The Comic Con! Το κορυφαίο Comics Convention της Θεσσαλονίκης μιλάει μαζί μας για όλα!


Το The Comic Con, το ανεπανάληπτο μεγάλο συνέδριο comics & pop culture της Θεσσαλονίκης, μας μιλάει για το Cosplay, την διοργάνωση και το έργο του!


ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ & POP ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ !


Χιλιάδες κόσμος μετρά κάθε χρονιά τις μέρες ως την πραγματοποίηση του! Το highlight της βόρειας Ελλάδας, κάθε Μάιο, συγκεντρώνει για 3 μέρες υπό την στέγη του όλους τους φίλους των κόμικς και της σύγχρονης pop κουλτούρας! Κόμικς, σειρές, ταινίες, anime, manga, παιχνίδια, videogames, βιβλία, συλλεκτικά αντικείμενα, και άλλα πολλά βρίσκονται εκεί!

Ανάμεσα σε αυτά και το αγαπημένο μας Cosplay, με το The Comic Con της Θεσσαλονίκης να συγκεντρώνει κάθε χρονιά τον μεγαλύτερο αριθμό Cosplays στην Θεσσαλονίκη και 3ο μεγαλύτερο αριθμό Cosplays στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του τριήμερου διεξαγωγής του, φτάνοντας τα 351 Cosplays στην τελευταία διοργάνωση του, στο The Comic Con 5!

Ξεκινώντας στις 8 Μαΐου 2015 στην Αποθήκη Γ’ Λιμανιού Θεσσαλονίκης, μεταβαίνει το 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης μεγαλώνοντας παράλληλα δραματικά! Πλέον μετρά 5 ετήσιες τριήμερες εκδηλώσεις, με εξαίρεση το 2020 και 2021, λόγω της πανδημίας! Κάθε χρονιά κατακλύζουν χιλιάδες επισκέπτες την εκδήλωση, γεμίζοντας  ασφυκτικά τους διαδρόμους ανάμεσα σε 140+ εκθέτες και καλλιτέχνες!

Πάνω από 10 διάσημοι διεθνείς καλεσμένοι από τον χώρο της pop κουλτούρας δίνουν το παρόν σε κάθε διοργάνωση, παρέχοντας την μοναδική ευκαιρία στον κόσμο να τους γνωρίσει για πρώτη φορά από κοντά ( βρείτε τους στο τέλος του άρθρου )! Ανάμεσα τους και γνωστοί Cosplayers του εξωτερικού!

Πολλαπλές ομιλίες, παρουσιάσεις, workshops, εκθέσεις έργων, signings και άλλα πολλά, συνθέτουν ένα εκτενέστατο πρόγραμμα, μη δίνοντας στο κοινό ευκαιρία να βαρεθεί ούτε στιγμή, και φέρνοντας στην ζωή μια εμπειρία ανάλογη με αντίστοιχα γιγάντια συνέδρια κόμικς & pop κουλτούρας του εξωτερικού! To Cosplay Alley παρέχει την δυνατότητα γνωριμίας της δουλειάς αρκετών Cosplayers, ενώ παράλληλα το Cosplayers//GR βρισκόταν εκεί ως και την τελευταία εκδήλωση με το δικό του booth παρέχοντας Cosplay Photo / Video Booth, Cosplay Photo Albums / Galleries & Videos, Cosplay Repair Station, Παρουσίαση Υλικών Cosplay, Κληρώσεις, Freebies και Φύλαξη Αποσκευών Cosplayers!

Η γιγάντια Εξωτερική Μαζική Φωτογράφηση Cosplay στο Πάρκο ΧΑΝΘ ως και το The Comic Con 4, και το μεγάλο παραλιακό Cosplay Parade ως και το The Comic Con 3, και τα δύο εκ μέρους του Cosplayers//GR, αποτέλεσαν τα μεγαλύτερα του είδους τους στην Ελλάδα, και όχι μόνο, με ως και 109 Cosplays παρόντα! Οι κληρώσεις δώρων εκ μέρους του AnimeHouse για όλους τους Cosplayers που συμμετείχαν σε αυτά τα δύο, συμπλήρωναν το σύνολο!

Στο ρεπερτόριο του, όπως είναι φυσικό, περιλαμβάνονται και ορισμένες πρωτιές όσο αφορά το Cosplay στην Ελλάδα!

   To 1ο Convention Κόμικς με Cosplayers στην Θεσσαλονίκη, The Comic Con!

   H 1η καλεσμένη Cosplayer εξωτερικού στην Θεσσαλονίκη και Ελλάδα στο The Comic Con!

   Το 1ο Cosplay Workshop σε Convention στην Θεσσαλονίκη και Ελλάδα στο The Comic Con!

   Το 1ο εξωτερικό Cosplay Parade σε Convention στην Θεσσαλονίκη και Ελλάδα, εκ μέρους του Cosplayers//GR, στο The Comic Con!

   Το 1ο Cosplay Repair Station στην  Θεσσαλονίκη και Ελλάδα, εκ μέρους του Cosplayers//GR, στο The Comic Con 3!

 Η 1η φορά άνω των 100 Cosplays σε εξωτερική φωτογράφηση Cosplay στην Ελλάδα, εκ μέρους του Cosplayers//GR στο The Comic Con 3!

 Το 1ο εμπορικό μουσικό βίντεο με Cosplays στην Ελλάδα, εκ μέρους του Δημήτρη Μεντζέλου στα πλαίσια του The Comic Con 5!

 Η 1η παροχή δυνατότητας γνωριμίας υλικών δημιουργίας Cosplay στην Θεσσαλονίκη και Ελλάδα, εκ μέρους του Cosplayers//GR στο The Comic Con 5!

Πάμε να μιλήσουμε για όλα, με τους διοργανωτές του The Comic Con, Αναστάσιο Λαζαρίδη και Λεόντιο Παπαδόπουλο!

Βρείτε το The Comic Con στα ακόλουθα μέσα!
Page - Facebook - Youtube - Twitter - Instagram

Δείτε το προφίλ διοργανωτή και τις εκδηλώσεις του, με όλες τις πληροφορίες και χιλιάδες φώτο και βίντεο αυτών, στην σελίδα μας, ΕΔΩ!


ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟYΣ ΕΝΑ
 !


1) Πείτε μας λίγα λόγια για το The Comic Con, την ιστορία του και το περιεχόμενο του! Πότε και πως ξεκίνησε; Ποια θέματα πραγματεύεται; Τα θέματα αυτά βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα των διοργανωτών, και αν ναι, πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το καθένα από αυτά, πριν την πρώτη σας διοργάνωση;

Το Thessaloniki Comic Convention “The Comic Con” αποτελεί έναν δυναμικό θεσμό για ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση που αφορά τα κόμικς, το animation, τα roleplay και τα card games και φυσικά το cosplay. Στο τριήμερο της λειτουργίας του παρουσιάζει διάσημους δημιουργούς και cosplayers από ολόκληρο τον κόσμο, πολλές εκπλήξεις, μοναδικά events, workshops & masterclasses, διαγωνισμούς, happenings και μοιράζει απίστευτα δώρα. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την ελληνική εκδοχή των μεγαλύτερων comic conventions που διοργανώνονται σήμερα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες τού εξωτερικού, όπως η διάσημη Comic-Con του Σαν Ντιέγκο ή η αντίστοιχη της Νέας Υόρκης.

Όπως εύκολα μπορείτε να συμπεράνετε, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε επιτύχει τίποτα από όλα αυτά που είδατε να πραγματοποιούνται στις πέντε πρώτες διοργανώσεις αν δεν αγαπούσαμε τα αντικείμενα. Κόμικς πιάσαμε όλοι στα χέρια μας προτού ακόμη μάθουμε να διαβάζουμε. Τα αγαπήσαμε απλώς κοιτάζοντας τα καρέ. Ζήσαμε τα video games στη γέννησή τους από την εποχή που ολόκληρα παιχνίδια είχαν το μέγεθος ενός σημερινού, μικρού αρχείου κειμένου, στις κονσόλες της Atari αλλά και στους πρωτόγονους υπολογιστές Spectrum, Commodore και Amstrad. Δεν αναφέρομαι καν στην Amiga που ήρθε πολύ αργότερα. Και φυσικά περάσαμε άπειρες ώρες παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και βλέποντας ταινίες κινουμένων σχεδίων. Οπότε, ναι, ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τα αντικείμενα δεκαετίες πριν από τη δημιουργία του The Comic Con.

Διεθνείς Καλεσμένοι Cosplayers του The Comic Con
Cyehra CosplayErza CosplayShappi WorkshopMowky CosplayNarga-Chan

2) Πόσο καιρό και τι ακριβώς χρειάστηκε μέχρι να είναι εφικτή η πραγματοποίηση της πρώτης διοργάνωσης; Πού πιστεύετε ότι διαφέρει το The Comic Con σε σχέση με παρόμοιες εκδηλώσεις ανάλογης θεματολογίας;

Βασική αρχή όλων των συντελεστών του The Comic Con είναι η έμφαση στη ποιότητα. Δεν θα κάνουμε ποτέ κάτι αν δεν γίνει ακολουθώντας τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε θέσει. Και αυτή τη φιλοσοφία την ακολουθούμε πιστά από την πρώτη διοργάνωση. Ούτε μπορείτε να φανταστείτε πόσους μήνες σκληρής προετοιμασίας χρειάστηκαν για να πραγματοποιηθεί, τον Μάιο του 2015, στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης η παρθενική μας διοργάνωση. Αυτή τη σκληρή δουλειά εκτίμησαν καλλιτέχνες όπως ο Τζόρτζιο Καβατσάνο. Πιστεύετε ότι ένας θρύλος ιστοριών Disney θα ερχόταν σε μια πρόχειρη διοργάνωση; Ή ακόμη και ο Γουίλιαμ Σίμπσον την εποχή που το Game of Thrones ήταν ο πιο hot τηλεοπτική σειρά του πλανήτη;

Δεν μας αρέσει να συγκρίνουμε τη διοργάνωσή μας με τις αντίστοιχες πολύ σημαντικές προσπάθειες που γίνονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αγαπούμε και στηρίζουμε όλες τις διοργανώσεις γιατί υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Είμαστε όμως κάτι περισσότερο από μία διοργάνωση για τα κόμικς. Οφείλω να σας θυμίσω ότι το The Comic Con μπορεί να αρχίζει στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” αλλά δεν σταματά σε αυτό. Ξεχύνεται σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, μέσα από μια σειρά δράσεων και συνεργειών, οι οποίες καθιστούν το “The Comic Con” ένα από τα μεγαλύτερα, από τα πλέον συμμετοχικά και με τη μεγαλύτερη απήχηση πολιτιστικά γεγονότα της άνοιξης στη Θεσσαλονίκη και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εν γένει. Υπάρχει κάποιος που δεν θυμάται την έκθεση illustration του costume designer Κριστιάν Κορντέλα που έγινε σε γυάλινο περίπτερο της Νέας Παραλίας, τα δύο παράλληλα φεστιβάλ animation στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την έκθεση με storyboards του Game of Thrones στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ή την συναυλία “Star Wars” σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής και την πολυβραβευμένη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων “MOYSA”; Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα τεράστια κόστη. Δεν είναι τυχαίο ότι το The Comic Con αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση του είδους.

The Comic Con 4 – Φώτο από Cosplayers//GR

3) Ποιο ήταν το πιο μεγάλο, αλλά και το πιο δύσκολο The Comic Con που έχετε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής; Τι τα καθιστά ως τέτοια;

Κάθε διοργάνωση έχει τις δικές της δυσκολίες. Η πρώτη, για παράδειγμα ήταν δύσκολη γιατί δεν είχαμε ξανακάνει και συνεπώς δεν ξέραμε τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουμε στην πράξη παρότι είχαμε κάνει άριστο προγραμματισμό. Η τέταρτη διοργάνωση ήταν δύσκολη γιατί είχαμε βάλει στόχο να φέρουμε στην Ελλάδα τον Φρανκ Μίλερ όποιο και αν ήταν το κόστος. Και όπως είδατε τα καταφέραμε. Παρόλα αυτά θα σας πω ότι το να φέρουμε μια πλήρη συμφωνική ορχήστρα 70 ατόμων να παίξει μέσα στο “Ιωάννης Βελλίδης” δεν ότι ήταν εύκολη υπόθεση. Σκεφτείτε μόνο τα όργανα που έπρεπε να μεταφερθούν ή να πάρεις τα δικαιώματα για μία τόσο μεγάλη παραγωγή όπως το “Star Wars”.

Όσον αφορά το πιο μεγάλο The Comic Con αυτό ήταν σίγουρα το τελευταίο που πραγματοποιήθηκε το 2019. Και αν δεν υπήρχε η πανδημία, με όλα αυτά που είχαμε ανακοινώσει για το 6ο, να είστε σίγουροι ότι θα ήταν εκείνο. Φροντίζουμε πάντοτε να μεγαλώνουμε τη διοργάνωση.

Cosplays στο The Comic Con 4 – Φώτο από Cosplayers//GR

4) Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για το στήσιμο του The Comic Con; Ποιο είναι το συνηθισμένο πλάνο προετοιμασίας που ακολουθείτε;

Για να βγει κάθε διοργάνωση χρειάζονται αμέτρητες ανθρωποώρες δουλειάς από μια πολύ μεγάλη ομάδα. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, θα σας πω μόνο ένα πράγμα: κάντε μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ( υπό κανονικές συνθήκες και όχι μέσα στην πανδημία ) για να δείτε τι κοστίζει για να φέρετε έναν ηθοποιό, ας πούμε από τη Νέα Ζηλανδία, όπως κάναμε εμείς με τον Μάνου Μπένετ. Στη συνέχεια προσθέστε τη διαμονή του, τη διατροφή του, τον μισθό του κτλ. Και στη συνέχεια κάντε το για άλλους δεκαπέντε καλεσμένους ώστε να βρείτε μόνο τα ποσά που χρειάζονται για τους καλεσμένους.

Το πλάνο προετοιμασίας έχει ως εξής: Τελειώνει μία διοργάνωση. Ξεκουραζόμαστε μία εβδομάδα. Ξεκινάμε να οργανώνουμε την επόμενη.

Βίντεο με πλάνα από όλο το περιεχόμενο του The Comic Con 5 – Βίντεο από Cosplayers//GR

5) Πως νιώσατε κατά την διάρκεια πραγματοποίησης του πρώτου The Comic Con και πως εφόσον αυτό ολοκληρώθηκε; Περιγράψτε μας την εμπειρία αυτή.

Δεν θυμόμαστε πολλά από το τριήμερο της πρώτης διοργάνωσης πέρα από το γεγονός ότι τρέχαμε, τρέχαμε, τρέχαμε… Θέλαμε τα πάντα να λειτουργούν στην εντέλεια. Στην πραγματικότητα δεν νιώσαμε τη χαρά της διοργάνωσης που βίωσε ο επισκέπτης. Μόνο στο τέλος της τρίτης ημέρας, όταν πλησιάζαμε προς τη λήξη και έφυγε πια το άγχος, κατορθώσαμε να δούμε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των επισκεπτών. Αυτή ήταν η πιο μεγάλη ανταμοιβή. Και φυσικά τα εγκωμιαστικά μηνύματα που λαμβάναμε στα e-mail μας αλλά και στα social media της διοργάνωσης για αρκετό καιρό. Τότε συνειδητοποιήσαμε αυτό που κάναμε και αυτό που είχαμε καταφέρει: Βάλαμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των comic conventions και ανοίξαμε τον δρόμο για να στηθούν παρόμοιες διοργανώσεις σε άλλα μέρη της χώρας. Και χαρήκαμε πραγματικά όταν είδαμε και άλλους διοργανωτές να παίρνουν την σκυτάλη και να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην σημαντική αυτή προσπάθεια.

Εξωτερική Μαζική Φωτογράφηση Cosplay εκ μέρους του Cosplayers//GR στο The Comic Con 4 – Φώτο από Cassiel Cosplay Photography

6) Ποια είναι η άποψη σας, αναλογικά με το μέγεθος της Ελλάδας, όσο αφορά το μέγεθος και το επίπεδο του κοινού του τομέα στον οποίο απευθύνεται το The Comic Con;

Παρότι η Ελλάδα είναι μία σχετική μικρή χώρα, το κοινό που διαβάζει κόμικς, παρακολουθεί ταινίες με σούπερ ήρωες, βλέπει ταινίες animation ή παίζει video games είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Δεν θα ξεκινούσαμε μία διοργάνωση, ένα comic convention στα πρότυπα των μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών αν δεν είχαμε κάνει τη σχετική έρευνα και μελέτη. Θα αρκούμασταν σε μια μικρή, τοπική έκθεση με κάποιον σχεδιαστή όπως γίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και θα τελείωνε εκεί … Οπότε, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το μέγεθος του κοινού. Πάντως, οφείλω να διευκρινίσω ότι το The Comic Con δεν δημιουργήθηκε για να απευθυνθεί αποκλειστικά στο ελληνικό κοινό αλλά σε λάτρεις των κόμικς τόσο των γειτονικών χωρών όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης. Είχαμε πάντως επισκέπτες από χώρες που δεν θα φανταζόταν κανείς όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία αλλά και από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.

Διεθνής καλεσμένοι Frank Miller στο The Comic Con 4 & Don Rossa στο The Comic Con 5 – Φώτο από Cosplayers//GR

7) Είστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου στο The Comic Con όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν είμαστε απλώς ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την αγάπη τους και ευγνώμονες που μας τίμησαν και μας τιμούν. Να ξέρουν ότι η σκέψη μας βρίσκεται διαρκώς κοντά τους και στο πως θα μπορέσουμε να κάνουμε την επόμενη εμπειρία τους στο The Comic Con ακόμη καλύτερη από την προηγούμενη.

The Comic Con 4 – Φώτο από Cosplayers//GR

8) Πότε και για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το Cosplay στην θεματολογία του The Comic Con; Τι επιπλέον θεωρείτε ότι παρέχει η παρουσία των Cosplays στο ίδιο το The Comic Con; Είστε ικανοποιημένοι με τον αριθμό των Cosplays που παρευρίσκονται σε αυτό;

Να ξεκινήσουμε με κάτι βασικό: Όλοι εμείς στο Thessaloniki Comic Convention λατρεύουμε τους ανθρώπους με πάθος σε αυτό που κάνουν, είτε αυτό ονομάζεται κόμικ, κατασκευή φιγούρας ή cosplay. Αποδείξαμε εμπράκτως πόσο σημαντικό θεωρούμε το cosplay αφού ήμασταν οι πρώτοι στην Ελλάδα που προσκαλέσαμε και φέραμε – ήδη από την πρώτη διοργάνωση – cosplayer artist από το εξωτερικό. Και το επαναλαμβάνουμε σε κάθε διοργάνωση.

Επίσης, αποφασίσαμε να γυρίσουμε το βίντεο κλιπ του επίσημου τραγουδιού της διοργάνωσης με τίτλο “Comics”, που έγραψε και τραγούδησε ο Δημήτρης Μεντζέλος σε συνεργασία με Έλληνες cosplayers. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.

Και να μην ξεχάσουμε το μεγάλο parade με cosplayers στην παραλία της Θεσσαλονίκης που γέμισε χρώμα και ζωή την καθημερινότητα της πόλης. Εικόνες από αυτό αναπαρήχθησαν από τον τύπο της εποχής.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτελεί το cosplay. Δίνει χρώμα και ζωντάνια στο τριήμερο ενώ αποτελεί την καλύτερη ανάμνηση για τον επισκέπτη αφού οι φωτογραφίες που θα βγάλουν με τους cosplayers – όπως έχουμε διαπιστώσει – πλημμυρίζουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο instagram και το facebook.

Φυσικά, μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας στον συγκεκριμένο τομέα οφείλεται και στη δική σας προσπάθεια ως Cosplayers//GR, που την υπηρετείτε άριστα τόσα χρόνια. Όσον αφορά στον αριθμό, θα θυμηθούμε την λαϊκή ρήση: όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Πάντως, θέλω να γνωρίζετε ότι μελετούμε διαρκώς νέες ιδέες για να αναβαθμίσουμε την εμπειρία που λέγεται cosplay.

Βίντεο με 287 από 351 Cosplays του The Comic Con 5 – Βίντεο από Cosplayers//GR

9) Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλετε να πετύχετε μέσω του The Comic Con;

Δεν υπάρχει κάποιος μεγαλεπήβολος στόχος όπως το να αποκτήσω ένα σκάφος ή ένα προσωπικό τζετ. Το The Comic Con ξεκίνησε από την αγάπη ορισμένων ανθρώπων για τα κόμικς που επιθυμούσαν να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους σχεδιαστές, να συζητήσουν μαζί τους, να ενημερωθούν για τη δουλειά τους, να αποκτήσουν σχέδιά τους και να μοιραστούν αυτή την εμπειρία με άλλους λάτρεις του είδους. Προσωπικά ήθελα κάποτε να γνωρίσω τον Φρανκ Μίλερ. Η επιθυμία μου αυτή πραγματοποιήθηκε όχι στο Comic Con της Νέας Υόρκης αλλά στη Θεσσαλονίκη. Και μαζί με εμένα τον γνώρισαν και χιλιάδες ακόμη επισκέπτες. Και δεν είναι μόνος αυτός. Είναι ο Κόλιν Κάντγουελ, ο Ντέιβ Μακ Κίν, ο Ντον Ρόσα. ο Τζόρτζιο Καβατσάνο, ο Εσάντ Ρίμπιτς, ο Ασντέ και πόσοι άλλοι …

Παραλιακή Cosplay Parade εκ μέρους του Cosplayers//GR στο The Comic Con 3 – Φώτο από Cosplayers//GR

10) Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σας έμεινε περισσότερο από το The Comic Con που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Ιστορίες όπως το γεγονός ότι κάποιος δεν έπλυνε απλώς τα χέρια του αλλά έκανε ολόκληρος μπάνιο στις ανδρικές τουαλέτες της Αποθήκης Γ; Προφανώς υπάρχουν πολλές μικρές τέτοιες ιστορίες. Τις μεγάλες και πιο ενδιαφέρουσες όμως θα μας επιτρέψετε να τις  κρατήσουμε για εμάς. Ναι, σε εσένα αναφέρομαι Λεονάρντο Μάνκο.

Διεθνής καλεσμένες Cosplayers Narga-Chan στο The Comic Con 5Mowky Cosplay στοThe Comic Con 4 – Φώτο από Cosplayers//GR

11) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται σοβαρά να επισκεφτεί για πρώτη φορά το The Comic Con; Και τι είναι αυτό που μπορεί να περιμένει να δει μελλοντικά σε αυτό;

Δεν θέλουμε να πούμε τίποτα σε κάποιον που σκέφτεται σοβαρά. Θέλουμε όλους εκείνους που επιθυμούν για τρεις ημέρες να διώξουν τη σοβαρότητα ( ή σοβαροφάνεια ) από πάνω τους και θα έρθουν για να νιώσουν και πάλι παιδιά. Να περάσουν υπέροχα, να πλημμυρίσουν με ωραίες εμπειρίες και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους με χρώμα για να αντιμετωπίσουν την γκρίζα καθημερινότητα. Και αν φορούν και τη στολή του Iron Man ή της Wonder Woman ακόμη καλύτερα.

Cosplayers//GR Booth στο The Comic Con 5 & The Comic Con 4 – Φώτο από Cosplayers//GR

12) Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Μόνο μία πρόταση: μπορεί η πανδημία να μας στέρησε δύο διοργανώσεις αλλά να είστε σίγουροι ότι οι διοργανωτές δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Βρισκόμαστε διαρκώς σε επαφή με τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Αποδείξαμε ότι δεν λογαριάζουμε τα κόστη όταν πρόκειται να τους φέρουμε στη Θεσσαλονίκη. Αναζητούμε διαρκώς νέες ιδέες για να προσφέρουμε στο κοινό μια πρωτόγνωρη εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Και αυτό θα το διαπιστώσετε όταν επιστρέψουμε και πάλι στην κανονικότητα. Όταν έχεις κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το κορυφαίο comic convention της χώρας πρέπει διαρκώς να προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Και αυτό κάνουμε.

Βίντεο με 218 από 316 Cosplays του The Comic Con 3 και της σχετικής μαζικής εξωτερικής φωτογράφησης & παραλιακού Cosplay Parade του Cosplayers//GR – Βίντεο από Cosplayers//GR

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ THE COMIC CON !


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ THE COMIC CON ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ !Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: