[Updated] Conventions μόνο για εμβολιασμένους !? Comicdom Con Athens 2021 & η επιστροφή του eGaming στην ΔΕΘ !?


Τα νέα μέτρα από 1 Σεπτεμβρίου για εμπορικές εκθέσεις, η ανακοίνωση του Comicdom Con Athens 2021 και η προγραμματισμένη επιστροφή του eGaming στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!


ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ CONVENTIONS !


Στις 14 Ιουλίου ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή των εμπορικών εκθέσεων ( conventions, φεστιβάλ, κτλ ) εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψή του στην ειδική έκθεση αμυντικής βιομηχανίας DEFEA – Defence Exhibition Athens, η οποία φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo!

Ο Υπουργός δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ανοίγει τον εκθεσιακό κλάδο από 1η Σεπτεμβρίου για εμβολιασμένους, έτσι ώστε η οικονομία και η επιχειρηματική ζωή να προχωρήσει με υγεία και ασφάλεια. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και βέβαιοι για την επιτυχία του ανοίγματος και θα πάμε πάρα πολύ καλά»!

Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, τα conventions επιστρέφουν στις 1 Σεπτεμβρίου, με την είσοδο να επιτρέπεται στον εσωτερικό τους χώρο μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους, με την επίδειξη της αντίστοιχης βεβαίωσης εμβολιασμού που λαμβάνει κανείς έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του Covid-19!

Τι ισχύει για ανήλικους; Προς το παρόν, εκτός αν αλλάξει κάτι, στους κλειστούς χώρους η είσοδος τους επιτρέπεται με την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης αρνητικού self-test υπογεγραμμένης από τους γονείς τους έως και 24 ώρες πριν την έλευσή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις το 11% των 18-24 ετών, το 22% των 25-29 και το 34% των 30-34 ετών είχε εμβολιαστεί πλήρως ως και πριν δύο εβδομάδες, προκύπτουν ερωτήματα κατά πόσο θα έχουν αυξηθεί αυτά τα ποσοστά μέχρι τον Σεπτέμβριο και τι επίδραση θα έχει αυτό στην παρουσία Cosplayers σε πιθανά conventions που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε όσα βασίζονται κυρίως σε νεανικό και νεότερο κοινό!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ COMICDOM CON ATHENS 2021 !


Δεν άργησε όμως η ανακοίνωση του πρώτου Convention της μετα-covid-19 εποχής! Η 15η διοργάνωση του μεγάλου comics convention της Αθήνας, Comicdom Con Athens, θα πραγματοποιηθεί 10-12 Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας για πρώτη φορά, λόγω των συνθηκών, τη χρήση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων!
 
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση θα φιλοξενήσει τις διεθνείς εκθέσεις της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα στο θέατρο θα πραγματοποιηθούν panels, workshops, προβολές και events! Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, θα βρει κανείς το Bazaar, το Artists Alley και το Self-Publishers Alley!
 

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Comicdom Con Athens, ρίξτε μια ματιά σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις του που περιλάμβαναν Cosplays, μαζί με εκατοντάδες φώτο, βίντεο, λίστες παρόντων Cosplays και πληροφορίες γύρω από όλα, ΕΔΩ!

Λεπτομέρειες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε μόλις ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης, ΕΔΩ

 


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ eGAMING ΣΤΗΝ ΔΕΘ !


Η τεράστια Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης επιστρέφει φέτος, έπειτα από την περσινή της απουσία, έχοντας δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί στις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021!
 
Έπειτα από χρόνια απουσίας, για πρώτη φορά μετά το 2017, το eGaming, το μεγαλύτερο Gaming event του βορρά, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί εκ μέρους του CowboyTV φέτος ξανά εντός της 85ης Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διεξαγωγής της!
 
Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και την επίσημη ανακοίνωση! Περισσότερες πληροφορίες για το eGaming μπορείτε να βρείτε ρίχνοντας μια ματιά στις δεκάδες εκδηλώσεις εκ μέρους του CowboyTV ή πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο eGaming 2017, όπου θα βρείτε φυσικά εκατοντάδες φώτο, βίντεο, λίστες παρόντων Cosplays και πληροφορίες γύρω από όλα!


ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ CONVENTIONS ;


Όλα τα πάνω μας δημιουργούν το ερώτημα αν θα δούμε και άλλα conventions εντός του 2021, τα οποία σχετίζονται με Cosplays! Λαμβάνοντας υπόψη τις συνηθισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων σχετικών εκδηλώσεων, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο όγκο και χρόνο προετοιμασίας που απαιτούν ορισμένα από αυτά, η πιθανότητα είναι μικρή, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σίγουρα!
 
Ρόλο θα παίξει φυσικά σε διαφορετικό βαθμό, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε διοργάνωσης, αν είναι πρόθυμη να λάβει το ρίσκο να πραγματοποιήσει κάτι στο οποίο θα έχει πρόσβαση μειωμένο κοινό, δηλαδή μόνο πλήρως εμβολιασμένοι, το οποίο μέχρι τότε βέβαια θα είναι πιθανόν άνω του 60% του ελληνικού πληθυσμού!
 
Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξουν ανάλογες αναρτήσεις στο Cosplayers//GR, ενώ παράλληλα μπορείτε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα όλων των επερχόμενων ετήσιων εκδηλώσεων όπως ισχύει ανά πάσα στιγμή, ΕΔΩ!
 
 

Ελάτε στο Facebook Group μας, της μίας και μοναδικής ελληνικής κοινότητας Cosplay και πείτε μας την γνώμη σας !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Cosplayers//GR (249 Δημοσιεύσεις)

Το Cosplayers//GR, η ελληνική κοινότητα Cosplay ( 2007 – σήμερα ), το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην -πλήρη- ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε κοινοποίηση: