεί ένα μικρόβιο το οποίο με κυνηγούσε χρονιά τώρα. Αφορμή στάθηκε το Athenscon 2015, όπου γνώρισα τυχαία άλλα δύο άτομα τα οποία ήταν ντυμένα με Cosplays από το ίδιο θέμα. Δεν χρειάστηκε πολύ έπειτα μετά από αυτό για την σύσταση της  ομάδας.

Πραγματοποίηση ευχών παιδιών σε συνεργασία με το Make-a-Wish Greece – Φώτο από Make-a-Wish Greece

3) Το θέμα της ομάδας σας είναι το Star Wars. Ποιους χαρακτήρες συγκεκριμένα επιλέγετε συνήθως για τα Cosplay σας; Η επιλογή αυτού του θέματος βασίζεται σε προσωπικά σας ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με αυτό πριν την σύσταση της ομάδας;

Κάθε μέλος της ομάδας μας έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα τον οποίο ενσαρκώνει. Εγώ φερειπίν ενσαρκώνω δύο χαρακτήρες, έναν Jedi και έναν αξιωματικό της αυτοκρατορίας. Πριν το σωμάτιο συνήθως φόραγα την στολή των Jedi.

Το Star Wars αποτελεί μέρος της ζωής μου από 1984 όταν είδα την πρώτη ταινία στην ηλικία των 9 ετών. Έπειτα εθιστικά και είδα και τις υπόλοιπες σταδιακά, καθότι τότε οι ταινίες υπήρχαν σε βιντεοκασέτες μόνο και δεν υπήρχε καν το διαδίκτυο. Μαγικές στιγμές.

Νίκος Παπακωνσταντίνου ως Qui-Gon Jinn – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

4) Ποιοι χαρακτήρες σας θεωρείτε ότι είχαν περισσότερη πέραση στον κόσμο; Ποιους χαρακτήρες θέλετε να κάνετε περισσότερο στο μέλλον; Ποια είναι τα πιο δύσκολα Cosplays που έχετε κάνει μέχρι στιγμής; Τι τα καθιστά τα πιο δύσκολα;

Οι πιο εντυπωσιακοί χαρακτήρες μας είναι ο Darth Vader, οι Jedi και οι Stormtroopers. Στο μέλλον σκεφτόμαστε να εισάγουμε στο σύνολο της ομάδας αρκετούς ακόμα, αλλά προς το παρόν κρατάμε τις σκέψεις μας αυτές για έκπληξη. Τα πιο δύσκολα Cosplays του συνόλου μέχρι σήμερα είναι όσες στολές περιλαμβάνουν πανοπλίες, καθώς είναι πολύ δυσκίνητες και ζεστές.

Star Wars Hellenic Academy & 501st Hellenic Outpost Booth – Φώτο από Star Wars Hellenic Academy

5) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για την δημιουργία ενός Cosplay; Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο πλάνο και οι μέθοδοι που ακολουθείτε για την δημιουργία ή προμήθεια ενός Cosplay; Ποια είναι η άποψη σας αναφορικά με τα έτοιμα Cosplays; Αποτελούν μέρος του δικού σας συνόλου επίσης;

Οι στολές που δημιουργούμε χαρακτηρίζονται από ποιότητα σε σημείο που θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος του ενδυματολογικού συνόλου κάποιας ταινίας Star Wars, επομένως έχουν αυξημένο κόστος. Μια στολή Jedi ανέρχεται περίπου στα 650 Ευρώ χωρίς το φωτόσπαθο, ενώ μια στολή Stromtrooper ξεκινάει περίπου από τα 600 ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για την συναρμολόγηση και δημιουργία τους στα μετρά μας.

Δεν έχω προσωπικά κάποιο πρόβλημα με τα έτοιμα Cosplays, αρκεί να είναι καλά και να βλέπονται. Σε εμάς καθίσταται δύσκολο να βρεθούν έτοιμα, καθώς όλα πρέπει να είναι κομμένα ραμμένα στο σώμα του κάθε ατόμου που φοράει την αντίστοιχη στολή.

Kevi Magel ως Sith Lord Darth Desea Se – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

6) Θεωρείτε την ενασχόληση σας με το Cosplay ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο με τον οποίο βγάζετε προς τα έξω την δουλειά σας; Η ομάδα σας έχει την μορφή κατοχυρωμένου σωματείου. Τι σας οδήγησε στην ανάληψη αυτής της συγκεκριμένης μορφής;

Ως ομάδα δεν ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το Cosplay, άλλα επίσης με πολλές φιλανθρωπικός δραστηριότητες, το οποίο αποτελεί και το βασικό μας μέλημα. Αυτός ήταν ο λόγος που μας οδήγησε να αποκτήσουμε νομική υπόσταση με αποτέλεσμα την ανάληψη μορφής σωματείου.

Πραγματοποίηση ευχής παιδιού σε συνεργασία με το Make-a-Wish Greece – Βίντεο από Make-a-Wish Greece

7) Η φιλανθρωπική σας δράση αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας σας. Πείτε μας για όλες αυτές τις περιπτώσεις που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να ασχοληθείτε με αυτόν τον τομέα πρώτοι στον ελληνικό χώρο του Cosplay;

Η αγάπη μας για το Star Wars αντικατοπτρίζεται στα χαμογελά των παιδιών που αντικρίζουμε όταν πραγματοποιούμε ευχές τους. Παράλληλα με το εθελοντικό πνεύμα που μας διέπει, αυτός είναι ο λόγος που μας ώθησε να δρούμε ως σωματείο με φιλανθρωπικό πρόσωπο.

Μερικά παραδείγματα αποτελούν:

– Πραγματοποίηση ευχών παιδιών σε συνεργασία με το Make-a-Wish Greece

– Συμμετοχή στο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Greece Race for the Cure

– Συμμετοχή στην δράση γονέων και παιδιών Χρώμα για την Ζωή του Συλλόγου Γονέων 12ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης

– Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο AthensCon 2017 σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Michael Infernoaoz Agas ως Jedi Knight Kalas Ag – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

8) Αναλάβατε την ίδρυση του 501st Legion Hellenic Outpost στην Ελλάδα. Τι είναι η 501st Legion και πως προέκυψε η ίδρυση του ελληνικού παραρτήματος της στην Ελλάδα; Τι δράσεις πραγματοποιήσατε στα πλαίσια αυτής;

Η 501st Legion αποτελεί μια παγκόσμια οργάνωση, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι οι ένδυση των μελών της με ακριβείς αντίγραφα στόλων ανάλογων με αυτές στις ταινίες και σειρές Star Wars. Επικεντρώνεται κυρίως σε στολές της Dark Side.

Οι δράσεις του 501st Legion Hellenic Outpost είναι παρόμοιες με αυτές του Star Wars Hellenic Academy, με την διάφορα ότι μπορούμε να με αυτό τον τρόπο να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος γίνονται προετοιμασίες για την ένταξη της ομάδας μας και στην Rebel Legion, η οποία αποτελεί αδερφή ομάδα της 501st Legion, με την διαφορά ότι αφορά την Light Side.

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Cosplay του GameAthlon Winter 2019 – Φώτο από CowboyTV

9) Πως νιώσατε την πρώτη φορά που εμφανιστήκατε δημόσια ή σε κάποια εκδήλωση με Cosplays. Περιγράψτε μας την εμπειρία σας.

Στην αρχή ντράπηκα, άλλα μόλις με πλησίασε το πρώτο παιδί για να βγει φωτογραφία μαζί μας … τότε άλλαξαν όλα, δεν ήμουν πλέον εγώ, ήμουν ένας Jedi.

Χρήστος Πατσιούρης ως Stormtrooper – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

10) Πως καταλήξατε να επισκέπτεστε εντατικά εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκομίσατε από αυτό;

Καταλήξαμε αν επισκεπτόμαστε εντατικά εκδηλώσεις ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε το σωματείο μας και να μοιραστούμε την τρελά μας.

Οι εμπειρίες είναι απίστευτα όμορφες και πολλές. Από που να ξεκινήσω … από τις πολλές φωτογραφίες, από τις συνεργασίες με μέλη του εξωτερικού και γενικά πολλά άλλα.

Πρεμιέρα Tαινίας Solo: A Star Wars Story

11) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σας κριτήριο επιλογής επίσκεψης αλλά και ένδυσης με Cosplays σε αυτές; Ποιες θα λέγατε ότι ήταν μέχρι στιγμής οι αγαπημένες σας εκδηλώσεις;

Από την μια μεριά έχει μεγάλη σημασία το είδος μιας εκδήλωσης, από την άλλη δεν έχουμε χάσει πολλές, καθότι δίνουμε παντού το παρόν σε οτιδήποτε έχει σχέση με την pop κουλτούρα. Οι αγαπημένες μας εκδηλώσεις είναι το Athenscon και το Gameathlon.

Travis Kristin Spencer ως Han Solo – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

12) Θεωρείτε ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σας; Αν ναι, τι σχέδια έχετε για το μέλλον πάνω στον τομέα αυτό, τα οποία δεν έχετε καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσετε; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλετε να πετύχετε αναφορικά με αυτό;

Προσωπικά όσο αντέχω θα ντύνομαι Jedi, ενώ ο καθένας από εμάς έχει κάποιο μακροχρόνιο στόχο. Ο δικός μου είναι να μπορέσω να φτιάξω την επόμενη στολή και να ετοιμάσουμε το περίπτερο για την νέα μας έκθεση.

Μέτρα Ασφαλείας Πανδημίας – Βίντεο από Star Wars Hellenic Academy

13) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, αλλά και το επίπεδο των εκδηλώσεων όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτά; Ποια είναι η εξέλιξη τους που παρατηρήσατε με την πάροδο των ετών;

Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοξεκινήσαμε γινόταν όλα πολύ δειλά, άλλα καθώς προχωρούσαν τα χρονιά τόσο πιο πολύ ζωντάνια και πιο εντυπωσιακά Cosplays βλέπαμε, και με πιο επαγγελματική χροιά. Έχουμε ακόμα μέλλον, άλλα είναι φωτεινό και πολύ όμορφο αυτό που έρχεται.

Marwan Sanoussi ως Jedi Master Mar-Wan Lodbek – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

14) Θεωρείτε ότι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις διάφορες εκδηλώσεις είναι ικανοποιητικά ή υπάρχει κάτι που θα θέλατε ακόμα να δείτε σε αυτές αναφορικά με Cosplay;

Για το μέγεθος της Ελλάδος είναι αρκετά καλά. Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι ο εχθρός του κάλου είναι το καλύτερο … όποτε έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αναμένουμε επομένως να δούμε τα καλύτερα.

Παρέλαση Star Wars στο AthensCon 2019 – Φώτο από Star Wars Hellenic Academy

15) Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα θέλατε να δείτε γενικά να πραγματοποιείται στον τομέα του Cosplay στην Ελλάδα;

Πολλά, αλλά ένα από τα βασικά είναι να μην κρίνουμε το πόσο μεγάλος είναι αυτός που κάνει Cosplay, καθώς όλες οι ηλικίες έχουν την γλύκα τους για Cosplay.

Ευάγγελος Ζαφειρούλης ως Gray Jedi – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

16) Έχετε συμμετάσχει κατά καιρούς σε Διαγωνισμούς Cosplay και Cosplay Parades επί σκηνής διάφορων εκδηλώσεων. Πως νιώσατε την πρώτη φορά που ανεβήκανε στην σκηνή; Πως νιώθετε πλέον κάθε φορά που ανεβαίνετε;

Ως σωματείο συμμετείχαμε σε αρκετά Cosplay Parades εντός των εκθέσεων και περάσαμε πανέμορφα. Κάθε φορά που εμφανιζόμαστε πλέον, η ατμόσφαιρα που νιώθουμε παραμένει απίθανη.

Συμμετοχή στο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Greece Race for the Cure – Φώτο από Star Wars Hellenic Academy

17) Πόσο σημασία πιστεύετε έχει μια διάκριση σε ένα Διαγωνισμό Cosplay αναφορικά με το αν άξιζε ο κόπος που έριξε κάποιος στην δημιουργία ενός δύσκολου Cosplay; Κατά πόσο θεωρείτε ότι θα έπρεπε να επηρεάζει μια τέτοια πιθανή διάκριση τις επιλογές του Cosplayer κατά την δημιουργία ενός Cosplay του;

Εμείς γενικά δεν ενδιαφερόμαστε για τις διακρίσεις σε Διαγωνισμούς Cosplay, καθώς η αγάπη μας αφορά καθαρά το Star Wars και την καλύτερη ενσάρκωση των χαρακτήρων που βασίζονται σε αυτό.

Δημήτρης Ίτσιος ως Sith Lord Darth Aheron – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

18) Πιστεύετε ότι και εκτός σκηνής θα έπρεπε το roleplaying να αποτελεί βασικό κομμάτι ενός Cosplayer ή θεωρείτε κάτι τέτοιο πρακτικά μη εφαρμόσιμο;

Η βασική έννοια του Cosplay είναι η ενσάρκωση ενός χαρακτήρα τον οποίο υποδύεται ένα άτομο. Όποτε το staying in character είναι κάτι επιθυμητό.

Συνέντευξη στα Νέα του καναλιού Epsilon TV – Βίντεο από Epsilon TV

19) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σας με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσετε ποτέ; Τι σας έχει προσφέρει το Cosplay μέχρι στιγμής;

Η πιο συγκλονιστική εμπειρία ήταν η περίπτωση που πραγματοποιήσαμε μια ευχή για ένα παιδί το οποίο είχε μια πολύ άσχημη ασθένεια, με την βοήθεια του Make-a-Wish Greece.

Το βλέμμα του παιδιού που έβλεπε του αγαπημένους του ήρωες ζωντανούς μπροστά του δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα ποσό σε όλον τον κόσμο.

Lia Louna Theodorou ως Bastila Shan – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη

20) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα λέγατε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το Cosplay, σοβαρά και μη; Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να ξεκινήσει κανείς; Ψάχνετε άτομα που να ενδιαφέρονται να γίνουν μέλος της ομάδας σας; Α ναι, τι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με αυτό;

Καταρχήν θα του έλεγα υπομονή, και να ρίξει επίμονη στον χαρακτήρα που θέλει να ενσαρκώσει, ώστε να το πετύχει, καθώς αποτελεί έναν πολύ ωραίο κόσμο για να ασχοληθεί κανείς.

Όσο αφορά το σωματείο μας, δεν χρειάζεται κάποιος να κατέχει κάποια στολή για να γίνει μέλος του. Η βασική προϋπόθεση είναι να είναι άνω των 18 ετών και να του αρέσει το Star Wars. Γενικά ψάχνουμε άτομα που τους αρέσει όλο αυτό το concept.

Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο AthensCon 2017 σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Φώτο από Star Wars Hellenic Academy

21) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Πάντα να ονειρεύεστε και πάντα να χαμογελάτε. Μην ξεχνάτε να είστε ο εαυτός σας.

Λουκάς Δαλακλής ως Obi-Wan Kenobi – Φώτο από Παρασκευή Κουρμπέτη


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: