Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ( Dimitris Papadopoulos Photography ), o καθιερωμένος μέγα φωτογράφος Cosplay και Cosplayer του Cosplayers//GR, μιλάει!


2ος σε ποσότητα έργου Έλληνας φωτογράφος Cosplay! 6ος σε αριθμό Cosplays Έλληνας Cosplayer! Δημήτρης Παπαδόπουλος ( Dimitris Papadopoulos Photography ), το θρυλικό κεντρικό μέλος του Cosplayers//GR!


ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ !


Και ποιος δεν τον γνωρίζει! Δημήτρης Παπαδόπουλος , γνωστός και ως Dimitris Papadopoulos Photography! Ένα από τα 2 κεντρικά μέλη του Cosplayers//GR! Τον συναντάμε σε σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις Cosplay της Αθήνας, σε μερικές μεγάλες της Θεσσαλονίκης, αλλά στο παρελθόν και στην Κόρινθο και Καβάλα, μη εξαιρώντας conventions εξωτερικού!

6 ολόκληρα χρόνια! Τόσο κράτησε το ταξίδι του ως φωτογράφος στον χώρο του ελληνικού Cosplay! Ξεκινώντας την δράση του ως φωτογράφος στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στο Kawaii Gentleman Fox House of Mask, αφήνει πίσω του αυτό τον τομέα αρχές 2020, παράλληλα με την παύση των εκδηλώσεων λόγω έλευσης της πανδημίας και την μετέπειτα αποκλειστική στροφή του Cosplayers//GR στο διαδικτυακό κομμάτι! Έχοντας καλύψει  σε αυτό το διάστημα πλήρως 88 εκδηλώσεις με Cosplays σε 4 πόλεις και ένα σύνολο άνω των 2750 Cosplays εντός Ελλάδας ( αλλά και άνω των 300 Cosplays εκτός Ελλάδας ), κατέχει παράλληλα διαχρονικά την 2η θέση σε ποσότητα έργου στην Ελλάδα! Σε αυτό το σύνολο έρχονται να προστεθούν 44 εξωτερικές φωτογραφήσεις Cosplay που επιτέλεσε εντός Ελλάδας, καθώς και η δημιουργία ορισμένων θεματικών βίντεο αναπαραστάσεων με Cosplays!

Η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση Cosplays και εκδηλώσεων Cosplay δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του γνώρισμα, καθώς αποτελεί ο ίδιος Cosplayer! Και όχι απλά οποιοσδήποτε Cosplayer! Ξεκινώντας την ενασχόληση τoυ με το Cosplay το 2013, συνεχίζει σήμερα ως ένας από του Top 10 Cosplayers της Ελλάδας αριθμητικά, έχοντας φτάσει αυτή την στιγμή τα 73 Cosplays, κατέχοντας οπότε την 6η θέση αριθμητικά στην Ελλάδα!

Στην δράση του συγκαταλέγονται ατελείωτες πρωτιές στον χώρο του Cosplay οι οποίες είναι συνώνυμες με αυτές του Cosplayers//GR, στο οποίο αποτελεί κεντρικό μέλος από τις 27 Απριλίου 2015, και στα πλαίσια του οποίου επιτέλεσε την δράση του ως φωτογράφος Cosplay και όχι μόνο! Λόγω έκτασης αυτών σας παραπέμπουμε στις 2 πρώτες ενότητες παλιότερου άρθρου μας, όπου αναγράφονται αναλυτικά, εδώ!

Ως κεντρικό μέλος του Cosplayers//GR, όπως όλα τα μέλη του, τωρινά και παλιότερα, επιτέλεσε το μοναδικό επίτευγμα της σχεδόν 100% πλήρης κάλυψης όλων ανεξαιρέτως των εκδηλώσεων Cosplay και των Cosplays αυτών, στην πόλη διαμονής του, την Αθήνα ( και όχι μόνο ), με εκατοντάδες φώτο και πολλά βίντεο ανά εκδήλωση, καθώς και την καταγραφή όλων των παρόντων Cosplays για τα επίσημα στατιστικά του χώρου! Αντίστοιχα συμμετείχε ως κεντρικός φωτογράφος στις μεγάλες μαζικές εξωτερικές φωτογραφήσεις του Cosplayers//GR σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα αναλάμβανε μέρος των πολλαπλών υποχρεώσεων του cosplay booth της ομάδας σε πολλά Conventions! Αντίστοιχα επιτελούσε και επιτελεί χρέη διαχειριστή στα πολλά διαδικτυακά μέσα του Cosplayers//GR, καθώς και ότι άλλες υποχρεώσεις αυτά περιλαμβάνουν!

Πάμε να μας μιλήσει ο ίδιος για όλα αναλυτικά !

Dimitris Papadopoulos ως John Wick – Φώτο από Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βρείτε τον Dimitris Papadopoulos Photography και το έργο του στα ακόλουθα μέσα!
Facebook - YoutubeInstagram - Twitter - Deviantart - World Cosplay

Δείτε το προφίλ φωτογράφου και τις καλυμμένες εκδηλώσεις εκ μέρους του στην σελίδα μας, ΕΔΩ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ COSPLAY !


1) Πες μας λίγα λόγια για σένα! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σένα;

Είμαι ο Δημήτρης και είμαι από την Αθήνα. Ασχολούμαι με το Cosplay, την φωτογραφία και τα βιντεοπαιχνίδια. Έχω σπουδάσει γενική δημοσιογραφία και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια marketing. Ωστόσο, δεν ασχολούμαι τόσο με την δημοσιογραφία, παρά μόνο με την φωτογραφία, ασχέτως αν αυτά τα δύο συνδυάζονται μαζί.

Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου, αλλά οι πράξεις και η συμπεριφορά μου απέναντι στους φίλους και τους συνεργάτες μου, δείχνουν ποιος είμαι, οπότε την τελική άποψη την έχουν εκείνοι. 

Cassiopi ως Black Canary από DC
Cassiopi ως Lady Gaga

2) Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την φωτογραφία; Πως απέκτησες τις γνώσεις σου πάνω στην φωτογραφία και τι είδους φωτογραφήσεις έκανες;

Πάντα ασχολούμουν με την φωτογραφία λίγο πολύ και ερασιτεχνικά, όπως όλοι μας πιστεύω. Εννοώ, όλοι μας είχαμε ή έχουμε ένα κινητό με το οποίο θα απαθανατίσουμε μια όμορφη στιγμή ή κάποιο ταξίδι μας. Έχει τύχει να χρησιμοποιήσω από κινητό ( παλιότερης τεχνολογίας ) μέχρι Polaroid ( στιγμιαία φωτογραφική μηχανή ). Ήμουν δηλαδή ένας μέσος χρήστης φωτογραφικής μηχανής.

Όταν άρχισα να ασχολούμαι πιο επαγγελματικά, στην αρχή ήμουν αυτοδίδακτος. Όμως λίγο αργότερα ο συνεργάτης μου, Παναγιώτης Παγωνίδης ( Cassiel Cosplay Photography ), μου έμαθε περισσότερα πράγματα σχετικά με τις λήψεις. Το είδος των ( σοβαρών ) φωτογραφίσεων ήταν πάντα σχετικό με Cosplay.

Λίνα ως Kanna Kamui από Kobayashi-san Chi no Maid Dragon
Vulture ως Great Saiyaman από Dragon Ball Z

3) Θεωρείς την ενασχόληση σου με την φωτογραφία ως ένα χόμπι ή ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο του φωτογραφίζεις;

Θεωρώ την ενασχόλησή μου με την φωτογραφία ως ένα χόμπι. Αλλά θα ήθελα όμως να ασχοληθώ και επαγγελματικά κάποια στιγμή ανεξαρτήτως θέματος πέρα από το Cosplay. Το ότι θεωρώ αυτήν την ενασχόληση ως ένα χόμπι όμως, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν δείχνω και τον επαγγελματισμό που απαιτείται, και αυτό γιατί αν μη τι άλλο είμαι τελειομανής. Οπότε, προφανώς προσπαθώ να πετύχω όσο πιο δυνατόν γίνεται, την τέλεια λήψη.

Αθανασία Ζιώγκου ως Alex Wesker από Resident Evil: Revelations 2

4) Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς συγκεκριμένα με την φωτογράφηση Cosplays. Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το θέμα; Σε τι πιστεύεις διαφέρει αυτή από άλλα θέματα φωτογράφησης;

Με ώθησε το ίδιο το Cosplay, επειδή μου αρέσει πάρα πολύ σαν χόμπι. Το να απαθανατίζεις τόσες απίστευτες δημιουργίες και γενικώς κάθε ανάμνηση, είναι απλά μαγευτικό και φανταστικό.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την φωτογραφία, από τις 22 Φεβρουαρίου 2014, όταν αποφάσισα να κάνω την εμφάνισή μου σε κάποιο πάρτι σχετικό με Cosplay ( διοργανωμένο από την ομάδα Kawaii Gentleman Fox, όπου λίγο αργότερα έγινα επίσημος φωτογράφος της ομάδας ). Εμφανίστηκα με Cosplay φυσικά, μαζί με την συνοδό μου, και χωρίς κανείς να μου το ζητήσει, κάλυψα το πάρτι. Η διαφορά από άλλα θέματα φωτογράφισης, είναι πως φωτογραφίζεις κάθε φορά κάτι νέο και αυτό είναι απίστευτα καλλιτεχνικό, πόσο μάλλον αν γίνει αργότερα και ειδική επεξεργασία πάνω στην κάθε φωτογραφία.

Cassiopi ως Sith από Star Wars
Cassiopi ως Daenerys Targaryen από Game of Thrones

5) Πότε και πως έγινες έπειτα κεντρικό μέλος του Cosplayers//GR, της ελληνικής κοινότητας Cosplay; Τι καθήκοντα είχες και έχεις στα πλαίσια της ομάδας σε φυσικό επίπεδο ( σε εκδηλώσεις τρίτων και διοργανώσεις / φωτογραφήσεις ομάδας ), αλλά και διαδικτυακό επίπεδο;

Έγινα κεντρικό μέλος του Cosplayers//GR, στις 27 Απριλίου 2015, λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης Comicdom Con Athens 2015.

Έπειτα από κοινή συνεννόηση των λοιπών μελών της ομάδας, κατόπιν του ( εθελοντικού ) έργου που είχα προσφέρει μέχρι τότε στο χώρο του ελληνικού Cosplay, όπου φυσικά εννοώ την κάλυψη όλων των εκδηλώσεων Cosplay, μου έκαναν την τιμή να μου προτείνουν να γίνω μέλος της ομάδας. Φυσικά δέχτηκα και έτσι έγινε επίσημα ανακοίνωση στο FB Group μας, καθώς ήταν και είναι η ίδια η κοινότητα. Τα καθήκοντα μου ήταν η πλήρης κάλυψη κάθε εκδήλωσης με φωτογραφίες και τουλάχιστον ένα γενικό βίντεο περιεχομένου, φυσικά η φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του κάθε Cosplayer που ήταν παρών, αλλά και η καταγραφή τους στην λίστα για τα επίσημα στατιστικά του χώρου που τηρούμε. Κατά την διάρκεια convention όπου είχαμε παρουσία με δικό μας Booth, αναλάμβανα παράλληλα καθήκοντα που σχετίζονταν με το περιεχόμενο του. Στις μεγάλες εξωτερικές φωτογραφήσεις Cosplay της ομάδας μας στα πλαίσια conventions της Θεσσαλονίκης, αποτελούσα έναν από τους κεντρικούς φωτογράφους της ομάδας μας. Όσον αφορά το διαδικτυακό κομμάτι, υπήρχε η ένθερμη υποστήριξη με likes / comments / shares, προς και από κάθε Cosplayer, όπως επίσης και η ενημέρωση της κοινότητας για οτιδήποτε σχετικό υπήρχε με Cosplay στην Ελλάδα, στα μέσα μας ( Facebook, Twitter και Instagram ). Πλέον, επικεντρωθήκαμε στο διαδικτυακό κομμάτι το οποίο επεκτείναμε δραματικά, αφήνοντας πίσω μας το φυσικό κομμάτι που αφορά εκδηλώσεις.

Lummynia Criesmoon ως Mad Hatter από Alice in Wonderland
Angelynne ως The Inquisitor από Dragon Age: Inquisition

6) Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύποι φωτογράφησης ήταν της προτίμησης σου όσο αφορά την φωτογράφηση Cosplays; Οι επιλογές αυτές βασιζόταν σε προσωπικά ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το καθένα από αυτά; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου χαρακτήρες Cosplay που έχεις φωτογραφήσει μέχρι στιγμής;

Συνήθως επιλέγω να φωτογραφίζω κακούς χαρακτήρες, αν και αυτό δεν είναι πάντα απόλυτο. Αρκεί ένας χαρακτήρας να μου αρέσει πάρα πολύ και να θέλω να τον δω ενσαρκωμένο, οπότε και θα τον φωτογραφίσω. Η κυριότερη πηγή μου πάντως είναι το Resident Evil. Μιλάμε για χαρακτήρες από βιντεοπαιχνίδια, οπότε ναι, βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα. Οι πιο αγαπημένοι χαρακτήρες που έχω φωτογραφίσει, είναι η Carla Radames από το Resident Evil 6, η Alex Wesker από το Resident Evil Revelations 2 και η Sherry Birkin από το Resident Evil 6. 

Hiryū ως Mary Kozakura από Mekakucity Actors

7) Τι εξοπλισμό χρησιμοποιούσες ανά περίσταση όταν φωτογραφίζεις Cosplays και πόσο σημασία έχει αυτός στο τελικό αποτέλεσμα; Πόσο σημασία πιστεύεις ότι έχει στο τελικό αποτέλεσμα η αντίστοιχη γνώση επεξεργασίας φωτογραφιών;

Ξεκίνησα με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Compact, τύπου Samsung ST66 Zoom Lens (5x) 4.5-22.5 mm, f/1:2.5-6.3, 25 mm, 16.1 megapixels. Με την συγκεκριμένη μηχανή κάλυψα την πρώτη μου εκδήλωση αλλά και το πρώτο μου ( επίσημο ) Cosplay, με αυτοφωτογράφιση!

Σχεδόν 1 χρόνο αργότερα αποφάσισα επιτέλους να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου, αποκτώντας μια κάμερα DSLR τύπου Nikon D3300 AF-S DX Nikkor 18-55 mm, f/3.5-5.6 G VR II, 24,2 megapixels. Το αποτέλεσμα με έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένο. Σαφώς και έχει μεγάλη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα ο εξοπλισμός, αν και αυτό βέβαια εξαρτάται από το τι θέλει ο καθένας. Επίσης, η γνώση επεξεργασίας φωτογραφιών είναι κάτι πολύ σημαντικό, καθώς αυτά τα δύο ( λήψεις και επεξεργασία ) συνδυάζονται, οπότε έχει ύψιστη σημασία, αν θέλεις ένα τέλειο και θεαματικό αποτέλεσμα.

Cassiopi ως Supergirl από DC
Cassiopi ως Sabrina Spellman από Chilling Adventures of Sabrina

8) Πως κατέληξες να καλύπτεις εντατικά εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκόμισες από αυτό μετά από τόσο καιρό;

Εφόσον το Cosplay και η φωτογραφία μου αρέσουν τόσο πολύ, δεν ήταν και τόσο δύσκολη η απόφαση να παρευρίσκομαι σε κάθε εκδήλωση και να την καλύπτω, εφόσον είχα ελεύθερο χρόνο κιόλας. Οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν αρκετά ευχάριστες, καθώς γνώριζα ολοένα και περισσότερο νέο κόσμο. 

Lucy Jefferson ως Aayla Secura από Star Wars: Episode II: Attack of the Clones
Hiryū ως Judar από Magi: The Labyrinth of Magic

9) Πέρα από την φωτογράφηση ασχολείσαι και με την βιντεοσκόπηση σε εκδηλώσεις και φωτογραφήσεις. Τι μοτίβο λήψης ακολουθείς στα βίντεο σου και τι περιεχόμενο περιλαμβάνουν αυτά;

Αναλόγως την περίσταση, αλλά και το θέμα. Συνήθως τα βίντεο των εκδηλώσεων είχαν το μοτίβο λήψης από κάτω προς τα πάνω ή το αντίστροφο ( για την απαθανάτιση κάποιου Cosplayer, είτε εκείνος έκανε κίνηση είτε όχι ) από την μέση και πάνω με σταθερό πλάνο ( με ή χωρίς κίνηση του Cosplayer ) και δεξιά προς τα αριστερά ή το αντίστροφο, όσον αφορά την λήψη των περιπτέρων. Συνήθως τα βίντεο ενός Cosplay που λαμβάνω ( είτε κάνω εγώ Cosplay είτε κάποιος άλλος ) είναι ενδεικτικά με μέση διάρκεια 1 λεπτό. Έχω κάνει όμως και πιστές αναπαραστάσεις, αλλά και ταινίες μικρού μήκος, όπως π.χ. την ταινία με τίτλο “Ένας θηλυκός Γιάβο”, μια πρωτότυπη ιδέα βασισμένη στο πολυαγαπημένο Resident Evil 6.

Ομαδικό Scooby-Doo

10) Έχεις ασχοληθεί με την φωτογράφηση Cosplays στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Υπήρξε κάποια διαφορά που σου έκανε εντύπωση ανάμεσα στις δύο περιοχές όσο αφορά τα Cosplays και τις σχετικές εκδηλώσεις;

Ναι, η μεγαλύτερη διαφορά που μου έκανε εντύπωση παλιότερα ( και παράλληλα με ενθουσίασε, διότι έβλεπα κάτι διαφορετικό ), πριν σταματήσουμε τον θεσμό, ήταν η τεράστια εξωτερική φωτογράφιση Cosplay στο Πάρκο ΧΑΝΘ και η μεγάλη παραλιακή παρέλαση Cosplay που έπειτα ακολουθούσε, τα οποία πραγματοποιούσαμε ως Cosplayers//GR, στα πλαίσια του μεγάλου The Comic Con της Θεσσαλονίκης, κατά την 3η ημέρα του. Όσον αφορά τα Cosplays υπήρξαν ελάχιστες φορές που θα έβλεπα αποκλειστικά κάποια στην μία πόλη, καθώς οι περισσότεροι ενεργοί Cosplayers του χώρου, ταξιδεύουν από την μία πόλη στην άλλη. Σε γενικές γραμμές πάντως, όσον αφορά τα Cosplays, αλλά και τις εκδηλώσεις σε αυτές τις δύο πόλεις, μπορώ να πω ότι είναι σε ισάξιο επίπεδο, το οποίο είναι αρκετά υψηλό.

Elentin ως Erza Scarlet από Fairy Tail
Shadow Aria ως Cordelia από Diabolik Lovers

11) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σένα κριτήριο επιλογής κάλυψης αυτής; Ποιες θα έλεγες ότι ήταν μέχρι στιγμής οι αγαπημένες σου εκδηλώσεις;

Όχι, σε καμία περίπτωση, καθώς ως διαχειριστής και φωτογράφος της κοινότητας Cosplay, ήμουν υποχρεωμένος να παρευρεθώ στην κάθε εκδήλωση για την πλήρη κάλυψη της. Αλλά και υποχρεωμένος να μην ήμουν, πάλι θα παρευρισκόμουν στην οποιαδήποτε εκδήλωση με σκοπό την απόλαυση, είτε έκανα κάλυψη, είτε Cosplay, είτε όχι! Όπως δηλαδή πλέον θα μπορώ να απολαμβάνω κάθε εκδήλωση αποκλειστικά ως Cosplayer και μόνο, τώρα που διακόπηκαν οι καλύψεις εκδηλώσεων από την μεριά μας.

Οι αγαπημένες μου εκδηλώσεις είναι το AthensCon της Αθήνας, το The Comic Con της Θεσσαλονίκης και το Stranger Things Party ( πρώην Zombie Thriller Party ) της Αθήνας.

Kanji X ως Gothel από Tangled
Cuddles ως Spawn από Image Comics

12) Τι σε οδήγησε εν τέλη να αποχωρίσεις από την συνεχόμενη κάλυψη εκδηλώσεων Cosplays;

Με την έναρξη της μοναδικής ιστοσελίδας μας, το επίκεντρο της ομάδας μας μετατέθηκε στην διαδικτυακή δραστηριότητα, αφήνοντας πίσω μας οριστικά το φυσικό κομμάτι που επιτελούσαμε στα πλαίσια όλων των υπαρκτών εκδηλώσεων, μαζί με τις σχετικές με αυτό δράσεις μας. Έπειτα από τόσα πολλά χρόνια συνεχόμενης ασταμάτητης κάλυψης εκατοντάδων εκδηλώσεων εκ μέρους μας, είχαμε φτάσει προ πολλού στο σημείο όπου όλα αυτά αποτελούσαν κάτι απίστευτα κουραστικό, χρονοβόρο και ψυχοφθόρο, που απαιτούσαν μόνο συνεχόμενες θυσίες. Αυτά τα δύο κριτήρια αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες που μας οδήγησαν να αφήσουμε πίσω μας την κάλυψη εκδηλώσεων και φυσική παρουσία μας με δράσεις ως ομάδα σε αυτές, καθώς δεν δύναται πλέον η παράλληλη λειτουργία του εκτεταμένου διαδικτυακού και του φυσικού κομματιού ταυτόχρονα.

Cassiopi ως Alice Abernathy από Resident Evil: Apocalypse

13) Τι αποτέλεσμα επιδίωκες στις εξωτερικές φωτογραφήσεις Cosplay που πραγματοποιούσες και τι είναι αυτό που καθόριζε την επιλογή της τοποθεσίας και ώρας πραγματοποίησης αυτών;

Προφανώς, επιδίωκα και επιδιώκω το καλύτερο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την τοποθεσία της φωτογράφισης, είναι αναλόγως με το θέμα αυτής. Η ιδανική ώρα για την πραγματοποίηση μια φωτογράφισης είναι σαφώς κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά έχει τύχει λόγω θέματος ( θρίλερ ), να κάνω φωτογράφιση και νύχτα. Εκεί, οι συνθήκες λήψης ήταν λίγο πιο δύσκολες, όμως το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό.

Sophia Papadopoulou ως The Hooded Woman από Resident Evil: The Marhawa Desire
Sophia Papadopoulou ως Carla Radames από Resident Evil 6

14) Είσαι ικανοποιημένος γενικά με την ανταπόκριση του κόσμου πάνω στην δουλειά σου ως φωτογράφος όλα αυτά τα χρόνια;

Ναι, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Όχι από όλους βέβαια, αλλά αυτοί που δεν εκτίμησαν την δουλειά μου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι ικανοποιημένος επί του συνόλου.

Αθανασία Ζιώγκου ως Irina Rebic & Gina Foley από Resident Evil: Revelations 2

15) Εκτός από φωτογράφος Cosplay είσαι ο ίδιος επίσης και Cosplayer. Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση με το Cosplay και τι σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό; Ποιο ήταν το πρώτο Cosplay σου; Τι σου πρόσφερε το Cosplay όλα αυτά τα χρόνια;

Γύρω στο 2009 όταν έψαχνα φωτογραφίες του αγαπημένου μου χαρακτήρα, δηλαδή του Albert Wesker, στα αποτελέσματα αναζήτησης παρατήρησα ότι μου εμφάνισε και εικόνες διαφόρων ανθρώπων που ήταν ντυμένοι σαν αυτόν. Τότε πρόσεξα για πρώτη φορά τον όρο “Cosplay” και έτσι, αποφάσισα να ψάξω περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτό. Εντελώς τυχαία δηλαδή ανακάλυψα αυτό το χόμπι. Το πρώτο μου Cosplay έγινε 2 χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2011, όμως σε μια πρόχειρη ( αδημοσίευτη ) εκδοχή. Φυσικά, ήταν ο Albert Wesker από το Resident Evil 4. Οπότε, στην πραγματικότητα το πρώτο μου Cosplay ( μιας και δημοσιεύτηκε δηλαδή ) έγινε το 2014 και ήταν ενός J’avo από το Resident Evil 6.

Πάντα μου άρεσε η ένδυση και η χειροτεχνία, οπότε ο συνδυασμός αυτών των δύο αποτέλεσε την καλύτερη ώθηση που με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο. Το Cosplay εκτός από χαρά μου πρόσφερε και νέες γνωριμίες.

Cassiopi ως Alice Abernathy από Resident Evil: Apocalypse

16) Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύπο Cosplays επιλέγεις στα Cosplay σου; Οι επιλογές αυτές βασίζονται επίσης σε προσωπικά ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτά;

Επιλέγω σχεδόν όλες τις κατηγορίες ως πηγές για κάποιο Cosplay, δηλαδή είτε από βιντεοπαιχνίδια ( πηγή με το μεγαλύτερο ποσοστό ), είτε από ταινίες, είτε από τηλεοπτικές σειρές, είτε από anime και manga. Ναι, ασχολούμαι πάρα πολύ με τα βιντεοπαιχνίδια και τις ταινίες, οπότε έχουν έναν μεγάλο αντίκτυπο. Ασχολούμουν πάντα με βιντεοπαιχνίδια και με ταινίες και το είδος των χαρακτήρων που επιλέγω για να υποδυθώ είναι οι κακοί της υπόθεσης. Ωστόσο έχω υποδυθεί και τους καλούς. Η βασικότερη πηγή μου είναι το Resident Evil.

Σταμ Άτης ως Pennywise από It 

17) Ποια είναι τα αγαπημένα σου Cosplays από όσα έχεις κάνει και γιατί; Ποιοι χαρακτήρες σου θεωρείς ότι είχαν περισσότερη πέραση στον κόσμο; Ποιον χαρακτήρα θέλεις να κάνεις περισσότερο στο μέλλον;

Τα αγαπημένα μου Cosplays ( top 5 ) είναι τα εξής: 1) Albert Wesker, 2) Wolverine, 3) Prince of Persia, 4) Derek C. Simmons, 5) J’avo. Ο λόγος που μου αρέσουν είναι επειδή τους θεωρώ στιλάτους, αλλά και λόγω χαρακτήρα. Οι χαρακτήρες με την περισσότερη πέραση ήταν ο White Ranger, o Wolverine και o Valak. Στο μέλλον θα ήθελα να κάνω τον Darth Vader, σωστά αυτήν την φορά, διότι τον έχω ξανακάνει, αλλά τελείως πρόχειρα.

Dimitris Papadopoulos ως Logan από X-Men – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography , Brain Gear & Indigo Inception

18) Ποιος είναι το πιο δύσκολο Cosplay που έχεις κάνει μέχρι στιγμής; Τι το καθιστά το πιο δύσκολο;

Όλα τα Cosplays που έχω κάνει μέχρι στιγμής δεν με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα, αλλά αν θα έπρεπε να επιλέξω κάποιο, αυτό θα ήταν ενός συγκεκριμένου J’avo, του Honest & Brave One, από το αγαπημένο Resident Evil 6. Φυσικά και αυτό που το έκανε δύσκολο ήταν το πολύπλοκο σχέδιο στην μάσκα του.

Dimitris Papadopoulos ως J’avo από Resident Evil 6 – Φώτο από SpirosK Photography

19) Πως απέκτησες τις γνώσεις σου πάνω στην δημιουργία Cosplays και τι είδους Cosplay προτιμάς να φοράς;

Απέκτησα την γνώση μου για την δημιουργία Cosplays από διάφορα tutorials, με την μορφή βίντεο, αλλά και με την μορφή κειμένου. Προτιμώ να φοράω κυρίως casual Cosplays.

Dimitris Papadopoulos ως Leon S. Kennedy από Resident Evil 6 – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography
Dimitris Papadopoulos ως Albert Wesker από Resident Evil: The Darkside Chronicles & Resident Evil 5 – Φώτο από Maria D-f’s Photography

20) Ποια είναι η άποψη σου αναφορικά με τα έτοιμα Cosplays; Αποτελούν μέρος του δικού σου συνόλου επίσης;

Είναι μια καλή και ιδανική λύση για όσους προτιμούν την ευκολία, είτε από οικονομικής άποψης ( δηλαδή μπορεί ένα κοστούμι να κοστίσει πιο φθηνά αν είναι έτοιμο, σε αντίθεση με το να το φτιάξεις μόνος σου ), είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω έλλειψης γνώσης δημιουργίας ενός κοστουμιού. Ναι, αποτελούν έως και το 99% του συνόλου μου! Βέβαια, χρειάστηκε να τροποποιήσω κάποιες λεπτομέρειες στο κάθε κοστούμι που έχω αγοράσει, καθώς οι πωλητές ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και έτσι δεν δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια. Προσωπικά, πιο πολύ θα έλεγα ότι ασχολούμαι με την δημιουργία των props που τυχόν συνοδεύουν το κάθε κοστούμι.

Dimitris Papadopoulos ως Trafalgar Law & Rob Lucci από One Piece – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography , Cuddles & Ιωάννης Παπαδόπουλος

21) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για την δημιουργία ενός Cosplay; Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο πλάνο και οι μέθοδοι που ακολουθείς για την δημιουργία ενός Cosplay; Πόσο σημαντικό είναι στο σύνολο αυτό το wig styling και make up;

Αυτό εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση, τον χρόνο και ανάλογα με τον χαρακτήρα που επιλέγει να υποδυθεί κάποιος. Αλλά, αν έπρεπε να πω κάποιο ποσό, οι τιμές για ένα καλό κοστούμι συνήθως κυμαίνονται από 60 έως 120 €. Συνήθως ξεκινώ αγοράζοντας κομμάτι κομμάτι ( στην περίπτωση που δεν διαθέτω ήδη κάποιο κομμάτι ) τα ρούχα, μετά τα παπούτσια, την περούκα ( αν δεν διαθέτω ήδη ) και στο τέλος ασχολούμαι με την κατασκευή του prop. Το make up και ειδικά το wig styling αναδεικνύουν καλύτερα το Cosplay σου, οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικά, ειδικά αν θες ένα πιστό αποτέλεσμα.

Dimitris Papadopoulos ως Logan από X-Men – Φώτο από Brain Gear & TheBigPicture

22) Πως ένιωσες την πρώτη φορά που εμφανίστηκες δημόσια ή σε κάποια εκδήλωση με Cosplay. Περιέγραψε μας την εμπειρία σου.

Ένιωσα υπέροχα που εμφανίστηκα για πρώτη φορά σε κάποια εκδήλωση με Cosplay, διότι ήταν μια στιγμή που ήθελα εδώ και καιρό, μετά την δημοσίευση του πρώτου μου Cosplay. H επίσκεψή μου σε αυτήν την εκδήλωση ήταν μια όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία. Βέβαια, δεν αναγνώρισε κανείς τον χαρακτήρα μου ( εδώ δεν γνώριζαν καν εμένα ) αλλά αυτό δεν είχε καμία απολύτως σημασία, διότι πήγα για να περάσω καλά μαζί με την συνοδό μου, και έτσι έγινε!

Dimitris Papadopoulos ως J’avo από Resident Evil 6 – Φώτο από SpirosK Photography & Cuddles

23) Πως κατέληξες να επισκέπτεσαι εκδηλώσεις Cosplays και ποιες εμπειρίες αποκόμισες από αυτό;

Έχοντας μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο, αλλά και για τον χώρο, τότε αποφάσισα να μην χάνω καμία εκδήλωση. Είναι κάτι το οποίο ήθελα εδώ και πολύ καιρό. Οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν να μαθαίνω όλο και νέα πράγματα σχετικά με το αντικείμενο.

Dimitris Papadopoulos ως Derek C. Simmons από Resident Evil 6 – Φώτο από SpirosK Photography & Lazaros Koriatopoulos Official

24) Η θεματολογία και το μέγεθος μιας εκδήλωσης αποτέλεσε ποτέ για σένα κριτήριο επιλογής ένδυσης με Cosplays σε αυτές;

Φυσικά και όχι. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι Cosplay θέλει, ανεξαρτήτως του θέματος της εκδήλωσης, και όπου θέλει. Έχω παρευρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις με σχετικό, αλλά και με άσχετο Cosplay!

Dimitris Papadopoulos ως White Ranger από Power Rangers – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography
Dimitris Papadopoulos ως Prince από Prince of Persia: The Sands of Time – Φώτο από Alyss in Clamp
Dimitris Papadopoulos ως Aru Akise από Mirai Nikki – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

25) Τι αποτέλεσμα επιζητάς από εξωτερικές φωτογραφήσεις Cosplay ή αντίστοιχες φωτογραφήσεις σε στούντιο στις οποίες λαμβάνεις μέρος ως Cosplayer; Ποιον τύπο προτιμάς περισσότερο;

Αναμφίβολα προτιμώ περισσότερο τις εξωτερικές φωτογραφίσεις. Τις θεωρώ καλύτερες από την άποψη του φυσικού φόντου, ιδιαιτέρως αν ταιριάζει και με το θέμα της φωτογράφισης. Μέχρι στιγμής, έχω επιλέξει πολύ λίγες φωτογραφίσεις σε στούντιο, όπου άφησα το φόντο φυσικό ( λευκό ) ή έγινε η κατάλληλη επεξεργασία αργότερα, για ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα.

Dimitris Papadopoulos ως Logan από Logan – Φώτο από Alyss in Clamp & Nightrose

26) Θεωρείς ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σου; Αν ναι, τι σχέδια έχεις για το μέλλον πάνω στον τομέα αυτό, τα οποία δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλεις να πετύχεις αναφορικά με αυτό;

Σαφέστατα και αυτό γιατί θα τολμούσα να πω ότι είμαι μανιακός με το Cosplay! Ποτέ δεν σκέφτηκα να το παρατήσω και ούτε πρόκειται. Έχω αρκετά σχέδια για το μέλλον, φαντάσου ότι στην λίστα επιθυμίας μου έχουν αποθηκευτεί πάνω από 10 Cosplays, μέχρι στιγμής δηλαδή!

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να κάνω όσο περισσότερα ( νέα ) Cosplays μπορώ, επειδή το Cosplay είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου χόμπι.

Dimitris Papadopoulos ως J’avo από Resident Evil 6 – Φώτο από SpirosK Photography

27) Ποια είναι η άποψη σου, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το πλήθος και το επίπεδο των ελληνικών Cosplays, αλλά και το επίπεδο των εκδηλώσεων όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτά; Ποια είναι η εξέλιξη τους που παρατήρησες με την πάροδο των ετών;

Το Cosplay στην Ελλάδα, και αυτό σε μεγάλο βαθμό επίσης χάρη στις δράσεις του Cosplayers//GR εδώ και πάνω από 13 χρόνια, όσο πάει και αυξάνεται και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Το επίπεδο βρίσκεται επίσης σε ικανοποιητικό στάδιο, και όσο πάει και ανεβαίνει. Το επίπεδο των εκδηλώσεων βρίσκεται και αυτό σε ικανοποιητικό στάδιο, με τις τόσες διαφορετικές δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνονται στην κάθε εκδήλωση. Η εξέλιξη που παρατήρησα με την πάροδο των ετών ήταν σαφώς προς το καλύτερο, τόσο στα υλικά, όσο και στην λεπτομέρεια.

Dimitris Papadopoulos ως Morgan Lansdale από Resident Evil: Revelations – Φώτο από SpirosK Photography
Dimitris Papadopoulos ως Neil Fisher & Gabriel Chavez από Resident Evil: Revelations 2 – Φώτο από Alyss in Clamp & Αντωνία Δεληγιάννη

28) Ποια είναι η εμπειρία σου από εκδηλώσεις Cosplay εκτός Ελλάδας και πως τις κρίνεις συγκριτικά με τις ελληνικές εκδηλώσεις Cosplay; Ποια η άποψη σου αναφορικά με την ποιότητα των Cosplays που συνάντησες σε αυτές; Ποια εκδήλωση σου έμεινε περισσότερο στην μνήμη και γιατί;

Καταρχήν, δεν έχω επισκεφτεί πολλές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, αλλά μόνο μία, μέχρι στιγμής. Πρόκειται για την εκδήλωση AnimeS Expo της Σόφιας, στην Βουλγαρία, την οποία έχω επισκεφτεί δύο φορές συνεχόμενα. Τα πράγματα εκεί είναι αρκετά διαφορετικά από ότι εδώ. Εκεί, δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στο show.  Ένας διαγωνισμός Cosplay μπορεί να διαρκέσει έως και 6 ώρες. Ατελείωτο θέαμα λοιπόν για τους φίλους του Cosplay. Τα Cοsplays συγκριτικά ήταν σχεδόν τα ίδια θα έλεγα, δηλαδή ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Dimitris Papadopoulos ως Lelouch Lamperouge από Code Geass – Φώτο από Alyss in Clamp
Dimitris Papadopoulos ως Announcer από Dragon Ball – Φώτο από Mary Chan Cosplay & Photography
Dimitris Papadopoulos ως All For One από My Hero Academia – Φώτο από Indigo Inception

29) Θεωρείς ότι τα παρεχόμενα δρώμενα και δραστηριότητες Cosplay στις διάφορες εκδηλώσεις είναι ικανοποιητικά ή υπάρχει κάτι που θα ήθελες ακόμα να δεις σε αυτές αναφορικά με Cosplay;

Θεωρώ ότι είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το Cosplay, σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις. Σε κάποιες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιείται διαγωνισμός Cosplay, οπότε θα ήθελα να δω αυτήν την επιπλέον δραστηριότητα και εκεί.

Dimitris Papadopoulos ως Logan από X-Men – Φώτο από Ιωάννης Παπαδόπουλος & Δημήτρης Δάβαρης

30) Έχεις συμμετάσχει κατά καιρούς σε Διαγωνισμούς Cosplay και Cosplay Parades επί σκηνής διάφορων εκδηλώσεων. Πως ένιωσες την πρώτη φορά που ανέβηκες στην σκηνή; Πως νιώθεις πλέον κάθε φορά που ανεβαίνεις;

Σχετικά με τους διαγωνισμούς Cosplay, την πρώτη φορά που ανέβηκα στην σκηνή, ένιωσα τεράστιο ενθουσιασμό, αλλά και τεράστιο άγχος. Μετά από τόσο καιρό, εξακολουθώ να νιώθω ένα άγχος, πέρα από τον ενθουσιασμό, όμως νομίζω ότι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλοι τα ίδια συναισθήματα νιώθουν. Μπορώ να αντιμετωπίζω το άγχος μου και να επικεντρώνομαι στην αναπαράστασή μου, οπότε θα έλεγα ότι πλέον έχω συνηθίσει.

Όσον αφορά τις παρελάσεις Cosplay, εκεί δεν νιώθω καθόλου άγχος και έτσι απολαμβάνω καλύτερα αυτήν την βόλτα που κάνουμε.

Dimitris Papadopoulos ως Giovanni & Ash Ketchum από Pokémon – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography
Dimitris Papadopoulos ως Gozaburo Kaiba από Yu-Gi-Oh! Duel Monsters

31) Πόσο σημασία πιστεύεις έχει μια διάκριση σε ένα Διαγωνισμό Cosplay αναφορικά με το αν άξιζε ο κόπος που έριξε κάποιος στην δημιουργία ενός δύσκολου Cosplay; Κατά πόσο θεωρείς ότι θα έπρεπε να επηρεάζει μια τέτοια πιθανή διάκριση τις επιλογές του Cosplayer κατά την δημιουργία ενός Cosplay του;

Προσωπικά, έχει μηδαμινή σημασία διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Για εμένα, μια διάκριση η οποία δεν αποκτήθηκε, δεν θα έπρεπε να επηρεάζει καθόλου αρνητικά τον Cosplayer, ούτε να τον κάνει να δουλέψει ένα πιο σκληρό ή πιο εντυπωσιακό Cosplay για τον επόμενο διαγωνισμό. Εκτός αν είναι ανταγωνιστικός, όπου αυτό είναι ένα άλλο θέμα βέβαια. Ανεβαίνουμε στην σκηνή για την προσωπική μας ευχαρίστηση πρωτίστως και ίσως για να παρουσιάσουμε την δουλειά μας περισσότερο. Η δουλειά του καθενός φαίνεται άλλωστε, οπότε αν είμαστε ικανοποιημένοι εμείς οι ίδιοι με την δουλειά μας, τότε αυτό είναι το καλύτερο βραβείο.

Dimitris Papadopoulos ως Ray Hsu & Doug Wright από Resident Evil: The Marhawa Desire – Φώτο από Alyss in Clamp
Dimitris Papadopoulos ως Alexander Isaacs από Resident Evil: The Final Chapter – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

32) Πιστεύεις ότι και εκτός σκηνής θα έπρεπε το roleplaying να αποτελεί βασικό κομμάτι ενός Cosplayer ή θεωρείς κάτι τέτοιο πρακτικά μη εφαρμόσιμο;

Λοιπόν, υπάρχουν κάποιοι Cosplayers ( κυρίως στο εξωτερικό ) που μένουν μέσα στον ρόλο τους με το που πατήσουν το πόδι τους στο συνέδριο έως ότου να φύγουν, οπότε αν θα ανέβουν στην σκηνή ή όχι, αυτό είναι δευτερεύων. Άρα, μόνο πρακτικά μη εφαρμόσιμο δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι. Οι περισσότεροι φυσικά δεν το κάνουν αυτό, αλλά είναι αναλόγως όπως το βλέπει ο καθένας, καθώς το να είσαι on character όλη την ώρα έχει και αυτό την πλάκα του.

Dimitris Papadopoulos ως James March από American Horror Story – Φώτο από Indigo Inception
Dimitris Papadopoulos ως Checkmate από Supah Ninjas – Φώτο από Άρης Αβραμίδης
Dimitris Papadopoulos ως Dan Kopelman από True Jackson VP – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

33) Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα ήθελες να δεις γενικά να πραγματοποιείται στον τομέα του Cosplay στην Ελλάδα;

Ναι, υπάρχει. Θα ήθελα να υπήρχαν και εδώ ενοικιαζόμενα θεματικά δωμάτια για φωτογραφήσεις Cosplay, μαζί με ενοικιαζόμενες στολές και props, όπως στην Ιαπωνία. Αλλά επειδή είμαστε λίγο πίσω, πιστεύω ότι θα αργήσει αρκετά να γίνει αυτό εδώ.

Dimitris Papadopoulos ως Javier Hidalgo από Resident Evil: The Darkside Chronicles
Dimitris Papadopoulos ως Ethan Winters από Resident Evil 7: Biohazard – Φώτο από Ιωάννης Παπαδόπουλος
Dimitris Papadopoulos ως Piers Nivans από Resident Evil 6

34) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σου έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σου με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Ναι, δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκπληξη ενός ηλικιωμένου κυρίου, ο οποίος είχε καθίσει με τις ώρες και μας παρατηρούσε με απορία, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Θησείου στην Αθήνα, όταν εμείς είχαμε κάτσει εκεί και περιμέναμε να έρθουν οι υπόλοιποι από την παρέα που είχαμε δώσει ραντεβού, για να πάμε όλοι μαζί σε ένα κλαμπ εκεί κοντά, όπου θα διεξαγόταν ένα πάρτι Cosplay.

Dimitris Papadopoulos ως Agent Smith & Neo από The Matrix – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography
Dimitris Papadopoulos ως Ghostface από Scream

35) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την φωτογράφηση Cosplays, αλλά και το ίδιο το Cosplay;

Θα τον συμβούλευα να ξεκινήσει με ότι εξοπλισμό διαθέτει, να μην τα παρατήσει αν δεν μείνει ικανοποιημένος από το αρχικό αποτέλεσμα και να συνεχίζει να μαθαίνει την τέχνη της φωτογραφίας, μέχρι να φτάσει στο αποτέλεσμα που εκείνος θέλει! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Cosplay. Αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει να το φτιάχνει μόνος του και δεν ξέρει πως, τότε μπορεί να πάρει πολλές ιδέες από tutorials.

Dimitris Papadopoulos ως V από V for Vendetta
Dimitris Papadopoulos ως Darth Vader από Star Wars
Dimitris Papadopoulos ως Valak από The Conjuring 2

36) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Θα ήθελα να πω, αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το Cosplay και έχετε κάποιον ενδοιασμό, μην διστάσετε να ξεκινήσετε! Θα σας αρέσει τόσο πολύ, που θα κολλήσετε!

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Παναγιώτη για όσα πραγματοποιήσαμε στα πλαίσια της ομάδας μας ως Cosplayers//GR μαζί με τα παλιότερα μέλη της ομάδας, καθώς και για όσα μου έμαθε αναφορικά με λήψεις, όσο και με επεξεργασία φωτογραφιών! 

Dimitris Papadopoulos ως Kawaii Gentleman Fox – Φώτο από Ιωάννης Παπαδόπουλος
Dimitris Papadopoulos ως Santa Claus από The Santa Clause – Φώτο από Fotogames Specialists
Dimitris Papadopoulos ως Tuxedo Mask από Sailor Moon


Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: